Print

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνάντηση με την ένωση γονέων

Σε συνάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης με την Ένωση Γονέων αναλύσαμε την εκπαιδευτική πολιτική ιδιωτικοποίησης της Παιδείας καθώς και το όχημα εφαρμογής της που λέγεται “Καλλικράτης”. Η συζήτηση επεκτάθηκε στις πρακτικές εφαρμογές αυτής της πολιτικής στα σχολεία με τις περικοπές, τις καταργήσεις, το κλείσιμο των ολοήμερων αλλά και το ρόλο τους
στο λεγόμενο “Νέο Σχολείο” της αγοράς που θα ψάχνει για πελάτες μαθητές, τη δεύτερη ξένη γλώσσα, ενώ αναδείχθηκε και το γεγονός ότι οι γονείς βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη, με κυβερνητική καθοδήγηση αλλά και με ευθύνες εκπαιδευτικών σε σχολεία και νηπιαγωγεία.
Τέλος αναλύσαμε το είδος του ανθρώπου που προωθείται από την επίσημη πολιτεία για μια παιδεία των απασχολήσημων και ημιμαθών αλλά και την πρότασή μας για το Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο.
Οι γονείς ανταποκρίθηκαν λέγοντας ότι συμφωνούν σε πολλά, ότι δεν πρέπει να περάσει η ιδιωτικοποίηση, ότι θέλουν ενημέρωση και από εμάς στα ζητήματα του ΔΣ αλλά και συμμετοχή μας στις δράσεις τους. Αναγνωρίστηκε από κοινού, ότι σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλα τα παιδιά με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην εκπαίδευση και τη λογική κλεισίματος των σχολείων ειδικά στη Χίο που είναι και νησιωτική και παραμεθόριος περιοχή.
Από την πλευρά μας τους καλέσαμε ώστε να υψώσουμε μέτωπο για να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές και υποσχεθήκαμε να παρεμβαίνουμε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο , που η πλειοψηφία του εκφράζεται και συναινεί σε αυτές τις αντιλαϊκές επιλογές, ώστε να αμυνθούμε αλλά και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου