Print

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς - Πρόγραμμα δράσεων

Το μαχαίρι στο λαιμό των γονέων των βρεφονηπιακών σταθμών βάζει η δημοτική αρχή Χίου με την πρόταση της πλειοψηφίας της διοίκησης του υπεροργανισμού, την ώρα που στενάζει ο εργατόκοσμος και οι λαϊκές οικογένειες από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
Δεν δίστασε μέσα σε μια πρωτοφανή κρίση, που η ανεργία εκτινάχθηκε στο 27%, που οι  μισθωτοί και συνταξιούχοι έχασαν μέχρι και 40% του εισοδήματός τους, μέσα σε μια κρίση που πρώτα και κύρια πλήττει τα λαϊκά νοικοκυριά και όχι τα κέρδη των μεγιστάνων του πλούτου που τη δημιούργησαν, να επιδιώκει να επιβάλλει υπέρογκες αυξήσεις στα τροφεία των  παιδικών  σταθμών του νομικού προσώπου του υπεροργανισμού  με πρόσχημα  τα εισοδηματικά κριτήρια της κάθε οικογένειας.
Με θράσος η πλειοψηφία της  Διοίκησης φορτώνει νέα βάρη στις πλάτες μας την ώρα που η ακρίβεια και η ανέχεια μαστίζει τις χιώτικες οικογένειες. Έτσι αναγορεύονται σε πλούσιους οι έχοντες 10000 ευρώ και θα πληρώνουν 50 ευρώ, οι μέχρι 20000, 80 ευρώ και από εκεί και πάνω 100 ευρώ  για κάθε παιδί! Ποσοστιαίες αυξήσεις μέχρι και 100%!!!
Όλα αυτά όταν πριν τρία μόλις χρόνια το αφορολόγητο όριο ήταν 12000 ευρώ, δείχνοντας και μια σχετική βάση των εισοδημάτων.
Όλα αυτά όταν τα εισοδήματα στα οποία αναφέρεται η διοίκηση και ο επιμελής πρόεδρός της, πετσοκόβονται από φορολογία που ξεπερνά τα 2000 ευρώ ανά οικογένεια, χώρια τα άλλα έξοδα επιβίωσης που πλέον είναι δυσβάσταχτα.
Όλα αυτά όταν η προστασία της οικογένειας βρίσκεται υπό διωγμό και το δημογραφικό αποδεικνύει κοντά σε όλα τα άλλα έναν πληθυσμό που γερνά και πεθαίνει.
Σε αυτά να προστεθεί ότι ο Βρεφονηπιακός στην Καλουτά είναι χωρίς μάγειρα, και μάλιστα με αναίδεια ο Πρόεδρος κ. Μυριαγκός ζήτησε να πληρώνουν οι γονείς για να καλυφθεί η θέση κι επειδή ορθώς  έπραξαν και αρνήθηκαν, τα παιδιά πλέον  θα φέρνουν το φαγητό τους σε «τάπερ».
Να προστεθούν οι πάγιες ελλείψεις προσωπικού που εξουθενώνουν το υπάρχον διδακτικό ή βοηθητικό!
Με αυτές τις υπηρεσίες έχουν και το θράσος να ζητάνε αυξήσεις ή να εγκαλούν στην τάξη  τους γονείς που τους παίρνουν τηλέφωνο, γιατί μιλάνε για απαράδεκτα φαινόμενα.
Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βάλαμε το θέμα  στο δημοτικό Συμβούλιο με στόχο να παρθούν πίσω οι αυξήσεις και να γίνει μια εμπεριστατωμένη συζήτηση.
Δήμαρχος και Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου δεσμευτήκαν να το φέρουν προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση και μέχρι τότε να μη γίνει καμιά κίνηση για αυξήσεις. Ωστόσο ο Πρόεδρος συνεχίζει να κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση, δείχνοντας και τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου και της δημοτικής Αρχής.
Εμείς δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα τους αφήσουμε! Θα ενημερώσουμε γονείς, σωματεία, επιτροπές για αυτή την ολέθρια πολιτική. Θα κινητοποιηθούμε ώστε να μην περάσει η πολιτική τους πιστό αντίγραφο της πολιτικής της συγκυβέρνησης.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ , ΟΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΥΣ  ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
 ΝΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ,  ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΟΙ  ΙΔΙΟΙ , ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για:

  •    Να μην περάσει καμιά πολιτική αυξήσεων.
  •    Να υπάρξουν μειώσεις των τροφείων με βάση τις απώλειες που έχουν υποστεί οι λαϊκές οικογένειες
  •    Κανένα παιδί να μη μείνει έξω από παιδικό σταθμό.
  •    Δωρεάν φοίτηση σε παιδιά ανέργων , πολύτεκνων και ΑΜΕΑ.
  •  Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Προοπτική Κατάργησης των τροφείων.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.
  • Να μην αποδεχτούν οι γονείς τους εκβιασμούς της δημοτικής αρχής και της πλειοψηφίας  του ΔΣ στον υπεροργανισμό.  
  • Τους καλούμε με την πάλη μας να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές και να επιβάλλουμε λύσεις που όχι μόνο θα απαλύνουν σήμερα τον πόνο μας , αλλά θα ανοίγουν και το δρόμο, για να φύγουν μια για πάντα αυτοί που τσαλαπατούν τα δικαιώματά μας και ο λαός να γίνει αφεντικό και νοικοκύρης στον τόπο του.
3-6-2013


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΝΗ
13:30 - Ενημέρωση γονέων στον παιδικό σταθμό Καλουτά (ταμπάκικα) όπου με αφορμή την έλλειψη μάγειρα γίνονται ανεπίτρεπτες ενέργειες.

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΝΗ- ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΝΗ
13:30 Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης θα βρεθούν στους παιδικούς σταθμούς.

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΗ
13:00 - Συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αιθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα «Η κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς».

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΗ
13:00 Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κατάργηση των τροφείων έξω από το Δημαρχείο Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου