Print

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Υπόμνημα ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για την εσωτερική οδοποιία του Βροντάδου



 Χίος, 30  Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ :  κ. Πρόεδρο και Δ.Σ.
              Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου

ΚΟΙΝ:   Αντιδήμαρχο κ. Στρατή Γδύση


 




Υπόμνημα

Εσωτερική οδοποιία Βροντάδου

      Ο Βροντάδος ως γνωστό δεν είναι μόνον ο παραλιακός δρόμος, αλλά και το εσωτερικό, όπου οι στενοί δρόμοι, η παντελής έλλειψη χώρων στάθμευσης και η ανυπαρξία παρεμβάσεων από τη μέχρι  πρότινος  Δημοτική Αρχή, δεν συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζει ο Βρονταδούσης .
      Βέβαια προϋπόθεση αποτελεί η επαρκής χρηματοδότηση, η οποία τα τελευταία χρόνια ελέω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και οικονομικής δυσπραγίας  και βέβαια χωρίς  διεκδίκηση, έχει τελματωθεί και περικοπεί απελπιστικά.  Έτσι, οι δρόμοι του Βροντάδου παρουσιάζουν εικόνα  διάλυσης με πολλά προβλήματα βατότητας . 
     Με αφορμή τη συζήτηση στο Συμβούλιο  της Δημ. Κοινότητας Βροντάδου θέματος σχετικά με την διάθεση ποσού  για εσωτερική οδοποιία Βροντάδου,  η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. Χίου,   καταθέτει τη πρότασή της που περιλαμβάνει:


1.Καταγραφή των  προβλημάτων  στο οδικό δίκτυο Βροντάδου, ανά περιοχή.
Να ζητηθεί  από την Τεχνική Υπηρεσία, με συνεργασία και του τοπικού συμβουλίου, να καταγραφούν τα προβλήματα  για καθιζήσεις, λακκούβες, επισκευή-συντήρηση τοιχίων, έλλειψη ή συντήρηση στηθαίων, τεχνικά ομβρίων, δημιουργία πεζοδρομίων (όπου είναι δυνατόν), έλεγχος πλημμυρών, συντηρήσεις-βελτιώσεις οδοστρώματος, σήμανση, κ.λ.π.
2.Ιεράρχηση  των προβλημάτων με βάση την επικινδυνότητα
3.Ένταξή τους στο Τεχνικό Πρόγραμμα και η υλοποίηση τους, με τη διεκδίκηση επαρκούς χρηματοδότησης

Παρά το γεγονός ότι  όλοι οι δρόμοι  σήμερα  έχουν ανάγκη συντήρησης, αλλά και με δεδομένο  ότι η χρηματοδότηση  των 80.000€  που υπάρχει προς διάθεση και περιλαμβάνει έργα σε Καρυές και Λαγκάδα είναι πολύ μικρή για να δώσει αποτελέσματα ικανοποιητικά, προτείνουμε  κάποιους δρόμους συγκεκριμένους οι οποίοι χρειάζονται επισκευή  λόγω επικινδυνότητας:

1. Αποκατάσταση καθιζήσεων του οδοστρώματος και επανασφαλτόστρωση της  οδού Αγίου Ισιδώρου (από την εκκλησία μέχρι και το φούρνο του Κόκαλη).
2.  Ασφαλτεπίστρωση τσιμέντινου τμήματος της οδού Δημάρχου  Κουφοπαντελή (Βολάκος), λόγω ολισθηρότητας, από το ύψος της  οικίας Αντώνη Χιώτη μέχρι και τη συμβολή του με την οδό Νικολάου Βασιλάκη (λίγο πιο επάνω από το γεφύρι του Αγίου Μάρκου.
3. Αποκατάσταση καθιζήσεων περιμετρικά από τις εσχάρες απορροής ομβρίων που υπάρχουν κατά το εγκάρσιο της οδού Παναγίας Ερειθιανής (από τη διασταύρωση της Τσατσαρώνη μέχρι και το τέρμα της οδού στην περιοχή Μουριά)
4. Αποκατάσταση οδοστρώματος μήκους 60 περίπου μέτρων επί της οδού Μιχαήλ Βενιάμη, στο ύψος της  οικίας Στεφανή  Κουδή.

Σε κάθε περίπτωση ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρούμε ότι τα έργα δεν τελειώνουν με την συγκεκριμένη εργολαβία  εδώ,  αλλά  θα πρέπει να συνεχιστούν  και να γίνουν  οι απαραίτητες παρεμβάσεις και δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν παρευρισκόμαστε στο Τοπικό Συμβούλιο για στείρα πολιτική, αλλά για παρεμβάσεις ουσίας.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Σκούφαλος  Μάρκος
Κυλαδίτης Φραγκούλης
Κωστάλα Κλαίρη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου