Print

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη Κουτσούμπα στη Δ.Ε.Θ.


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

         Την 85η ΔΕΘ επισκέφτηκε σήμερα ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συναντήθηκε με τους Τάσο Τζήκα, Πρόεδρο, Κυριάκο Ποζρικίδη, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Αλέξανδρο Τσαξιρλή, Γενικό Διευθυντή, που τον ενημέρωσαν για το φετινό περιεχόμενο της Έκθεσης.

         Στην αντιπροσωπεία του Κόμματος συμμετείχαν ακόμα η Θεανώ Καπέτη, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της ΚΟ Κ. Μακεδονίας, ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ, ο Ευθύμης Δημάκης μέλος της ΚΕ και οι βουλευτές του Κόμματος Λεωνίδας Στολτίδης και Γιάννης Δελής. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση περιφερειακοί σύμβουλοι Σωτήρης Αβραμόπουλος και Γιώργος Χαβατζάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Μιχάλης Κωνσταντινίδης.

         Εκ μέρους της Διοίκησης ο Πρόεδρος ενημέρωσε τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για το περιεχόμενο της φετινής έκθεσης, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε συναυλία προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη. Η έκθεση “πληγωμένη απ' την πανδημία που την ακύρωσε πέρυσι”, φέτος λειτουργεί με τιμώμενη χώρα την Ελλάδα, φιλοξενώντας και αφιερώματα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αναφερόμενος στο θέμα της ανάπλασης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ υποστήριξε ότι αυτή πρέπει να παραμείνει στο χώρο που λειτουργεί, με παραχώρηση μέρους του για μετατροπή του σε πάρκο.

         Από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας, αφού εξέφρασε την ευαρέσκειά  του για την τιμή που αποδίδεται στο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, αναφέρθηκε στα σοβαρά λαϊκά προβλήματα, σημειώνοντας ότι ο λαός πέρασε πολλά με την πανδημία και τη διαχείρισή της από την κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα του εμβολιασμού, με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται, στο πλαίσιο και της οικονομικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας “επισφαλή την εκτίμηση του πρωθυπουργού για ανάπτυξη 6%”, αλλά και με τις επιπτώσεις της επεκτατικής πολιτικής, με τον πληθωρισμό να ανεβαίνει “κατατρώγοντας το ισχνό λαϊκό εισόδημα που επιβαρύνεται επιπλέον από μεγάλα φορολογικά βάρη”. Ενημέρωσε, ακόμα,  πως στην εκδήλωση στο Βελλίδειο, το ΚΚΕ θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη πρότασή του υπέρ των εργατικών – λαϊκών συμφερόντων.

         Σε ό,τι αφορά την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, υπογράμμισε ότι σημασία έχει η ουσία, να γίνει δηλαδή στην κατεύθυνση δημιουργίας “ενός μητροπολιτικού πάρκου, που ο λαός να μπορεί να το απολαμβάνει με πράσινο, με δράσεις πολιτιστικές, αθλητικές κ.ά”.

         Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας περιηγήθηκε στους χώρους και τα περίπτερα της Έκθεσης και επισκέφθηκε το χώρο που βρίσκεται ο ΓΣ Ηρακλής κατόπιν πρόσκλησης του Συλλόγου. Ο πρόεδρος του Φώτης Θέος και μέλη της διοίκησης του Συλλόγου απένειμαν στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τιμητική πλακέτα για τη συνεισφορά του Κόμματος στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που απασχολούσαν το Σύλλογο, αλλά και γενικότερα για τη στήριξη που παρέχει το ΚΚΕ στον αθλητισμό. Ενώ επισκέφθηκε ακόμα πολλά περίπτερα, ανάμεσά τους το περίπτερο του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων.

ΑΘΗΝΑ 15/09/2021

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου