Print

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΈΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΛΙΣΣΌ;;;

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΙΟΥ 

 


Πονεμένη ιστορία το συγκεκριμένο θέμα που ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια τη συγκεκριμένη περιοχή, αν και γνωστό το πρόβλημα σε όλες τις δημοτικές αρχές που πέρασαν από εκεί και πριν και μετά τη συνένωση σε έναν ενιαίο δήμο Χίου.

Επί προηγούμενης δημοτικής αρχής η ΔΕΥΑ επέλεξε χώρο και μελετητές για τον οποίο,η τοπική κοινωνία και το τότε τοπικό συμβούλιο διαφώνησαν, γιατί ο βιολογικός καθαρισμός βρισκόταν σχεδόν εντός αστικού ιστού, προτείνοντας βελτιωμένη θέση και αντίστοιχα τροποποίηση της μελέτης.

Δυστυχώς, αν και έγινε μετά κόπων και βασάνων αποδεκτή αυτή η θέση, τίποτε δεν προχώρησε ούτε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ούτε φαίνεται η σημερινή να ενδιαφέρεται, άλλωστε δεν ασχολείται με τα μικρά, ασχολείται με τα μεγάλα, τύπου εξορύξεων αντιμονίου κι ας πλέουν τα λύματα μέσα στα χωράφια, όπως στην περιοχή Λαγκάδι κι ας καταγγέλλουν οι κάτοικοι αυτή την αφόρητη κατάσταση, όπως γίνεται με τη συγκεκριμένη αίτηση κατοίκου που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην περιοχή.

Είναι καθαρό και το έχουμε τονίσει ως Λαϊκή Συσπείρωση Χίου, ότι δεν μπορεί σε τέτοια θέματα που εκτός των άλλων άπτονται και της δημόσιας υγείας,οι ρυθμοί επιδιόρθωσης των βλαβών να γίνονται με ρυθμούς χελώνας.

Δεν μπορεί να μην προχωρεί η δημοτική αρχή και η ΔΕΥΑ στην δρομολογημένη λύση της εγκατάστασης του βιολογικού καθαρισμού, τιμωρώντας επί της ουσίας την περιοχή.

Θεωρούμε ότι πρέπει να μπουν μπροστά οι κάτοικοι και μέσα από τα τοπικά όργανα και φορείς που έχουν να απαιτήσουν τα αυτονόητα που δεν είναι μόνο αυτά.

Είναι και το πυροσβεστικό κλιμάκιο που έγινε άφαντο, είναι και η στελέχωση του πολυδύναμου ιατρείου που κατ' όνομα λέγεται έτσι, είναι και ο βρεφονηπιακός σταθμός που είχε ζητηθεί, το έργο στα Λημνιά που χάθηκε, η αξιοποίηση εκεί του δημοτικού ακινήτου και πολλά άλλα.

Σε αυτό τον δρόμο εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση όπως πάντα θα είμαστε δίπλα τους.

 

Χίος 23 -8-2024

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου