Print

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Ανακοίνωση T.E. Xίου του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο προσφυγικό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση για κανένα νέο κέντρο-κολαστήριο στα νησιά, κλείσιμο των Χοτ – Σποτ, απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών
         O μαζικός ξεσηκωμός του Χιώτικου λαού με την αποφασιστικότητα, την μαζικότητα και την επιμονή του έδειξε τη δύναμη του λαού απέναντι στον αυταρχισμό και την κρατική καταστολή, που επέδειξε η κυβέρνηση της ΝΔ στέλνοντας τα ΜΑΤ ως εισβολείς στο νησί μας για να μπορέσει να υλοποιήσει το σχέδιό της για τη δημιουργία μόνιμων φυλακών της ΕΕ.
        Αυτές οι κινητοποιήσεις έφεραν ήδη μια πρώτη νίκη αναγκάζοντας κάτω από την πίεση την κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ, που κυριολεκτικά εισέβαλαν στα νησιά, προπηλακίζοντας, απειλώντας, βανδαλίζοντας και χτυπώντας με ρόπαλα και χημικά όποιον βρέθηκε στο δρόμο τους, προχωρώντας σε συλλήψεις. Αποτελεί μνημείο πρόκλησης το γεγονός ότι η κυβέρνηση έδωσε ως και συγχαρητήρια στις αστυνομικές δυνάμεις για το όργιο καταστολής.

         Ο αγώνας των Χιωτών και των υπόλοιπων νησιωτών με τους μαζικούς φορείς τους, δείχνει το δρόμο της συνέχειας των κινητοποιήσεων. Ο λαός πρέπει να βρίσκεται σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να ακυρωθεί η επίταξη της κυβέρνησης για δημιουργία υπερδομών – κολαστηρίων, που όπως διακηρύττει εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο.
         Για να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο ανοικτό ή κλειστό. Για να κλείσουν όλα τα Χοτ Σποτ και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά. Σε ανθρώπινες συνθήκες κι υποδομές, να μεταβούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, και με γρήγορες διαδικασίες στις χώρες προορισμού τους και σε σύγκρουση με την πολιτική του εγκλωβισμού από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις. Εξασφαλίζοντας την υγεία, την ασφάλεια και την προστασία των ανθρώπων αυτών, που είναι θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων.
            Ο αγώνας συνεχίζεται, όλοι και όλες στη μάχη!
Χίος, 27/2/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου