Print

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Εδώ και τώρα να αποζημιωθούν οι μαστιχοπαραγωγοί στο 100% της καταστροφής από τον ΕΛΓΑ!

 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ




Σε μια περίοδο που γινόταν το μάζεμα της μαστίχας και οι περισσότεροι μαστιχοπαραγωγοί ήταν μέρα-νύχτα στο χωράφι για να προλάβουν, η καταστροφική βροχή της 11 Σεπτέμβρη ήρθε να δώσει ένα μεγάλο χτύπημα στην καλλιέργεια της μαστίχας και στις προσπάθειες των μαστιχοπαραγωγών.

 

Η εκτίμηση για 160 τόνους χαμένους, δείχνει το αντίκτυπο που θα υπάρχει όχι μόνο στο ατομικό εισόδημα των μαστιχοπαραγωγών αλλά και στην ίδια την ΕΜΧ.

 

Δεν χωρά καμία αυταπάτη μιας και η κυβέρνηση ΝΔ μαζί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις  πέρασαν όλες τις αντιδραστικές οδηγίες της ΕΕ και της ΚΑΠ. Έτσι ο ΕΛΓΑ έχει γίνει το εργαλείο για να μας τα παίρνουν και όχι να αποζημιώνει και να προστατεύει τους αγρότες από τις καταστροφές.

 

-       Άμεσα ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στις εκτιμήσεις και στην αποζημίωση των καταστροφών στο ύψος της πραγματικής καταστροφής και στο 100%.

 

-       Να συνυπολογιστεί στην αποζημίωση η δουλειά και τα έξοδα που χρειάζονται για τον επανακαθαρισμό των δέντρων και το στρώσιμο χώματος.

 

-    Να πραγματοποιηθούν συνελεύσεις των συνεταιρισμών, ώστε να διεκδικηθεί η άμεση αποζημίωση των μαστιχοπαραγωγών. Η ΕΜΧ να πάρει πρωτοβουλίες να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του ΕΛΓΑ. 

 

 

 

Από το γραφείο τύπου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου