Print

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας μέσω ΔΙΑΝΟΧ

 ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Πηγή φωτό: astraparis.gr

Με όχημα την  «παρένθετη»  εταιρεία του Δήμου, που φέρει το όνομα ΔΙΑΝΟΧ, εταιρεία επί της ουσίας  ρουσφετιών και απευθείας αναθέσεων  σε ημέτερους, προωθείται η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας με όχημα –πρόσχημα, την ανακύκλωση.

Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της Εταιρείας  το θέμα υπ. Αρ. 10 αφορά, στην  Έγκριση πίστωσης  για μίσθωση απορριμματοφόρου οχήματος για τις ανάγκες λειτουργίας ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ Α.Ε.

Αλήθεια ποιες είναι οι ανάγκες λειτουργίας της ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ, που δεν μπορεί να καλύψει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου τη στιγμή που τρέχουν και κονδύλια ενίσχυσής της με επιπλέον απορριμματοφόρα;

Ποια είναι η συνεργασία της ΔΙΑΝΟΧ με την υπηρεσία καθαριότητας πάνω σε αυτό το θέμα και σε άλλα, αλλά και πότε αρνήθηκε η υπηρεσία καθαριότητας να συνδράμει, πάνω σε θέματα αποκομιδής σκουπιδιών που είναι και αρμοδιότητά της;

Τα ερωτήματα βεβαίως είναι ρητορικά , αφού τα υποτιθέμενα golden boys της εταιρείας στο θεματικό δημοτικό συμβούλιο ήταν ξεκάθαρα πάνω και στα ζητήματα ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών και στις εργασιακές σχέσεις γαλέρας που έχουν επιβάλλει στους απλούς εργαζόμενους και στις «ευρωπαϊκές πρακτικές» -εδώ γελάνε- του να βάζουν οι δημότες  βαθιά το χέρι στην τσέπη,  για να πληρώνουν τα σκουπίδια ή τα ανακυκλώσιμα υλικά  χρυσάφι.

Η δημοτική αρχή και ο ίδιος ο δήμαρχος έχουν τεράστιες ευθύνες γι αυτή την κατάσταση, είναι συνυπεύθυνοι  αφού  καλύπτουν αυτό το φαγοπότι και ανοίγουν την κερκόπορτα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών.

Καλούμε τους εργαζόμενους του Δήμου και όλα τα εργατοϋπαλληλικά σωματεία , αλλά και τους δημότες μας να μην αφήσουν να περάσουν αυτές οι πολιτικές.

Τώρα πρέπει να αποσυρθεί το θέμα από την ημερήσια διάταξη.

ΧΙΟΣ 15-7-2022

Ακολουθεί η πρόσκληση της ΔΙΑΝΟΧ:

Πρόσκληση

Διοικητικού Συμβουλίου της

«Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Χίου Α.Ε»

Αρ. Μ.Α.Ε 67676/84/Β/09/01

Σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό της εταιρείας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ανώνυμης εταιρίας «Διαχείριση Απορριμμάτων Νομού Χίου Α.Ε.» καλούνται σε τακτική συνέλευση η οποία θα διεξαχθεί την 15η Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:30 π.μ., για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παρακάτω θεμάτων:

 

1.    Έγκριση πίστωσης και απευθείας ανάθεσης που αφορά την παροχή υπηρεσίας και προμήθειας βασικού εξοπλισμού τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

2.    Έγκριση πίστωσης και απευθείας ανάθεσης για την προμήθεια φαρμακευτικού υλικού.

3.    Έγκριση πίστωσης που αφορά παροχή υπηρεσίας με τίτλο: « Προϊστάμενος Διεύθυνσης σχεδιασμού και ανάπτυξης»  

4.    Έγκριση πίστωσης που αφορά παροχή υπηρεσιών με τίτλο: «Βοηθός Μηχανικού»

5.    Έγκριση απευθείας ανάθεσης  που αφορά έξοδα εκδηλώσεων.

6.    Έγκριση πίστωσης που αφορά παροχή υπηρεσίας με τίτλο: « Παροχή υπηρεσιών για τη φύλαξη - ζύγιση εισερχομένων απορριμμάτων του χώρου του ΧΥΤΑ του Νομού Χίου»

7.    Έγκριση πίστωσης που αφορά παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Παροχή υπηρεσιών διαχείρισης ογκωδών.»

8.    Έγκριση πίστωσης που αφορά παροχή υπηρεσίας με τίτλο: « Θραύση βράχων για δημιουργία υλικού οδόστρωσης εντός του κυττάρου των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ.»

9.    Έγκριση απευθείας ανάθεσης που αφορά παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Φύλακας εγκαταστάσεων του ΚΔΑΥ»

10. Έγκριση πίστωσης που αφορά μίσθωση απορριμματοφόρου οχήματος για τις ανάγκες λειτουργίας ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ Α.Ε.

11. Έγκριση απευθείας ανάθεσης που αφορά παροχή υπηρεσίας με τίτλο: « Παροχή υπηρεσιών διαλογής για τη λειτουργία του ΚΔΑΥ (Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών)

12. Έγκριση απευθείας ανάθεση που αφορά την παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας οικιακών  απορριμμάτων, για την κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αποβλήτων σύμφωνα με τον Εσωτερικό Κανονισμό Υπηρεσιών της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Α.Ε.

13. Έγκριση πίστωσης και απευθείας ανάθεση για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Μεταφορά δεματοποιημένων  υλικών».

14. Έγκριση πίστωσης και απευθείας ανάθεσης που αφορά εγγύηση για μίσθωση οχήματος.

15. Έγκριση πίστωσης και απευθείας ανάθεσης που αφορά προμήθεια αναλώσιμων για τις ανάγκες της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Α.Ε

16. Έγκριση πίστωσης που αφορά την υπηρεσία με τίτλο : « Οδηγός οχημάτων  ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.  Α.Ε. »

17. Έγκριση πίστωσης για την υπηρεσία με τίτλο : «Προμήθεια πετρελαίου για τις ανάγκες λειτουργίας του ΧΥΤΑ  »

18. Έγκριση πίστωσης και απευθείας ανάθεσης  που αφορά : Συντήρηση ηλεκτρολογικών και ηλεκτρονικών μέσων στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ.  Α.Ε »

19. Αποδοχή παραίτησης μέλους Διοικητικού Συμβουλίου ΔΙ.Α.ΝΟ.Χ. Α.Ε.

20. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής εργασιών.

21. Έγκριση τιμολογίων.

Χίος, 13/07/2022

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Γιαννίρης Φώτιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου