Print

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ Η ΔΕΥΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΒΟΘΡΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 


 

            Το ότι πληρώνουμε πανάκριβο και κακής ποιότητας νερό δεν είναι καινούργιο.

 Δεν είναι επίσης καινούριο ότι αυτό το νερό ρέει στις βρύσες των σπιτιών μας και δεν υπάρχει ελπίδα και στο εγγύς μέλλον κάτι να αλλάξει , αφού η κυβέρνηση της ΝΔ έχει άλλες προτεραιότητες, να μπουκώνει με ζεστό χρήμα που αρπάζει από τη φορολογία μας τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στην ίδια ρότα λοιπόν η ΔΕΥΑ Χίου με ευθύνη της δημοτικής αρχής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, υπερδιπλασίασε το κόστος μεταφοράς λυμάτων σε όσους αδυνατούν να συνδεθούν με την αποχέτευση και διαθέτουν βόθρους , καθώς και τις λοιπές εργασίες, παρόλο που στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος διαβεβαίωνε ότι η τιμολογιακή πολιτική παραμένει η ίδια με του 2023, διατηρώντας και τις αυξήσεις των «2 ευρώ» της τότε δημοτικής αρχής!!!

Φυσικά στο συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο ως Λαϊκή Συσπείρωση  καταψηφίσαμε συνολικά την τιμολογιακή πολιτική, κάνοντας συγκεκριμένες προτάσεις με μειώσεις νερού και αποχέτευσης σε όλα τα επίπεδα.

Τώρα όμως, που μια συγκεκριμένη μερίδα δημοτών μας που διαθέτει βόθρο για αντικειμενικούς λόγους αδυναμίας σύνδεσης με την αποχέτευση, ήρθε η ώρα του ταμείου, ανακάλυψαν ότι από 65 ευρώ στην πόλη εκτινάχθηκε στα 150 ευρώ το «τεμάχιο-8κμ» ,  στην εγγύτερη περιφέρεια Βροντάδο , Θυμιανά, κλπ από 75 στα 200 ευρώ , ενώ στην Αμανή , Μαστιχόχωρα , Καρδάμυλα στα 250 ευρώ . Αντίστοιχα , πέταξαν οι τιμές απόφραξης αγωγού, που αφορά στη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών, από 120 ευρώ στην πόλη,  στα 150 και στα 200 και 250 στις αναφερόμενες δημοτικές ενότητες .

Αποκλειστική  προσφορά φαίνεται  της δημοτικής αρχής , στην περιφέρεια που ερημώνεται, όπως συχνά αναφέρει με κροκοδείλια δάκρυα!!!

Στο ότι αυξήθηκαν τα λειτουργικά κόστη ελέω των κυβερνητικών πολιτικών και της ασυδοσίας της αγοράς,  δεν σημαίνει ότι πρέπει αυτά να φορτωθούν στις πλάτες των δημοτών μας, αλλά να χρηματοδοτηθεί η ΔΕΥΑ από την κυβέρνηση , όπως γίνεται με τους επιχειρηματικούς ομίλους που τους τροφοδοτεί με ζεστό χρήμα.  Ούτε αυτό σημαίνει ότι  οι δημότες μας αντέχουν να σηκώσουν τέτοια οικονομικά βάρη, που μπορεί πλέον να φτάσουν για ένα νοικοκοκυριό και τα 1500 ευρώ το χρόνο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Χίου, να πάρουν πίσω τις υπέρογκες αυξήσεις και να ζητήσουν τα αυξημένα λειτουργικά κόστη να τα καλύψει η κυβέρνηση που υπηρετούν και στηρίζουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, ταυτόχρονα δε,  να αποδώσει τους παρακρατημένους πόρους προς το δήμο μας που είναι αρκετές δεκάδες εκατομμύρια.

 

ΧΙΟΣ 23/6/2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου