Print

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Σχόλιο Τύπου της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για τη συνεδρίαση της Δ.Κ. Βροντάδου στις 21-8-15, που αφορούσε τις μονοδρομήσεις

 
Στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής  Κοινότητας Βροντάδου, στις 21-8-2015 συζητήθηκε το θέμα των υφιστάμενων μονοδρομήσεων των οδών Ζ. Μιχαληνού, Ε. Χανδρή, Σ. Ανδρεάδη, Κ. Κανάρη και Μ. Χανδρά.
Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου, η μόνη παράταξη, που συγκροτημένα και πάντα παρούσα, καταθέτει πριν από κάθε συνεδρίαση του Τ.Σ. τις θέσεις, τις απόψεις και τις προτάσεις της εγγράφως, έκανε το ίδιο και σ’ αυτή τη συνεδρίαση δια των εκπροσώπων της Κλαίρης Κωστάλα και Φραγκούλη Π. Κυλαδίτη.
Μέσα σε μια επιεικώς απαράδεκτη διαδικασία συζήτησης, αφού ο κάθε παρευρισκόμενος διέκοπτε όταν και όποτε ήθελε τους ομιλητές, συμπλήρωνε ό,τι και όποτε θυμόταν, ήταν επακόλουθη η παρερμηνεία και προτάσεων και θέσεων.  Ο λόγος μας μέσα σ’ αυτήν ατμόσφαιρα «πνίγηκε», διακόπηκε επανειλημμένα, έμεινε μισός, παρά την απαίτησή μας να ολοκληρωθεί, εφόσον κανέναν δε διακόψαμε.

Η παράταξή μας με εντιμότητα, ειλικρίνεια, συνέπεια λόγου και έργου προσπάθησε να κάνει μια ιστορική αποτύπωση των ανωτέρω μονοδρομήσεων, να συγκεκριμενοποιήσει τις παθογένειες που προέκυψαν κατά την εφαρμογή τους, να παρουσιάσει προτάσεις βάσει των οποίων μπορούν να δοθούν ασφαλείς λύσεις σε ολιστική βάση, με λαϊκή και επιστημονική συμμετοχή. Η υπό την πίεση του χρόνου αναφορά τους μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο, δε μας επέτρεψε την πλήρη παρουσίαση και ανάλυσή τους.
Δυστυχώς η στάση μερίδας Δ. Συμβούλων της νυν και της τέως δημοτικής αρχής οι οποίοι έδειξαν να εύχονται να απέλθει από εκείνους το πικρό ποτήρι των μονοδρομήσεων, αλλά και της «Χιακής Συμπολιτείας», η οποία δια της εκπροσώπου της εφάρμοσε το Συριζαίικης πολιτικής  κοπής  «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ», κερδίζοντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων με την πρόταση περί προσωρινής αναστολής τους, αποκάλυψαν τις μύχιες σκέψεις του καθενός για το παρόν και το μέλλον των μονοδρομήσεων.
Επειδή διατυπώθηκαν, παρορμητικά, από συντοπίτες μέσα στο Τοπικό Συμβούλιο μομφές και απειλές ψηφοθηρικού ή άλλου περιεχομένου προς τη ΛΑ.Σ· επειδή κάποιοι, υπό το καθεστώς σύγχυσης, ανάμιξαν τις εργασιακές μας ιδιότητες με τις πολιτικές μας επιλογές· επειδή άλλοι, μη θέλοντας να αποδώσουν τα της τέως και νυν δημοτικής αρχής στην τέως και νυν δημοτική αρχή και τα της ΛΑ.Σ. στη ΛΑ.Σ., τους απαντάμε όπως τους απαντήσαμε και δια ζώσης στη συνεδρίαση:
Μια προσεκτική μελέτη της παρέμβασης – τοποθέτησης της ΛΑ.Σ. επί των μονοδρομήσεων, θα διασαφήνιζε πλήρως τις θέσεις μας. (δείτε τις πατώντας εδώ). Η Λαϊκή Συσπείρωση, ως δημοτική παράταξη, όχι μόνο δεν κρύβει, αλλά αντιθέτως διακηρύσσει περήφανα την πολιτική της προέλευση, την πολιτική της μήτρα, που είναι το ΚΚΕ. Δήλωσε κατά τη διαδικασία γνωμοδότησης επί του θέματος των μονοδρομήσεων, δηλώνει και τώρα ότι το πολιτικό ήθος των στελεχών της δεν είναι ala cart και ότι σε καμιά περίπτωση δεν ψηφοθηρεί ούτε και ψηφοδιακονεύει. Άρα απειλές ή μομφές από παρευρισκόμενους περί καταψήφισής της ΛΑ.Σ., επειδή δεν ικανοποιεί τις προσωπικές τους ορέξεις, η αξίωση λογοδοσίας στελεχών μας όσον αφορά υπηρεσιακές αρμοδιότητές τους συναφείς με το θέμα που εξεταζόταν κ.λπ. είναι ανεπίτρεπτες, απαράδεκτες και καταδικαστέες.
 
Λέμε την αλήθεια με όποιο κόστος αυτή έχει. Δεν εξαναγκαζόμαστε ούτε υποκύπτουμε στις διαθέσεις και αξιώσεις όσων, σώνει και καλά, εννοούν ότι το προσωπικό τους συμφέρον οφείλει να ισοπεδώσει το δημόσιο. Υπηρετούμε το συλλογικό λαϊκό όφελος και μόνο αυτό. Αγωνιζόμαστε ταξικά, για το δίκιο των λαϊκών στρωμάτων, για την ασφάλεια τους, για τη ποιότητα της ζωής τους, την καθημερινότητά τους. Δεν επιδιώκουμε να «χαϊδεύουμε αυτιά», να «χρυσώνουμε χάπια», να «στρογγυλεύουμε» τα πράγματα ή να πουλάμε ψεύτικες ελπίδες. Βρισκόμαστε στο πλευρό του αδύναμου, του κατατρεγμένου, του αδικημένου. Δίνουμε το χέρι σ’ όποιον σηκώνεται.-
Χίος, 23-8-2015
Το Γραφείο Τύπου
της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου