Print

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κατασκήνωση στα Σκλαβιά

Όλοι γίναμε μάρτυρες της πρώτης αυθόρμητης κινητοποίησης παιδιών και εφήβων, για να διεκδικήσουν το κατοχυρωμένο δικαίωμα της κατασκήνωσης στα Σκλαβιά, που με θρασύτητα και αναλγησία η κυβέρνηση των πλουτοκρατών και του μνημονίου κατάργησε.

Στα πλαίσια της “σωτηρίας της Ελλάδας από τη χρεωκοπία”, η κυβέρνηση προκειμένου να σώσει τραπεζίτες, βιομήχανους κι εφοπλιστές από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που οι ίδιοι δημιούργησαν κόβει μισθούς, συντάξεις, από τους γονείς και τους παππούδες των παιδιών, κλείνει σχολεία, βάζει χαράτσια στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απολύει εκπαιδευτικούς, βάζει νέους φόρους.
Αυτή η κυβέρνηση που έκοψε τις 40.000 ευρώ για τις παιδικές κατασκηνώσεις, αύριο θα κόψει τα λεωφορεία για να μετακινηθούν τα παιδιά στα σχολεία και θα τους οδηγήσει στο Πανεπιστήμιο της αγοράς, με σίγουρο πτυχίο ανεργίας.
Προοδευτικό δεν είναι ένα πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στο χωρισμό της κοινωνίας σε πλούσιους και φτωχούς, σε φιλάνθρωπους και ελεήμονες, που οδηγεί το λαό στη φτώχεια και την εξαθλίωση.
Συμμετοχή στο πισωγύρισμα της ιστορίας και στον εργασιακό μεσαίωνα του μεσοπρόθεσμου, της τρόϊκας και της ΕΕ έχει η σημερινή ηγεσία της της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.
Η υποκρισία, ο εμπαιγμός, τα κροκοδείλια δάκρυα και οι ψεύτικες ανέξοδες συμπάθειες των πολιτικών εκπροσώπων των αντιπεριφερειαρχών της περιφερειακής ενότητας Χίου, δεν έχουν αντίκρυσμα ούτε μπορούν να κρύψυν τις ευθύνες τους, αφού το Δεκέμβρη πανηγύριζαν για τη νίκη της κυβέρνησης και την εφαρμογή του αντιλαϊκού Καλλικράτη στην τοπική κοινωνία.
Ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι γονείς, οι νεολαίοι, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και να ανατρέψουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του κεφαλαίου, που τους στερεί τα δικαιώματα και τους γκρεμίζει τα όνειρα στο όνομα της σωτηρίας της καπιταλιστικής οικονομίας, στο όνομα της αγοράς. Να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, με την πάλη για την ανατροπή του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου