Print

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Η διγλωσσία του ΠΑΣΟΚ στην πράξη με αφορμή την Κυριακάτικη αργία

Είμαστε σίγουροι ότι δεν κομίζουμε «γλαύκα ες Αθήνας», όταν καταγγέλλουμε το ΠΑΣΟΚ και τους εκπροσώπους του για διγλωσσία και «μαυρογιαλουρισμό».  Το ζήτημα όμως είναι ,ότι είναι τόσο προκλητικοί, τόσο ταξικά στοχοπροσηλωμένοι στο να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους ντόπια και ξένα, που ξεπερνάνε κάθε όριο, καταπατώντας υπογραφές που ακόμα είναι νωπές στο χαρτί.
Ο λόγος γίνεται για τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κώστα Γαννιάρη που στις 26 Ιουλίου 2013 συνυπέγραψε την απόφαση  υπ. Αρ. 159 του Περιφερειακού συμβουλίου, που ομόφωνα κατέληγε:
«Όπως τα καταστήματα την ημέρα της Κυριακής πρέπει να παραμένουν κλειστά και ότι η αγορά με το πρόσχημα της κρίσης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας δεν μπορεί να γίνει έτι περαιτέρω ζούγκλα.»
Δεν πέρασαν  τρεις  περίπου μήνες  και με περισσή προθυμία ο κ. Γαννιάρης ανέκρουσε πρύμνα και ανακοινώθηκε στον τύπο ότι: «ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ του Αντινομάρχη Χίου, Κων/νου Γανιάρη, επιτρέπεται η προαιρετική Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία λειτουργούν εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τις παρακάτω Κυριακές (ώρες 11:00 πμ έως 8:00μμ)…» 
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει αυτή την πολιτική , που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι τα αστικά αντιπροσωπευτικά όργανα διοίκησης Βουλή, Περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια, είναι σε τελική ανάλυση λογοκοπεία αποπροσανατολισμού του λαού, ψευδεπίγραφοι ναοί της δημοκρατίας τους και ότι πάνω από όλα ισχύει ο νόμος της μπότας του μεγάλου κεφαλαίου.
Θα θέσει ξανά το ζήτημα στο Περιφερειακό συμβούλιο μέσω του Στρατή Κόρακα επικεφαλή της Λαϊκής Συσπείρωσης  Β Αιγαίου και για λόγους ηθικής τάξης, αφού δεν ανεχόμαστε να μας δουλεύουν και φυσικά δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα βρεθούμε μαζί με το ΠΑΜΕ και τους ανθρώπους που συμπορεύονται με το ταξικό κίνημα στους χώρους δουλειάς όπως ήδη το πράξαμε, ώστε για άλλη μια φορά να αποδειχτεί στην πράξη ότι νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και  όχι τα συμφέροντα του κεφαλαιοκράτη!
Τέλος καλούμε τους εργατοϋπάλληλους στα εμπορικά καταστήματα, τους μικρέμπορους και αυτοαπασχολούμενους με αφορμή και αυτές τις  αντιλαϊκές αποφάσεις,  να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να μαυρίσουν τους εκπροσώπους του παλιού και νέου δικομματισμού και διπολισμού , που στο όνομα της ΕΕ και της ολιγαρχίας του πλούτου μαυρίζουν τη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου