Print

Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Συνέντευξη Λαϊκής Συσπείρωσης για ΚΟΙΝΣΕΠ και διώξεις

Την Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου της Λαϊκής  Συσπείρωσης (Λ..Σ.), στη αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Διοίκησης Χίου. Θέμα της συνέντευξης ήταν ο ρόλος των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. και οι μηνύσεις κατά της Λ.Σ.
Παραβρέθηκαν δημοσιογραφικά συνεργεία των τοπικών Μ.Μ.Ε. ‘ΑΛΗΘΕΙΑ’, ‘ΠΑΤΡΙΔΑ’, ‘ΠΟΛΙΤΗΣ’ και ‘CHIOSNEWS’. Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου και νυν δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της ήσσονος αντιπολίτευσης Μάρκος Σκούφαλος, αφού έκαμε μια ιστορική αναδρομή στη δημιουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), τόνισε ότι με την παρουσία και λειτουργία τους δημιουργείται στους δήμους μια οικονομική αφαίμαξη, διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις και ιδιωτικοποιούνται οι δημοτικές υπηρεσίες. Τις θεώρησε ως εργαλείο του εκμεταλλευτικού συστήματος και αιτία αύξησης της μιας ιδιότυπης «μαύρης» εργασίας.

Τόνισε ότι με αυτές τις μορφές συμφωνούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και οι δημοτικές αρχές που προέρχονται από αυτά, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που τις εντάσσει στην «αλληλέγγυα οικονομία» με τις γνωστές αυταπάτες  καθώς και δήθεν ανεξάρτητα σχήματα εντός ευρωμονόδρομου, γι αυτό και τόσο η «Χιακή Συμπολιτεία» όσο και η «Πρωτοβουλία» πέρα από ενστάσεις, βάζουν πλάτη στο «αμαρτωλό» εγχείρημα.
Αναφέρθηκε στη στάση του ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή απέναντι στις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ο οποίος τις ονόμασε «χρυσοφόρες» και έχει ήδη διατάξει έρευνα για το ρόλο των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ σε σχέση με τους δήμους. Σημείωσε επίσης ότι οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. δεν είναι μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις και ότι ο εργαζόμενος σ΄ αυτές αποτελεί το μόνιμο υποζύγιό τους, ο οποίος στη ουσία βρίσκεται χωρίς πλήρες ωράριο, χωρίς πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, πρόκειται για σύγχρονο δουλεμπόριο στις περισσότερες των περιπτώσεων.
Διασαφήνισε ότι η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν πτοείται από πολιτικούς εκβιασμούς και την ποινικοποίηση του πολιτικού της λόγου. Τα πυρά της, όσον αφορά τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. στρέφονται κατά της δημοτικής αρχής και των συμβάσεων που ήθελε να υπογράψει, αλλά και αυτών που εμπλέκονταν σε αυτές , χωρίς να εστιάζει σε πρόσωπα αυτά καθ’ εαυτά.
Η δίωξη στο πρόσωπο του Μάρκου Σκούφαλου και της Λ.Σ., ο ποίος εκτός των άλλων χαρακτηρίζεται δημόσια από τον κατήγορο ιδιώτη της ΚΟΙΝΣΕΠ, ως «υπόδικος», «συκοφάντης» και «υβριστής», θα πρέπει να απαντηθεί από το χιώτικο λαό. Μπροστά σε αυτά που έρχονται από οποιαδήποτε δημοτική αρχή του τόξου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ή δήθεν ανεξάρτητων που συμφωνούν μ’ αυτά τα εργαλεία η επιλογή είναι η ανατροπή με την υπερψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Κλείνοντας τη συνέντευξη και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου αν η Λ.Α.Σ. τήρησε την ίδια στάση με όλες τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., ο Μάρκος Σκούφαλος δήλωσε ότι η στάση της Λ.Α.Σ ήταν και είναι ίδια για όλες τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ., αλλά δεν έχει την πλειοψηφία να επιβάλει τη θέση της.
Αυτό μπορεί ο Χιώτικος λαός με τον αγώνα του  να το κάνει τόσο στο δήμο, όσο και στην περιφέρεια!
16-04-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου