Print

Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

ΛΑ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ: ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ



Στο σημείο μηδέν βρίσκονται τα κέντρα πρόληψης σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στη Χίο, αφού ο αρμόδιος κρατικός φορέας , ο ΟΚΑΝΑ δεν  είναι συνεπής στις συμβατικές του υποχρεώσεις και τα αφήνει χωρίς χρηματοδότηση με αποτέλεσμα να χρωστούν στο ΙΚΑ ποσά που καθιστούν τη λειτουργία τους αδύνατη.
Το κέντρο Πρόληψης στη Χίο έχει χρέος της τάξης των 20000 ευρώ, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για δύο μήνες και η Πολιτεία  συνεχίζει με διάφορά προσχήματα να εκβιάζει τους εργαζόμενους που με ηρωικές προσπάθειες προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.
Ο Δήμος Χίου στο περασμένο διάστημα προσπάθησε να καλύψει ως μέτοχος τις συμβατικές του υποχρεώσεις, αλλά με μειωμένα σε σχέση με τις υποχρεώσεις του ποσά , ενώ η Περιφερειακή διοίκηση ήταν πλήρως ανακόλουθη και μόνο μετά από ξεσηκωμό και πίεση εκταμίευσε ένα ελάχιστο ποσό  μπροστά σε αυτά που χρωστά.
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση είναι σαφές ότι τις κύριες ευθύνες τις έχει η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ , που εύχεται και επιζητεί ένα «χασισωμένο» και «ευνούχο» λαό, αλλά δεν μπορούν και οι τοπικοί φορείς να βγάζουν έξω την ουρά τους τη στιγμή που τα παιδιά μας βιώνουν τον εφιάλτη της ναρκωκουλτούρας.
Από αυτή την άποψη και μπροστά στους προϋπολογισμούς Δήμου και Περιφέρειας,  είναι απαραίτητο να προβλεφθούν τα οφειλόμενα ποσά στο ακέραιο στα κέντρα πρόληψης της  Χίου και των νησιών μας συνολικά.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την ηγεσία του ΟΚΑΝΑ γι αυτή την πολιτική απαξίωσης των κέντρων και απαιτούμε άμεσες λύσεις .
Στο ίδιο μήκος κύματος πρέπει να ειδωθεί το θέμα που προέκυψε με την παράδοση   δημοτικής αίθουσας στο ΚΕΘΕΑ, ώστε να αποτελέσει συμβουλευτικό σταθμό για τις ανάγκες του κέντρου.
Λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης,  αυτό χρησιμοποιείται σήμερα από τους πρόσφυγες μετανάστες  και ιεραρχικά έτσι πρέπει να γίνει, όμως το ζήτημα της πρόληψης και προστασίας από τα ναρκωτικά είναι μια ανοιχτή πληγή που με τη σειρά του απαιτεί λύσεις.
Ο δήμος ούτε την απόλυτη αρμοδιότητα έχει ούτε τις δυνατότητες να επιλύσει το μεταναστευτικό  πρόβλημα, αλλά έχει την υποχρέωση να συμβάλλει και να βοηθήσει στην επίλυσή του.
Απαιτείται με συνδυασμό των κυβερνητικών υπεύθυνων, και των τοπικών φορέων , δήμου και Περιφέρειας να  βρεθεί ο κατάλληλος και ανθρώπινος χώρος φιλοξενίας μεταναστών πχ εκθεσιακό κέντρο Καλουτάς , ώστε άμεσα να απελευθερωθούν χώροι , με χρηματοδότηση της ΕΕ, που έχει συνευθύνη με τις ιμπεριαλιστικές της πολιτικές στην περιοχή της  Μέσης Ανατολής και εθνικούς πόρους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο το ΚΕΘΕΑ θα μπορέσει να στεγαστεί  στο χώρο που έχει οριστεί από το προηγούμενο ΔΣ και να αφιερωθεί απρόσκοπτα στο έργο του και το κέντρο Πρόληψης να συνεχίσει την πολύτιμη λειτουργία του.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητάμε τα θέματα αυτά να απασχολήσουν το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη σύγκληση του με την κατάλληλη προετοιμασία φορέων και παρατάξεων  με τη συμμετοχή εκπροσώπων και από το ΚΕΘΕΑ και από το κέντρο πρόληψης και στην ίδια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί και η περιφερειακή διοίκηση, σε συνδυασμό με το μέγα θέμα της φιλοξενίας των μεταναστών προσφύγων.

Χίος7/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου