Print

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Νομοσχέδιο εγκλωβισμού και αναλγησίας το νομοσχέδιο του υπ. Μετανάστευσης - Η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου


ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Κατατέθηκε στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Από την πρώτη στιγμή είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έρχεται να περιορίσει τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών, να τους αναγάγει ως εν δυνάμει εγκληματίες και να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές της ΕΕ , σε βάρος των νησιωτών και του νησιού μας που καλούνται και καλείται για άλλη μια φορά να σηκώσει το βάρος της επικίνδυνης πολιτικής της ΝΔ και του υπουργού της.
Αφού δεν μπόρεσαν με την εισβολή των ΜΑΤ να περάσουν την πολιτική τους το επιχειρούν εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού, με κερκόπορτες που πρόθυμα άνοιξαν για δημιουργία δήθεν κέντρων καραντίνας , που τα μετατρέπουν σε νέες Μόριες και ΒΙΑΛ.

Εντύπωση προκαλεί η πρόβλεψη μυστικών κονδυλίων για το υπουργείο. Με το άρθρο 55 θεσπίζονται απόρρητα κονδύλια, παραχωρείται, δηλαδή, στον υπουργό το δικαίωμα να διαχειρίζεται ειδική απόρρητη πίστωση, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν (παρ.3 του άρθρου 55), ώστε να μπορέσει το αμέσως επόμενο διάστημα να διαχειρίζεται, στην ουσία, χρήματα και για ζητήματα «εθνικής ασφάλειας».
Ρωτάμε : Με δεδομένη της πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης απέναντι στα νησιά του Αιγαίου, την εργαλειοποίηση του προσφυγικού μεταναστευτικού και τις καθημερινές υπερπτήσεις των τουρκιών f-16 , ποιοι λόγοι εθνικής ασφάλειας επιβάλλουν  τις φυλακές  της κυβέρνησης για τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων;
Με περίσσιο θράσος αναφέρεται στο νομοσχέδιο: «Ο σκοπός της πρόβλεψης αυτής, ……εξειδικεύεται από τα αρμόδια προς τούτο όργανα, έναντι απειλών που δύνανται να θέσουν σε κίνδυνο ζητήματα, αξίες και δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα, όπως η προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και της διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος. ».
Γι αυτό πλήρωσαν τις μπουλντόζες στο Αίπος να πληγώσουν το ιστορικό βουνό, τα ΜΑΤ να σπάνε τα αυτοκίνητα, να στέλνουν στο νοσοκομείο τους αγωνιζόμενους συμπατριώτες μας, να ρίχνουν σωρηδόν τα χημικά και δακρυγόνα, να ανάβουν φωτιές  και μέχρι σήμερα να εκκρεμούν οι αποζημιώσεις των κατοίκων του Χαλκιούς που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους;
Έτσι θα προασπίζουν τις ζωές και την  περιουσία των πολιτών και θέλουν και μυστικά κονδύλια; 
Αλήθεια η αυθαίρετη στέρηση της δωρεάν νομικής βοήθειας όσων ζητούν άσυλο, η κατάργηση της προσωπικής συνέντευξης σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος δεν μιλά την επίσημη γλώσσα της χώρας προέλευσης, η μετατροπή της κράτησης από εξαίρεση σε κανόνα, η κατάργηση της αυτονομίας της υπηρεσίας ασύλου, σε ποια προστασία της ανθρώπινης ζωής εντάσσονται ή μήπως οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν είναι άνθρωποι;
Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου καταγγέλλει για άλλη μια φορά την κυβερνητική πολιτική  και ζητά την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.
Η κυβέρνηση να απαιτήσει από την ΕΕ και τον ΟΗΕ να οργανώσουν διαδικασίες υποβολής αιτήσεων ασύλου μέσα στην Τουρκία και στα σύνορα με την Ελλάδα και στα σύνορα με τη Συρία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
Τώρα πρέπει να ακυρωθούν οι συμφωνίες και κανονισμοί της ΕΕ, που θέλουν τα νησιά του Αιγαίου και την χώρα τόπο εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών.
Να κλείσουν τώρα όλα τα στρατόπεδα – hot spot στα νησιά του Αιγαίου και να προχωρήσει η κυβέρνηση με οργανωμένο τρόπο στον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής, αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, αντί να συνεχίζει τον κατήφορο ενάντια στο νησί μας και στα νησιά μας.
Χίος  5/5/2020 τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου