Print

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Τ.Ε. Χίου: Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς - Υψηλή λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση

Τηλ: 22710-26614, Fax:22710-26611 

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς
Υψηλή λαϊκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυτές, τις ημέρες προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4). Μεταξύ των περιοχών που βρίσκονται σε κίνδυνο, εκτός των άλλων, βρίσκονται και τα νησιά του Αιγαίου: Χίος, Λέσβος, Σάμος, Ικαρία.
Αυτή τη στιγμή καλούμε το λαό της Χίου να βρίσκεται σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, ειδικά αυτές τις μέρες, για μειωθούν ή και να αποφευχθούν οι κίνδυνοι. Καλούμε το λαό, τους φορείς, τους Συλλόγους και τα Σωματεία, τις τοπικές εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης σε οργάνωση και δράση. Να παρθούν πρωτοβουλίες, με κάθε τρόπο, σε κάθε χωριό αλλά και στις πυκνοκατοικημένες περιοχές ώστε: Να αναδειχθούν οι ελλείψεις, τα προβλήματα στην ύπαρξη ή όχι νερού, κρουνών, να εξεταστούν οδοί διαφυγής ανάλογα με την κάθε περιοχή κλπ. Να περιφρουρηθεί από τον ίδιο το λαό, στο μέτρο του δυνατού, ο δασικός πλούτος, οι περιουσίες και οι ανθρώπινες ζωές.
Ταυτόχρονα, να απαιτηθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα για έργα αντιπυρικής προστασίας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, για να υπάρξει υποδομή πρόβλεψης και πρόληψης και πραγματικός εφαρμόσιμος σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης. Να καλυφθούν τα μεγάλα κενά σε ειδικευμένο δυναμικό και υποδομές, σύμφωνα και με τις συγκεκριμένες προτάσεις, που παρουσίασε το ΚΚΕ σε ειδική ημερίδα του εγκαίρως. 
Σήμερα, αποδεικνύεται ακόμα πιο έντονα η παντελής έλλειψη σχεδιασμού, πρόληψης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Τα αναγκαία έργα δεν είναι κερδοφόρα για το κεφάλαιο άρα και «μη επιλέξιμα». Κινήσεις εντυπωσιασμού που έγιναν τελευταία και από το Δ. Χίου, δεν αλλάζουν την πραγματικότητα σε τεράστιες ελλείψεις υποδομών, εξοπλισμού σε επαρκή μέσα, στελεχών, σχεδιασμού, που είναι δεδομένα. Όσο η γη θα είναι εμπόρευμα ο λαός θα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να καίγεται και να πνίγεται.
Χίος 3/8/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου