Print

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Πριν μας επιρρίψει ευθύνες για τους εργαζόμενους γενικών καθηκόντων ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π., καλά θα κάνει να σκέφτεται


Πηγή φωτό: www.alithia.gr
Χίος, 2-3-2018
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πριν μας επιρρίψει ευθύνες για τους εργαζόμενους γενικών καθηκόντων ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π., καλά θα κάνει να σκέφτεται
Ο Νεοδημοκράτης πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καλά θα κάνει πριν μιλήσει να σκέφτεται. Ο Μάρκος Σκούφαλος, ως δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε και έχει το δικαίωμα από τον κανονισμό λειτουργίας του Δ.Σ., που είναι το κυρίαρχο όργανο, να εισάγει απευθείας θέματα προς συζήτηση ή ψηφίσματα που θεωρεί ότι χρήζουν της προσοχής και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένα τέτοιο θέμα ήταν και είναι το θέμα των υπαλλήλων γενικών καθηκόντων για το οποίο ο πρόεδρος της Δ.Ε.Π. "αγρόν ηγόρασε" και μάλιστα έλειπε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση ως συνοδός μαθητών στη Θεσσαλονίκη.
Δεν αρκέστηκε όμως σε μια δικαιολογημένη απουσία. Με μικρομεγαλισμό, ζήτησε ή απαίτησε από το Δήμαρχο και τη δημοτική παράταξη που ανήκει, να μη συζητηθεί καν το ψήφισμα της ΛΑΣ όπερ και εγένετο, με αποτέλεσμα να χαθεί ήδη ένας μήνας από τότε που ετέθη το θέμα. Επιπλέον 18 Διευθυντές Σχολείων έχουν κάνει παρέμβαση σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας  & Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου κ. Α. Αντωνίου έκανε ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση, ο Αντιπεριφερειάρχης έχει τοποθετηθεί, το ΚΚΕ έχει κάνει επερώτηση που έχει προωθηθεί και επισυνάπτεται παρακάτω. Ο κ. Καρατζάς ας περιμένει στην προεδρική του καρέκλα...
Η κοινοβουλευτική  Ομάδα του ΚΚΕ μετά από τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου και των Διευθυντών των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χίου κατέθεσε την παρακάτω επερώτηση στον αρμόδιο υπουργό:
Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων της χώρας
Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των Εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες για τη γραμματειακή υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κωφεύει σε αυτό το πάγιο αίτημα, με την ικανοποίηση του οποίου αποδεσμεύεται χρόνος υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνονται οι απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.
Στα πλαίσια της ανακύκλωσης της ανεργίας και της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η σημερινή κυβέρνηση πέρυσι προκήρυξε θέσεις ατόμων 8/μηνης διάρκειας «γενικών καθηκόντων», τα οποία μέσα στο χάος που επικρατεί στα σχολεία, συνεισέφεραν σε ένα βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου.
Δυστυχώς το Μάρτιο απολύονται και η κατάσταση επιστρέφει σε ρυθμούς που τα πάντα φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών και μετατρέπονται οι ίδιοι σε γενικών καθηκόντων σε βάρος του κύριου έργου τους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν:
 
• Για την άμεση μονιμοποίηση των συγκεκριμένων εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Μάρτιο.
• Για την χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων της χώρας, (τραπεζοκόμοι, σχολικοί φύλακες κλπ).
Οι Βουλευτές
Σταύρος Τάσσος
Γιάννης Δελής
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Μανώλης Συντυχάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου