Print

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Υπόμνημα για τη δημόσια συνεδρίαση της 24-11-2014 της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου



Βροντάδος, 24-11-2014

      Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει την αταλάντευτη θέση ότι η κοινωνία πρέπει να εμπιστευτεί το θεσμικό ρόλο του σχολείου και να συνεισφέρει στην αποτελεσματική λειτουργία του. Σε κάθε περίπτωση η Τοπική Διοίκηση, έχει υποχρέωση να είναι αρωγός της δημόσιας εκπαίδευσης, ασχέτως αν οι κυβερνήσεις διαχρονικά της στερούν ζωτικούς πόρους και ασχέτως αν οι τοπικοί άρχοντες το αποδέχονται αδιαμαρτύρητα.
       Από αυτή τη σκοπιά θα προβάλλουμε τις απόψεις μας και καταθέτουμε ολοκληρωμένη πρόταση επί του 1ου θέματος της σημερινής δημόσιας συνεδρίασης της Δημοτικής  Κοινότητας Βροντάδου, που είναι η «Συζήτηση επί αίτησης 3ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου σχετικά με ρύθμιση κυκλοφοριακών θεμάτων» και μας  κοινοποιήθηκε με την Α.Π.:48005/20/11/2014 πρόσκληση σας.

Ο κυκλοφοριακός συνωστισμός ο οποίος δημιουργείται στους  πέριξ του σχολείου δρόμους κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών είναι δεδομένος. Από αυτόν αλλά  και από το ότι οι θέσεις στάθμευσης οχημάτων στη γύρω  περιοχή αδυνατούν να  καλύψουν τις ανάγκες και των εργαζόμενων εκπαιδευτικών της  μονάδας και των γονέων και των συνεργαζόμενων και συναλλασσόμενων με το σχολείο φορέων, θα προτείναμε τη λύση της εξάωρης χρήσης του βορείου τμήματος του αλσυλλίου του σχολείου το οποίο βρίσκεται στην ανατολική του είσοδο (μεταξύ των οδών Καραμανή και Κανάρη), ως χώρο στάθμευσης των οχημάτων των εμπλεκομένων. Απαραίτητη είναι η προϋπόθεση της  μη αλλοίωσης του χαρακτήρα του αλσυλλίου και της γεωμορφολογίας του και της τήρησης της διττής  χρήσης του μόνο κατά τις ημέρες και ώρες εργασίας του σχολείου. Το νότιο τμήμα του αλσυλλίου, αφού περιφραχθεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Προτείνουμε να χρησιμοποιηθεί ως είσοδος κατά την πρωινή προσέλευση των μαθητών η μονοδρομημένη οδός Κανάρη. Και τούτο διότι η πρωινή προσέλευση αφορά  όλους τους  μαθητές του σχολείου.  Έτσι, αφού δεν υπάρχει διπλή  κατεύθυνση στην οδό, θα αποφεύγεται ο συνωστισμός των οχημάτων.

Η αποχώρηση των μαθητών μπορεί να πραγματοποιείται από την οδό Παπα-Μάρκου Βασιλάκη. Η οδός αυτή, παρόλο που είναι διπλής κατευθύνσεως,  θα δέχεται λιγότερο φόρτο οχημάτων, διότι η αποχώρηση γίνεται σε τρεις διαφορετικές ώρες (περίπου στις 12:30, στις 13:10 και στις 14:00) ανάλογα με την τάξη και το ωρολόγιο πρόγραμμα. Θα  πρέπει να τονιστεί ότι στην παραπάνω οδό, παρόλο που υπάρχουν σήματα απαγόρευσης στάθμευσης κατά  μήκος της εξόδου του σχολείου, που υποτίθεται ότι επιτελούν το σκοπό της διευκόλυνσης των γονέων για την αποβίβαση και επιβίβαση των μαθητών, αυτά δεν τηρούνται. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να γίνει πλατιά ενημέρωση του  κοινού (γειτόνων, γονέων, επισκεπτών κ.λπ.), προκειμένου να λειτουργήσει το μέτρο και να ρυθμιστούν ομαλά τα κυκλοφοριακά θέματα που έχουν προκύψει και δημιουργούν προβλήματα πρόσβασης στη σχολική μονάδα.

Για το ζήτημα των τεσσάρων κάδων απορριμμάτων το οποίο επισημαίνει ο διευθυντής της σχολικής  μονάδας ότι βρίσκονται στην είσοδο – έξοδο του σχολείου, θεωρούμε  ότι πρέπει να  λυθεί με τη μείωση του αριθμού των κάδων σε έναν και την κατανομή των υπολοίπων όπου υπάρχει ανάγκη. Κανείς δεν μπορεί να βάζει σε  κίνδυνο την υγεία των παιδιών με μολυσματικές εστίες.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου

Μάρκος Σκούφαλος
Κλαίρη Κωστάλα
Φραγκούλης Κυλαδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου