Print

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Κανείς να μη μείνει αμέτοχος απέναντι στο μακελειό!!!

 



Κανείς να μη μείνει αμέτοχος απέναντι στο μακελειό

 

Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,

πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,

είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,

είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.                                        

Μικρόκοσμος του Ναζίμ Χικμέτ

 

Το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 200 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας από τους σφοδρούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα.

«Περισσότεροι από 200 μάρτυρες στις σφαγές της νύκτας», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του προς τα μέσα ενημέρωσης, διευκρινίζοντας ότι ο απολογισμός αυτός αφορά μόνο την πόλη της Γάζας και το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα.

Με τους νεκρούς αυτούς, ο συνολικός απολογισμός αγγίζει πλέον τις 10.000, καθώς προηγουμένως είχε ανακοινωθεί ότι πάνω από 9.770 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί από τις ισραηλινές βόμβες.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται τουλάχιστον 4.008 παιδιά, τα οποία αποτελούν τα μεγάλα θύματα των ισραηλινών επιδρομών κάνοντας πολλούς να μιλούν για γενοκτονία. Καμία και κανείς μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος ή ουδέτερος σε αυτό το μακελειό ενός ολόκληρου λαού από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ. Σε κάθε πόλη σε κάθε γειτονία να ενώσουμε τις φωνές μας, να σταματήσει άμεσα η θηριωδία του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ, που με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ αιματοκυλά τον Παλαιστινιακό λαό, να αποκτήσει ο τελευταίος την ελευθερία του. Η μαύρη  προπαγάνδα που επιχειρεί να αθωώσει τα εγκλήματα του Ισραήλ, που εμφανίζει το δίκαιο ως άδικο και το άδικο ως δίκαιο, που δικαιώνει μια πολιτική που στηρίζεται στην κατοχή, στις μαζικές δολοφονίες, που συγκαλύπτει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που καλλιεργεί τη λογική των ίσων αποστάσεων ανάμεσα σε θύμα και θύτη, που συκοφαντεί τον δίκαιο αγώνα ενός λαού, που με όλα τα μέσα παλεύει για να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος. Έχουν μνήμη οι λαοί όλου του κόσμου και γνωρίζουν πως δεν ξεκίνησαν όλα στις 7 Οκτώβρη, αλλά υπάρχει ιστορία δεκαετιών στην ισραηλινή κατοχή και στον αγώνα εναντίον της. Έχει μνήμη ο ελληνικός λαός και για αυτό έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή με τη σωστή πλευρά, με την Παλαιστίνη ως την λευτεριά. 

Ο Παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Χωρίς κατοχή, χωρίς εκμετάλλευση όπως και κάθε λαός. Να εκφράζουμε μαχητικά την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό. Οι στιγμές είναι δραματικές. Κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο που ένα ακόμη παιδί της Παλαιστίνης δολοφονείται από το Ισραήλ.

 Να καταδικάζουμε το έγκλημα που διαπράττει το κατοχικό κράτος του Ισραήλ.  Να δυναμώσουμε τον αγώνα για να σταματήσει η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας στο σφαγείο!

Να μη γίνουμε συνένοχοι στο νέο έγκλημα!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη! 

 

Γιάννης Ν. Παληός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου