Print

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότερο πυκνώνουν οι συζητήσεις σε δημόσιους χώρους αλλά και τα σχόλια των τοπικών ΜΜΕ για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, την οποία παρουσιάζουν , άλλοτε να ετεροκαθορίζεται από τη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων , άλλοτε δε να  την εντάσσουν σε ένα  αντιμνημονιακό και «αντι-Λαμπρινουδικό» μέτωπο, ακόμα και με επικεφαλή, αυτόν που θα επιλέξει η Λαϊκή Συσπείρωση.
Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν από τώρα προς κάθε κατεύθυνση τόσο προς όσους καλοπροαίρετα προβληματίζονται  στο τι θα γίνει με την Πασοκονεοδημοκρατική δυναστεία στο Δήμο της Χίου υπό το νυν Δήμαρχο και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κ. Λαμπρινούδη, όσο και προς όσους ετοιμάζονται να παίξουν τα γνωστά παιχνίδια της «αριστερής»  ενότητας-σούπας, για να εκθέσουν όπως νομίζουν τη Λαϊκή Συσπείρωση.

ü     Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, των συμμάχων του, των συνοδοιπορούντων και συναγωνιζόμενων μαζί του, είναι το ψηφοδέλτιο που επεδίωξε και επιδιώκει να εκφράσει τον καημό, τις ελπίδες και τις ανάγκες των εργατοϋπαλλήλων, των αγροτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων,  της πλειοψηφίας του λαού μας , που δεν έχει στον ήλιο μοίρα.
ü     Η Λαϊκή Συσπείρωση θέλει να μετατρέψει το Δήμο της Χίου σε κάστρο αντίστασης και αντεπίθεσης ενάντια στις συγκυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με δεξιά και αριστερά δεκανίκια, ενάντια στις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ενάντια στα κόμματα που προσκυνούν «Ευρώπη και ευρώ». Στη βάση αυτή αντιπάλεψε και αντιπαλεύει το νόμο «Καλλικράτη», τους   νόμους πριν από το μνημόνιο και μετά απ’ αυτό, που έχουν καταντήσει τους δήμους με ευθύνη και των δημάρχων του ίδιου πολιτικού τόξου ανώνυμες εταιρείες, όταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο της Κυλλήνης, υποδέχονταν κατ΄ αρχήν θετικά τον τότε «Καποδίστρια 2» ασχέτως της μετέπειτα θέσης τους.
ü     Η Λαϊκή Συσπείρωση έδωσε για 4 περίπου χρόνια με αυτό το πολιτικό  περιεχόμενο μια μεγάλη μάχη μέσα και κυρίως έξω από το δημοτικό Συμβούλιο, μόνη τις περισσότερες φορές, έχοντας να αντιμετωπίσει μια δημοτική αρχή και έναν δήμαρχο γνήσιους εκφραστές των μεγαλοσυμφερόντων του  κεφαλαίου, γνήσιους τοποτηρητές της κυβερνητικής πολιτικής και της πολιτικής του ρουσφετιού και του σιτιζόμενου ιερατείου.
ü     Για τη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ από το πιο απλό πρόβλημα, μέχρι το πιο μεγάλο, όλα συνδέονται με την κεντρική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που είναι η μήτρα που γεννά τις πολιτικές φτωχοποίησης των λαών της.
Είτε μιλάμε για φόρους και τέλη, είτε μιλάμε για χωροταξικό, για πολιτική ύδρευσης, για ανεμογεννήτριες και ιχθυοκαλλιέργειες, για δρόμους και δρομάκια, για υποχρηματοδότηση της Παιδείας, υγείας , Πρόνοιας , για ιδιωτικοποιήσεις σε σκουπίδια και βρεφονηπιακούς  σταθμούς, για την απομόνωση των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών  συγκοινωνιών, για το σύγχρονο δουλεμπόριο με τις διαλυμένες εργασιακές σχέσεις και τις κοινωνικές επιχειρήσεις , που με περηφάνια προπαγανδίζει ο δήμαρχος Λαμπρινούδης και το επιτελείο του, ΟΛΑ έχουν ως παρονομαστή, ο λαός να γίνεται φτωχότερος και  οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Αυτός είναι ο κόσμος της εκμετάλλευσης άνθρωπου από άνθρωπο, αυτός είναι ο καπιταλισμός.
ü     Αυτό τον κόσμο υπηρετεί η Πασοκονεοδημοκρατική δημοτική αρχή,  αυτόν τον κόσμο  υπηρετούν οι κινήσεις παρακλάδια της ΝΔ και δήθεν ανεξάρτητων «συμπολιτών». Αυτόν υπηρετεί  ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κινήσεις του,  που συγκυβερνούν σε δήμους με το ΠΑΣΟΚ, πχ Ικαρία, Λήμνος,  έχοντας  βάλει πλάτη:
Και στις λογικές για οικονομική αυτοδυναμία των δήμων , που σημαίνει τοπική φορολογία,
 Και προωθούν τη λεγόμενη κοινωνική επιχειρηματικότητα που είναι  έμμεσες ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών υπηρεσιών και διάλυση εργασιακών σχέσεων,
Και στηρίζουν την υγιή όπως λέει ο κ. Τσίπρας επιχειρηματικότητα ,
Και θεωρούν δεδομένο το μέλλον μας στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, γι αυτό και είναι υποψήφιος πρόεδρος στη θέση του Μπαρόζο  ο αρχηγός τους.
ü     Σεβόμαστε απόλυτα τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων που θέλουν να ξεμπερδέψουν μ’ αυτές τις πολιτικές,  οι οποίοι βογκούν και δεν αντέχουν,  αλλά, δυστυχώς,  την ίδια στιγμή εγκλωβίζονται στη λογική του μικρότερου κακού, λέγοντας,  «να φύγουν αυτοί και με τους άλλους βλέπουμε».
 Ας σκεφτούν όμως, ας θυμηθούν οι παλαιότεροι και ας ρωτήσουν οι νεότεροι.  Αυτή δεν είναι η λογική που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση το 1981, για να φύγει η δεξιά; Αυτή δεν ήταν η λογική από την ανάποδη το 1989 για να επιστρέψει η καθαγιασμένη ΝΔ; Τα ίδια και τα ίδια δεν παθαίνουμε δεκαετίες τώρα με αυτή τη λογική των εκπτώσεων από τις ανάγκες μας;
ü     Κλείνοντας, δεν υπήρξαμε ούτε θα υπάρξουμε αλάθητοι αλλά δεν είμαστε Φαρισαίοι και υποκριτές. Το κοστούμι καπιταλισμός, ΕΕ, Ευρώ και διαπιστευτήρια στους εκμεταλλευτές του λαού μας  είτε σε Ευρώπη, είτε σε ΗΠΑ, είτε σε τοπικά τζάκια μεγαλοεργολάβων και  μεγαλοεπενδυτών, όπως κάνει το πολιτικό προσωπικό των ελληνικών κυβερνήσεων και των τοπικών «Λαμπρινούδηδων» που τους μοιάζει, δεν μας ταίριαξε και ούτε πρόκειται να μας ταιριάξει.
Επομένως το κάλεσμά μας ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, η συμμαχία μας, το στοίχημά μας, είναι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  στο ενιαίο μέτωπο πάλης των τοπικών-περιφερειακών και ευρωεκλογών , να αγκαλιάσει τους ανθρώπους του μόχθου, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, της γης   «τους κολασμένους» του νησιού μας και της Περιφέρειάς μας, ανεξάρτητα αν συμφωνούν  σε όλα με το ΚΚΕ , να τους συσπειρώσει σε μια γροθιά που και θα τσακίσει τις πολιτικές  κινήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα αριστεροδεξιά παραπληρώματά τους και δε θα παγιδευτεί, δε θα αποπροσανατολιστεί από δημοτικές κινήσεις με τη βούλα ΣΥΡΙΖΑ που θα λειτουργήσουν ως νεροκουβαλητές της «αριστερής» κυβέρνησης που ευαγγελίζεται το εν λόγω κόμμα, θάβοντας για άλλη μια φορά τις ελπίδες , όνειρα και προσδοκίες του λαού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου