Print

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

ΠΑΡΤΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ, ΤΟΝ ΑΟΤΑ!

 




Την πεπατημένη ρουσφετολογική και ζημιογόνα οδό των απευθείας αναθέσεων, ακολουθεί και η δημοτική αρχή της ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Μαλαφή.

Σαν χάρτινος πύργος έχουν καταρρεύσει τα μεγάλα λόγια περί διαφάνειας και νέας οργανωτικής δομής, έχοντας δώσει της θέση τους στη γνωστή τακτική που εξασφαλίζει εκτός των άλλων και «πελατάκια»-ομήρους των συμβάσεων κάθε λογής.

Μεθερμηνευόμενα τα ως άνω, σημαίνουν κατάτμηση των έργων, απευθείας αναθέσεις, δημοτική αρχή ντίλερ των διάφορων εργολαβικών συμφερόντων, διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αφού δεν γίνονται διαγωνισμοί, μαρασμός των υπηρεσιών και προσανατολισμός στον ιδιωτικό τομέα.

120.000 ευρώ χορτοκοπές κατατμημένες ανά 15.000 ευρώ, παρόμοια κατάσταση με τις «σιδηρουργικές εργασίες» και «εργασίες  πλακοστρώσεων και επιστρώσεων πεζοδρομίων», με τη σύμφωνη γνώμη του προϊστάμενου Τεχνικών υπηρεσιών, ο οποίος βεβαιώνει το πρόδηλο εδώ και χρόνια, ότι δεν υπάρχει προσωπικό. Αποτέλεσμα κι εδώ , η σύμβαση με ιδιώτες, διανθισμένο βέβαια με το γνωστό θράσος και αερολογίες  του Δημάρχου, του τύπου, για να βρίσκουν δουλειά οι Χιώτες λες και αν κάνεις διαγωνισμό, θα έρθουν από την Αθήνα οι …σιδεράδες!!!

Κερασάκι στην τούρτα, η πλήρης ενεργοποίηση του ΑΟΤΑ με το να του παραδίδουν την καθαριότητα των βρεφονηπιακών σταθμών με τις αντίστοιχες προσλήψεις προσωπικού ύψους 35000 για 8 εργαζόμενους 3,5 μηνών (!!!)  , να προχωρούν σε προγραμματικές συμβάσεις για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου ύψους 160.000 ευρώ και με το Λιμενικό ταμείο για το παραλιακό μέτωπο Κοντάρι-Δασκαλόπετρα, ύψους 460.590 ευρώ, τη μελέτη επέκτασης του επαγγελματικού Λυκείου 144.000,  φθάνουμε περίπου στις 800.000 ευρώ χωρίς διαγωνιστική διαδικασία αφού έχει τέτοιο δικαίωμα ο ΑΟΤΑ, άρα και χωρίς εκπτώσεις, για λόγους…ταχύτητας !

Είναι ξεκάθαρο μέσα από αυτές τις συμβάσεις η επιβεβαίωση της κριτικής της Λαϊκής Συσπείρωσης,  για ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου μέσα από αυτούς τους οργανισμούς των ΑΟΤΑ, οι οποίοι λειτουργούν ως παρασιτικοί οργανισμοί δίπλα στους δήμους , απομυζώντας κονδύλια, τροφοδοτώντας τα ιδιωτικά μελετητικά και κατασκευαστικά συμφέροντα, χωρίς έλεγχο από αιρετά όργανα, υπονομεύοντας εν τέλει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του δήμου.

Μια ματιά να ρίξει κανείς στις μελέτες που χρειάζονται,  είναι αρκετή για να καταλάβει ότι ένα σημαντικό έργο αφορά στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου , που παραγκωνίζονται σε ρόλο ελεγκτή και δεύτερον είναι ξεκάθαρη  διασπάθιση του δημόσιου χρήματος που το πληρώνουμε από τις τσέπες μας, μέσα από αυτές τις διαδικασίες . Άσε που για την περίπτωση του παραλιακού μετώπου, τα περί αρχιτεκτονικού διαγωνισμού τα έφαγε η μαρμάγκα και τα θα της δημοτικής αρχής.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στη Δημοτική επιτροπή καταψηφίσαμε και ξεσκεπάσαμε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις που πήγαν να περάσουν εκτός ημερήσιας διάταξης και στο πόδι, καθώς και τις προκλητικές προβοκάτσιες του δημάρχου, που δείχνουν την φτώχεια επιχειρημάτων εκ μέρους του, δείχνοντας την από πολύ νωρίς εκπεφρασμένη αλαζονεία της δημοτικής αρχής και την υποτίμηση των διαδικασιών. Γι αυτό και αναγκάστηκαν να τα μεταφέρουν στη νέα δημοτική επιτροπή, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για το αποτέλεσμα.

Προτείναμε ότι σε όλες αυτές τις  περιπτώσεις έργων πρέπει να γίνονται μειοδοτικοί διαγωνισμού συγκεντρωτικά, ώστε να εξοικονομούνται χρήματα για το δήμο, θεωρούμε ότι η Τεχνική υπηρεσία με το επιστημονικό της δυναμικό είναι αυτή που πρέπει να μελετά και να δημοπραττεί τα έργα χωρίς κανέναν ΑΟΤΑ στη μέση και τέλος χρόνια τώρα θέτουμε το πρόβλημα της υποστελέχωσης του δήμου σε προσωπικό, χωρίς να γίνεται καμιά ενέργεια διεκδίκησης και απαίτησης πλήρωσης των κενών ούτε με μόνιμους ούτε έστω με συμβάσεις, αλλά πολιτικές του ποδαριού και του ρουσφετιού, που προωθούνται είτε από την κυβέρνηση είτε από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές όπως η σημερινή. Γνώριζαν από την πρώτη στιγμή για την κατάργησης των νομικών προσώπων , αλλά ουδέν έπραξαν, για να εξωθήσουν τα πράγματα σε αυτές τις λύσεις.

Σε κάθε περίπτωση είναι πασιφανές  πλέον ότι η δημοτική αρχή ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ του κ. Μαλαφή, επισωρεύει νέα δεινά στις πλάτες των δημοτών μας , αποψιλώνει τις υπηρεσίες και εργαζόμενους, στήνει νέο πάρτι με τα εργολαβικά  ιδιωτικά συμφέροντα της αγοράς που προσκυνά, με πρόσχημα τα «άδεια» ταμεία και το ελλιπές προσωπικό, πιστή στο δόγμα της κυβέρνησης της ΝΔ , διαμορφώνει έναν δήμο, ακόμα πιο εχθρικό στα συμφέροντα και στις  ανάγκες μας.

Εμείς,  ως η μόνη λαϊκή αντιπολίτευση,  το χρέος μας το πράττουμε, ωστόσο γνωρίζουμε ότι δεν είναι αρκετό. Αυτές οι πολιτικές αντιμετωπίζονται με το λαό στο δρόμο και τα συνδικάτα των εργαζομένων απέναντί τους, για αυτό και χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη.

Μόνο έτσι και στη Χίο δεν θα μένουν στο απυρόβλητο αυτές οι πολιτικές , που αποδείχτηκαν ότι ΔΕΝ αλλάζουν με τις εκλογές , αλλά με την ταξική πάλη κι αγώνα.

Γιατί τέτοιοι είναι!!!

Κλείνοντας, προτείνουμε στο Δήμαρχο μιας και επικαλέστηκε και μάλιστα ειρωνικά, τον αγωνιστή Δήμαρχο Πάτρέων  Πελετίδη, αντί να πάει στην Αμερική, να πάει μια βόλτα στην Πάτρα, για να καταλάβει και πώς γίνονται τα έργα και πώς χρησιμοποιείται το προσωπικό του δήμου και τι βλέπει όλα αυτά τα χρόνια ο λαός της Πάτρας και έχει εκλέξει για 3 συνεχόμενες τετραετίες Κομμουνιστή Δήμαρχο.

 

ΧΙΟΣ 9/4/2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου