Print

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Για τη φύλαξη των σχολικών χώρων

Επικίνδυνες απόψεις ακούστηκαν κατά τη συνεδρίαση της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκ μέρους της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ.
Σε τρέχον θέμα ενημέρωσης για τη φύλαξη των σχολικών χώρων, ο πρόεδρος της Επιτροπής και στέλεχος της δημοτικής αρχής, ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι είναι και θέμα εθελοντισμού των γονέων αυτή η δουλειά, δηλαδή, οι γονείς να φυλάνε με βάρδιες τα σχολεία, αφού δικά τους είναι τα παιδιά.

Η συνήθης δικαιολογία, η οικονομική στενότητα, που αιτιολογήθηκε μάλιστα με τα λόγια «η δημοτική αστυνομία δεν έχει λεφτά να βάλει βενζίνη στα οχήματά της.» Αυτό βεβαίως δεν εμπόδισε το δήμαρχο στην πρόσφατη οικονομική επιτροπή να προτείνει την αγορά οχημάτων για τη δημοτική αστυνομία, αποδεικνύοντας, αφενός ότι λεφτά για την καταστολή διατίθενται αλλά όχι για τη φύλαξη των σχολείων, αφετέρου ότι στη δημοτική αρχή δε γνωρίζει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά.
Το κύριο όμως ζήτημα που αναδεικνύεται είναι ότι κατά την Καλλικράτεια αντιλαϊκή λογική οι χρήστες , οι γονείς, ή να γίνουν φύλακες, ή να πληρώνουν για τη φύλαξη. 
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης και δημοτικός σύμβουλος , που μετέχει στην επιτροπή, κατήγγειλε το γεγονός, καταδίκασε αυτές τις λογικές, ενταγμένες στις αθλιότητες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και όλων των πρόθυμων κομμάτων της πλουτοκρατίας και του ευρωμονόδρομου, να φορτώνουν όλα τα βάρη στις πλάτες του λαού.
Προειδοποίησε τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής, ότι θα βρουν αντιμέτωπο το λαϊκό κίνημα αν προσπαθήσουν να περάσουν τέτοιες λογικές , λέγοντας ότι αν δεν έχουν λεφτά, να κλείσουν το δήμο, να καταγγείλουν την κυβέρνησή τους και να συμπαραταχθούν με το λαό αλλιώς «να αποθάνουν», πρόσθεσε, θυμίζοντας ένα ιστορικό παράδειγμα με αυτή τη φράση.
Σε κάθε περίπτωση οι γονείς πρέπει να επαγρυπνούν, να συμπαραταχθούν με το οργανωμένο κίνημα των δυνάμεων, που αγωνίζονται με μπούσουλα τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για να μπορέσουν να αποτρέψουν τα χειρότερα που έρχονται.
15-7-2011


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου