Print

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Στους κυβερνώντες θα έπρεπε να ζητηθούν τα ρέστα για όλο αυτό το χάλι των ΜΚΟ


Χίος, 25-4-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στους κυβερνώντες θα έπρεπε να ζητηθούν τα ρέστα για όλο αυτό το χάλι των ΜΚΟ
Στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης-4-2017 συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης το ζήτημα της λειτουργίας ισπανικής ΜΚΟ όπως εξαγγέλθηκε σε ενημέρωση τύπου από την ίδια και μετά απ’ αυτήν ακολούθησαν επαφές με τις τοπικές αρχές. Επειδή η θέση της παράταξής μας καθώς  και η απόφαση που λήφθηκε επί του θέματος από το Δ.Σ. παραφθάρηκε κατά το δοκούν από ορισμένους κύκλους, αλλά  και συσχετίστηκε με το ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής που θα λειτουργούσε η ΜΚΟ, θεωρούμε σκόπιμο να δώσουμε στη δημοσιότητα την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου και δημοτικού συμβούλου, Μάρκου Σκούφαλου, προκειμένου να βγουν σωστά συμπεράσματα: 
 «Επειδή τέθηκε ρητορικά το ερώτημα ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο, νομίζω ότι το σώμα πρέπει να έχει ξεκάθαρο το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. Αυτόν τον τόπο τον κυβερνάνε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τον κυβερνάει η Ευρωπαϊκή Ένωση και όσοι συμφωνούν μαζί της καθώς επίσης τον κυβερνούν και όσοι συμφωνούν με τη συμφωνία εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων, προσφύγων και μεταναστών πάνω στο νησί μας και μέσα στη χώρα μας. Και εδώ στο παιγνίδι παίζει και η Ν. Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.  Μας αρέσει δε μας αρέσει αυτή είναι η πραγματικότητα.  
»Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι από την Αγ. Άννα την Καπέλα έχουν δίκιο και βεβαίως βρίσκουν πιο κοντινή την πόρτα του Δήμου. Στον κύριο Μιχαηλίδη κυρίως έπρεπε να στραφείτε και από τους κυβερνώντες θα έπρεπε να ζητηθούν τα ρέστα για όλο αυτό το χάλι. Γιατί, πραγματική συμπαράσταση, που εμείς συμπαραστεκόμαστε σ’ αυτούς τους ανθρώπους που δε θέλουν να είναι πάνω στο νησί, είναι η στήριξη των αιτημάτων τους να σηκωθούν και να πάνε στις χώρες προορισμού τους. Αυτό ακριβώς περιλαμβάνεται στη Διεθνή Σύμβαση του 1951 για τους πρόσφυγες. Και είναι λοιπόν παράνομοι όλοι αυτοί, από Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελληνικές κυβερνήσεις που δεν τηρούν συμβάσεις που έχουν υπογράψει.
   »Επειδή ακριβώς κυβερνούν όλοι οι παραπάνω έχουν συνέταιρο τις ΜΚΟ. Όχι Δημόσιες Υπηρεσίες, διότι αν είχαμε μια Δημόσια Υπηρεσία που νοίκιαζε π.χ. το κτίριο του Αυγουστή, όφειλε να έρθει σε συνεννόηση και με το Δήμο και με τις τοπικές κοινωνίες, να τους εξηγήσει αναλυτικά τι θα κάνει, πώς θα το κάνει, γιατί θα το κάνει. Και εδώ θα πρέπει να πούμε ότι εμείς μέσα στην Επιτροπή ζήσαμε την κραυγή και την αγωνία και τα στοιχεία  της πρώην Διοικητού του Νοσοκομείου που έλεγε τι βαρύς φόρτος υπάρχει και τι προβλήματα υπάρχουν. Όμως, αυτά τα προβλήματα για να είναι εμπορευματοποιημένα και για να φέρνουν κέρδος στους εμπλεκόμενους γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πού τα παρέδωσαν; Τα παρέδωσαν στις ΜΚΟ. Αυτοί κάνουν εμπόριο στη συντριπτική τους πλειοψηφία, υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις στον κανόνα, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία κάνουν εμπόριο τον ανθρώπινο πόνο στις πλάτες τις δικές μας. Επομένως αυτή τη στιγμή αν θέλουμε να συζητάμε ξανά και επειδή θα τα ξανασυζητήσουμε ως Δημοτικό Συμβούλιο στο κάδρο πρέπει να μπαίνουν οι ευθύνες τόσο των κυβερνήσεων, τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οι συμφωνίες της εγκλώβισαν αυτούς τους ανθρώπους πάνω στο νησί και στη χώρα μας.
   »Επομένως από εκεί πρέπει να ξεκινάμε. Εμείς επειδή ακριβώς ξεκινάμε από εκεί μιλάμε ότι το πρώτο και κύριο είναι να απεγκλωβιστούν αυτοί οι άνθρωποι από τη χώρα και από το νησί. Το δεύτερο που μιλάμε ότι δε θα πρέπει να εμπλέκεται καμία ΜΚΟ σε όλη αυτή τη διαδικασία αλλά μόνο δημόσιοι φορείς και η οποιαδήποτε δομή αποφασίζεται θα πρέπει να έχει αυστηρά προσωρινό χαρακτήρα και μέσα από διαδικασίες τις οποίες ελέγχουν οι δημόσιοι φορείς, είτε είναι ο Δήμος, είτε είναι το Κράτος. Με δεδομένο ότι τίποτα απ’ αυτά δεν τηρήθηκε δε μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτές τις ενέργειες παρόλο που υπάρχει η αντικειμενική κατάσταση που λέει ότι είμαι ιδιώτης, το νοικιάζω όπου θέλω, δε δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Αυτό είναι ένα κομμάτι που δεν το αγγίζουμε από την άποψη το τι κάνει ή τι δεν κάνει, όμως μας αφορά ως Δήμος το ό,τι γίνεται στη γειτονιά από την άποψη ότι είναι ένα συνολικό πακέτο μέσα στο προσφυγικό πρόβλημα το οποίο έχουν δημιουργήσει Ευρωπαίοι Ιμπεριαλιστές και αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δείτε μπροστά σας τι; Ότι ο Ερντογάν δε λειτουργεί γιατί είναι τρελός. Ο Ερντογάν λειτουργεί βάσει σχεδίου.
    »Αυτή τη στιγμή μέσα στο μοίρασμα πετρελαίων, χωρών και λαών βρίσκεται το Αιγαίο και η Ελλάδα και αν δεν υψώσουμε φωνή απέναντι στον πόλεμο θα βρισκόμαστε στη θέση αυτών των ανθρώπων σε λίγο εμείς και ίσως θα έχουμε άλλες κοινωνίες απέναντι μας να μας φέρονται με τρόπο ο οποίος αυτή τη στιγμή μπορεί να έχει μέσα του και υπερβολές αλλά να έχει και ζητήματα τα οποία εμείς έχουμε καταδικάσει και επειδή μας αρέσει να μιλάμε ξεκάθαρα εμάς εκφράσεις φασιστικού περιεχομένου λαθρομετανάστες κ.λ.π. δεν μας εκφράζουν και το καταθέτουμε για πολλοστή φορά.»
Ενώ σχετικά με τη θέση του δημάρχου ότι “το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτίθεται στην ενεργοποίηση αυτής της δομής στη συγκεκριμένη περιοχή και αντιτίθεται στην ενεργοποίηση δομών γενικότερα που αφορούν το προσφυγικό – μεταναστευτικό χωρίς την προηγούμενη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου” είπε:
«Πρώτα απ’ όλα έτσι όπως διατυπώθηκε η θέση από το Δήμαρχο συμφωνούμε και επιφυλασσόμεθα για τα υπόλοιπα όταν θα έρθει η συζήτηση συνολικά για το προσφυγικό. Βεβαίως να θυμίσω ότι όταν στηνόταν η ΒΙΑΛ και ερχόταν να την εγκαινιάσει ο Καμμένος εμείς είμαστε με πανό απ’ έξω, δεν είμαστε μέσα μαζί με τον Καμμένο…»  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου