Print

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

Επικαιροποιημένη ανακοίνωση Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ για τη γενική απεργία στις 9 του Νοέμβρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ 2022

Την Παρασκευή 7 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε, με πρωτοβουλία του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, σύσκεψη από φορείς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, για την οργάνωση της γενικής απεργίας την Τετάρτη 9/11/22.

Συγκεκριμένα, πήραν μέρος εκπρόσωποι από: το Εργατικό Κέντρο Χίου, το Νομαρχιακό τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ, τον ΣΕΣΝΟΧ, το ΕΚΑΒ, τον Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα της ακρίβειας στο ρεύμα, τα είδη λαϊκής κατανάλωσης, τον απεργοκτονο και βαθιά αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη καθώς και για την κλιμάκωση του αγώνα με επίκεντρο τις ελλείψεις στην Υγείας στο νησί.

Στη σύσκεψη διαμορφώθηκε κοινό πλαίσιο πάλης με αιτήματα που εκφράζουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Επίσης, μπήκε αγωνιστικό πρόγραμμα παρέμβασης στους εργασιακούς χώρους με πρώτο σταθμό τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ ενάντια στην πολιτική αυξήσεων στο ρεύμα μεταφέρεται την Τρίτη 25/10 στις 12:00.

Το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου Παρασκευή 14/10 στις 12:00 στον οίκο Χίου Διδασκάλου.

Για την ΕΓ του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

Ο Πρόεδρος                               Η Γραμματέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου