Print

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ για την πολιτική υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση

Φωτό αρχείου-Πηγή: 902.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Να μην περάσει η πολιτική υποχρηματοδότησης στην εκπαίδευση
Δεν θα πληρώσει και πάλι ο λαός
         Το φτώχεμα των σχολικών επιτροπών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χίο και η παρακράτηση χρημάτων ακόμα και για στοιχειώδεις ανάγκες από  τα Σχολεία όπως το πετρέλαιο, το ρεύμα, το νερό, είναι συνειδητή πολιτική της Δημοτικής Αρχής, προέκταση των πολιτικών όλων των εκάστοτε κυβερνητικών κομμάτων.
         Φαίνεται πως η Δημοτική Αρχή στη Χίο βιάζεται να παίξει ενεργότερο ρόλο στην εκπαίδευση υλοποιώντας νωρίς την πολιτική της λεγόμενης «αποκέντρωσης», όπου επιδιώκεται οι κρατικές ευθύνες να μεταφερθούν στους Δήμους και βέβαια το κόστος στα ίδια τα σχολεία και τις λαϊκές οικογένειες. Αυτή η πολιτική κουμπώνει και με τα σχέδια περί αυτοτέλειας των σχολικών μονάδων που πλασάρεται ως προοδευτική όπου τα σχολεία θα φτάσουν να ψάχνουν τρόπους να καλύπτουν τα έξοδά τους, θα φροντίζουν για τα έσοδά τους σε ένα διαρκές κυνηγητό αναζήτησης «χορηγών», «συνεργατών» με την εμπλοκή επιχειρηματιών και των ίδιων των γονιών.

         Αυτές είναι οι λεγόμενες «καλές πρακτικές» της ΕΕ, στα πρότυπα της καπιταλιστικής αγοράς που υπηρετούν διαχρονικά η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα Κόμματα του κεφαλαίου και οδηγούν βήμα το βήμα στην κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων, σε μια ακόμα πιο εμπορευματοποιημένη και ταξική εκπαίδευση, σε σχολεία πλουσίων και φτωχών.
         Το ΚΚΕ θα σταθεί απέναντι σε αυτές τις πολιτικές και καλούμε άμεσα να υλοποιηθεί η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, που είναι απαίτηση και άλλων παρατάξεων, ώστε όλοι καθαρά και ξάστερα να τοποθετηθούν.
         Καλούμε τους φορείς του νησιού, τα Σωματεία, το λαό να δυναμώσουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε άμεσα να χρηματοδοτηθούν όλα τα Σχολεία και νηπιαγωγεία στο ύψος των αναγκών με βάση τις δυνατότητες της εποχής μας (σύγχρονες υποδομές, αντισεισμική, αντιπλημμυρική, αντιπυρική προστασία) αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Άμεσα να μονιμοποιηθούν οι αναπληρωτές που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Χίος 19/6/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου