Print

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Τα προβλήματα παραμένουν στο Δημοτικό Νεκροταφείο στο Μερσινίδι


Χίος, 26-3-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΕΡΣΙΝΙΔΙΟΥ
Παρά τις κατά καιρούς ανακοινώσεις μας που συνέβαλαν στο να βελτιωθεί η κατάσταση που επικρατούσε με τα σκουπίδια και την εν γένει ασυδοσία στο νεκροταφείο του Μερσινιδίου, δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν και κυρίως αυτά που αφορούν τούς ασυνείδητους που εξακολουθούν να ρυπαίνουν, πετώντας τα πάντα έξω από τους κάδους και την περίφραξη του χώρου που είναι ελλιπέστατη και ανεπαρκής.
Πρόκειται για περίφραξη με ακατάλληλο σύρμα, κοτετσόσυρμα λεπτό, γεμάτη τρύπες και χάσματα, που επιτρέπει την είσοδο σε κατσίκια που αλωνίζουν το χώρο και καταστρέφουν.

Η υπάρχουσα κεντρική πόρτα δεν ασφαλίζει και έτσι συμβάλλει στην εύκολη παραβίαση της, είτε εσκεμμένα είτε από αμέλεια, παραμένοντας όμως ανοιχτή δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα. Ταυτόχρονα το οστεοφυλάκιο παραμένει καρά-γιαπί και δεν υπάρχουν οι υποδομές για καθαρισμό των οστών και καύση των υπολειμμάτων των νεκρών.
Αλγεινή τέλος εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι τάφοι των προσφύγων είναι σε άσχημη κατάσταση και σηματοδοτούν έναν ιδιότυπο ρατσισμό, ακόμα και όταν είναι νεκροί, ασχέτως αν δεν είναι στις προθέσεις κανενός κάτι τέτοιο. 
Όλα τα παραπάνω συνιστούν πλέον την απαίτηση από τη δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη, εκτάκτως να ψηφιστεί έργο στον προϋπολογισμό του δήμου με αναμόρφωση που θα προβλέπει:
1.Νέα καθολική περίφραξη με σύρμα ισχυρών προδιαγραφών και αγκαθωτό στην κορυφή.
2. Αλλαγή της πόρτας με αντίστοιχη σταθερή που θα κλειδώνει.
3.Υποδομές καθαρισμού των οστών και καύσης υπολειμμάτων. 
4.Στοιχειώδης ευπρεπισμός των τάφων των προσφύγων.
5.Προγραμματισμός αποπεράτωσης του οστεοφυλακίου.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε μπροστά και στο επικείμενο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας να παρθούν  οι αντίστοιχες αποφάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου