Print

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Για τη δίωξη του πρώην προέδρου της Λαγκάδας, Στ. Τσίγκου

Δεν μας ξενίζει το θράσος του ιδιώτη μεγαλοκτηνοτρόφου της Λαγκάδας που στρέφεται με δικαστική δίωξη ενάντια στον καταξιωμένο πρώην πρόεδρο του χωριού Στέφανου Τσίγκου. Το θράσος του το εξέθρεψαν  οι δημοτικές αρχές Ομηρούπολης που «εξαγόραζαν» τους οικογενειακούς ψήφους και η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση που για τους ίδιους λόγους κωλυσιεργούσε σε βάρος της υγείας των Λαγκαδούσων να τον διώξει μέσα από την κατοικημένη περιοχή , στην οποία διατηρούσε παράνομα τους στάβλους του.

 Η δίωξη του πρώην προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας Στέφανου Τσίγκου (δια της δικαστικής αγωγής διεκδικώντας απ' αυτόν ως αποζημίωση το ποσό των 450.000 ευρώ) ο οποίος ως πρόεδρος του χωριού του υπερασπίστηκε το δικαίωμα των κατοίκων του να ζουν σε  καθαρό και υγιεινό περιβάλλον αποτελεί πολιτική πράξη ανθρώπων προσκολλημένων στην πράσινη και γαλάζια εξουσία , ανάλογα με τα συμφέροντά τους, γι αυτό είναι υπόλογοι τόσο οι τοπικοί άρχοντες του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ που χαϊδεύουν όλα αυτά τα χρόνια τις παρανομίες τους.
Όλα αυτά τα χρόνια   δόθηκε του συγκεκριμένου το δικαίωμα να λειτουργεί, χωρίς τις νόμιμες άδειες, μονάδα εκτροφής βοοειδών, η οποία δεν πληρούσε τους κανόνες περιβαλλοντικής προστασίας της περιοχής και έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων.
Η προσπάθεια εκφοβισμού δια των δικαστικών διώξεων και η ανεκτικότητα των τοπικών αρχών, δεν πρόκειται να πτοήσουν αυτούς, που έχουν τάξει εαυτούς στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να πάρει θέση και καλεί το λαό της Λαγκάδας να υπερασπιστεί το δικαίωμά του να ζει σε καθαρό και υγιεινό  περιβάλλον κόντρα στα συμφέροντα αυτών που το καταπατούν κόντρα σε αυτούς που τους προστατεύουν.

Χίος 9/2/2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου