Print

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οι δύο γλώσσες της "Χιακής Συμπολιτείας" και του ΣΥΡΙΖΑ!

«Καμία Κοινωνική Δομή σε ιδιώτες, Δημόσιες και Δωρεάν Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων για όλους τους πολίτες ,Επαρκής χρηματοδότηση για την σωστή λειτουργία όλων των Δομών, Μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοκρατικές διαδικασίες (ΑΣΕΠ
Αυτή είναι η κατάληξη της ανακοίνωσης του  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ με αφορμή καταγγελία κατά της ίδρυσης νέων Κοινωνικών Δομών μέσω των Κοιν.Σ.Επ.

« Εμείς από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες, καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές και καλούμε να σταματήσει αυτή η συμπόρευση της Δημοτικής αρχής μέσω της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.Χ. ή δεν ξέρω ποιανού άλλου φορέα, με το συγκεκριμένο Συνεταιρισμό ή με άλλους που μπορεί να προκύψουν.» Βάσω Μιχαλοπούλου, συντονίστρια ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο.
«Θεωρούμε ότι αυτή η καταδίκη θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποφάσεις στην κατεύθυνση της ανατροπής και της ανάκλησης των μέχρι σήμερα ειλημμένων αποφάσεων που έχουν σχέση με αναθέσεις και συμβάσεις με αυτό το συγκεκριμένο Κοινωνικό Συνεταιρισμό και με κάθε άλλο Κοινωνικό Συνεταιρισμό….» Αλέκος Γαϊτάνος πρόεδρος εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Χίου, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο τρόπος που μετέρχεται η Δημοτική Αρχή για την επαναφορά του θέματος των ΚΟΙΝΣΕΠ και την προσπάθεια υποκατάστασης των κοινωνικών δομών του Δήμου από επιχειρηματικά συμφέροντα, εντείνει την ανησυχία μας για σχέδιο διάλυσης των αντίστοιχων Δημοτικών Υπηρεσιών και τη συνεπακόλουθη ιδιωτικοποίηση τους.» Ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ στο δήμο Χίου.
            Για τη «Χιακή Συμπολιτεία» όμως και την επικεφαλής της, οι ΚΟΙΝΣΕΠ, είναι εργαλείο ανάπτυξης αν χρησιμοποιείται σωστά, πως λέμε αν ζούσαμε σε παράδεισο,  δηλαδή η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  είναι και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ, συνεπής στη διγλωσσία της.

Την ίδια στιγμή  είναι κουφή απέναντι στα αιτήματα χιλιάδων εργαζομένων που αντιτίθενται στη μορφή αυτή απασχόλησης, αλλά και τυφλή απέναντι στο γεγονός ότι πλειάδα δημάρχων σε όλη τη χώρα-δημάρχων  και του δικού της ιδεολογικού χώρου- χρησιμοποιούν τις ΚΟΙΝΣΕΠ για τη «βρώμικη» δουλειά που περιγράφουν ψαρεύοντας-δυστυχώς- στα θολά νερά τα στελέχη της.
Συνειδητά σπέρνουν αυταπάτες ότι οι ΚΟΙΝΣΕΠ μπορεί να είναι εργαλεία ανάπτυξης μέσα στη ζούγκλα της καπιταλιστικής αγοράς.
Οι όροι ανταγωνισμού και επιβίωσης μιας ΚΟΙΝΣΕΠ όσο «αγνής» και «αθώας» να είναι θα γίνονται με όρους της προσφοράς πιο φτηνής εργατικής δύναμης. Ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος με τις καλύτερες προθέσεις και αυτό το ξέρουν στη «Χιακή Συμπολιτεία», αλλά έχουν διαλέξει  στρατόπεδο, να διαχειριστούν την αδικία και εκμετάλλευση και όχι να αντιταχθούν, να παλέψουν για να την ανατρέψουν.
Τέλος, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ο τότε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ τα ίδια λέγανε για τις  ΜΚΟ, που  αξιοποιήθηκαν για να διευρυνθούν οι ελαστικές σχέσεις απασχόλησης, για το σπάσιμο των ΣΣΕ, την εμπέδωση σύγχρονων μοντέλων δουλείας, τη λογική δεν υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι, αλλά μόνο πολίτες, πολίτες οι ιδιοκτήτες της Ρόκας- Ibertrola, πολίτες κι εμείς…
 Με νόμο ανατέθηκε σε ΜΚΟ η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας με 5μηνη απασχόληση σε δήμους για 625  ευρώ μεικτά το μήνα, αξιοποιώντας την ανάγκη χιλιάδων ανέργων για δουλειά. Για τη «μεσολάβησή» τους έπαιρναν «προμήθεια» το 5% της μισθολογικής δαπάνης. Υπολογίζεται ότι στη διαδικασία ενεπλάκησαν 700 ΜΚΟ, λαμβάνοντας για τις «υπηρεσίες» τους περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ... Ο δήμος Νέας Ιωνίας με δήμαρχο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε συνεργασίες με ΜΚΟ…
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου επιμένει στο αυτονόητο, σ’ αυτό που με αίμα έχτισαν οι προηγούμενες γενιές:
·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.
·        Καμιά ιδιωτικοποίηση στις υπηρεσίες του δήμου.
·        Ανάπτυξη με κέντρο τις ανάγκες των εργαζομένων και συνταξιούχων του λαού μας και όχι τα κέρδη των εχόντων και κατεχόντων.
·        Επιστροφή των παρακρατημένων πόρων που φτάνουν τα 12 δις ευρώ από το 1992 και εντεύθεν
·        Χρηματοδότηση στο 8% του κρατικού προϋπολογισμού από 2,3% περίπου που είναι τώρα.


ΧΙΟΣ 6-3-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου