Print

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Σε ρόλο "λαγού" δήμαρχος και δημοτική αρχή

Για πολλοστή φορά η Δημοτική αρχή του δήμου Χίου και ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινούδης, απέδειξαν ότι παίζουν το ρόλο του «λαγού» προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας ενάντια στα συμφέροντα των δημοτών και τις ανάγκες τους.
Με αλαζονεία και γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τους κατοίκους της Λαγκάδας, της Συκιάδας και των Καρδαμύλων, τους συνδικαλιστές του εμπορικού συλλόγου και του Εργατικού Κέντρου που παρευρίσκονταν, αρνήθηκαν πεισματικά να προταχθούν τα θέματα που τους ενδιέφεραν.

Συγκεκριμένα, αρνήθηκαν να προταχθούν τα θέματα της επέκτασης του καταστήματος «Αφοι Βερόπουλοι» , της για άλλη μια φορά αδειοδότησης της χερσαίας επέκτασης του «Νηρέα , μετά από τη θαλάσσια και της αλλαγής των χαρατσιών της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΧ, ώστε να αντέξουν μέχρι τέλους οι παρευρισκόμενοι, που αναγκάστηκαν από τις 6μμ να μείνουν μέχρι τις 12:30!
Ως «προσωπάρχες» των μεγαλοεπιχειρηματιών, υπό το βλέμμα του παριστάμενου κ. Βερόπουλου και του εκπροσώπου του και με αντίστοιχες τοποθετήσεις ο Δήμαρχος και ορισμένοι σύμβουλοί του (κ. Β . Μυριαγκός), εξήραν το ρόλο της επιχειρηματικότητας, τις θέσεις εργασίας που δημιουργούν και τους αναγόρευσαν στους σύγχρονους σωτήρες εν μέσω της κρίσης.
Ποιους;;; Αυτούς που δημιούργησαν την κρίση, που φυγάδευσαν στην Ελβετία πάνω από 600 δις ευρώ, που ρουφούν το αίμα του ελληνικού λαού δεκαετίες τώρα με φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις.
Ο δήμαρχος μάλιστα σε μια προσπάθεια πλήρους γονυκλισίας κατέληξε, ότι στο τέλος «θα μείνουν μόνο οι γραφικοί δημόσιοι υπάλληλοι», ξεχνώντας ότι μέχρι τις 2πμ απασχολούσε υπερωριακά, απλήρωτους επί της ουσίας, δημόσιους υπαλλήλους και ότι χωρίς αυτούς τους «γραφικούς» δεν θα μπορούσε να κάνει το παραμικρό έργο!
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής συσπείρωσης, χωρίς αυταπάτες και διαχειριστικές λογικές όπως αυτές που εκφράστηκαν από συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ, περί ελέγχου και περιορισμού της εταιρείας «Βερόπουλοι», απέδειξαν ότι η λογική της πλουτοκρατίας είναι να επεκτείνεται και να γιγαντώνεται, πατώντας πάνω στον κλεμμένο ιδρώτα των εργαζομένων. Άλλωστε , όπως είπε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, την άδεια την έχουν πάρει ήδη από το πολιτικό προσωπικό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Με συγκεκριμένα στοιχεία αποκάλυψαν , ότι η εταιρεία «Βερόπουλοι» είναι από τις πρώτες που ξεκίνησαν τις μειώσεις μισθών σε πρώτη φάση το 2010 κατά 12%, αυτή που εφαρμόζει τα ελαστικά ωράρια , ατομικές συμβάσεις, «φτιαχτά» από την ίδια εργοδοτικά σωματεία, αυτή πού έχει καταντήσει τους εργαζόμενούς της λάστιχο να τρέχουν από το ένα πόστο στο άλλο. Φυσικά, αφού κερδοφόρησε στην πλάτη τους-μείωση λειτουργικού κόστους το ονομάζει- επενδύει και επεκτείνεται! Αποτέλεσμα είναι μετά από αυτά να ακολουθήσουν και οι ντόπιοι κεφαλαιούχοι, συνθλίβοντας τα μικρομάγαζα και τους εργαζόμενους σ’ αυτά.
Αυτούς υπερασπίζεται κάθε στιγμή η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος! Γι αυτό και με διθυράμβους έδωσε κατά πλειοψηφία την άδειά της μαζί με την αξιωματική αντιπολίτευση, γι αυτό και έτρεξε για άλλη μια φορά να κάνει τα χατίρια της εταιρείας «Νηρέας», γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τη φωνή των Συκιαδιωτών και Λαγκαδούσων, που τους χαρακτήρισε μειοψηφία, αν και παρευρισκόταν η ίδια η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και μετέφερε την ομόφωνη άποψή του.
Την ίδια επιχειρηματική λογική έδειξε και στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ, αφού κι εκεί αρνήθηκε να συνταχθεί με την ομόφωνη πρόταση του προέδρου του δημοτικού διαμερίσματος Καρδαμύλων, αρνήθηκε και πάλι τις προτάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για κατάργηση του ειδικού τέλους σε όλους τους λογαριασμούς του δήμου Χίου, για μετατροπή της σε υπηρεσία ύδρευσης με εξασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της ως προσωπικό του δήμου.
Οι δημοτικοί μας σύμβουλοι, απευθυνόμενοι σε όλους και στους καπιταλιστές που παρευρίσκονταν και στο πολιτικό τους προσωπικό κατέληξαν, ότι όσο οι εργαζόμενοι και ο λαός μας συνδέουν τις τύχες τους και τη ζωή τους με τα αφεντικά, όσο αποδέχονται να ζουν από τα ψίχουλα του τραπεζιού τους και δε σηκώνουν το ανάστημα τους, όσο δεν υψώνουν τη φωνή τους με το σύνθημα, «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», τόσο όλοι αυτοί θα τους τσαλαπατούν, θα τους κοροϊδεύουν ασύστολα, θα υφαρπάζουν την ψήφο τους για να τους χλευάζουν μετά και να συντάσσονται με την πλουτοκρατία.
Γι αυτό και απαιτείται παντού να χτιστεί η λαϊκή συμμαχία των αδικημένων , το κολασμένων αυτής της ζωής και για να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις τους και για να τους ανατρέψει , χτίζοντας μια ζωή χωρίς τα παράσιτα της πλουτοκρατίας, με τον πλούτο να ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και έξω από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των παραφυάδων του.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας, σ’ αυτή τη δύσκολη πορεία, τους καλούμε να συμπορευτούμε ενάντια και στη σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ή όποια άλλη λύση ξαναζεσταμένης «κυβερνώσας αριστεράς», αλλά και ενάντια στους ντόπιους επιμελείς εκφραστές αυτών των πολιτικών όπως η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος της.
Οι μάσκες καθημερινά πέφτουν και το δεν ήξερα δε γνώριζα δεν έχει πλέον θέση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου