Print

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Μην πετάτε την ψήφο σας, μη "μασάτε" ότι είναι όλοι ίδιοι

…ούτε η αποχή από την ψηφοφορία  λύνει το πρόβλημά σου ούτε κι όσοι ζητούν την ψήφο σου είναι ίδιοι.
 Άκου, συμπολίτη μου! Η σαπίλα, η αναξιοπιστία, το ψέμα, το άδικο, η ιδιοτέλεια, η τεράστια ανεργία, η ανέχεια, η αναλγησία είναι μερικά μόνο από τα «δώρα» που μας άφησαν οι σταυρωτήδες μας. Τα «απολαύσαμε»  κι εσύ κι εγώ αυτά τα «δώρα». Δεν είσαι ο μοναδικός. Σε  όλα τούτα, αν προσθέσεις και το συνειδησιακό έλεγχο που επέβαλαν πάνω μας οι ντόπιοι «ακόλουθοί» τους, θα έχεις την εικόνα του μεγαλύτερου εγκλήματος της σύγχρονης εποχής πάνω στο λαό μας.
Αυτά σου προκάλεσαν την απέχθεια, την αδιαφορία, την απαξία, την άρνηση σε καθετί το θετικό στην πολιτική μας ζωή.
Η ερώτηση «και γιατί να πάω να ψηφίσω, αφού όλοι είναι ίδιοι;» παπαγαλίζεται και αυγατίζει καθημερινά, προσπαθώντας να επηρεάσει τη σκέψη και το πολιτικό μας κριτήριο. Φτιάχτηκε από εκείνους που σκοπεύουν στο γκρέμισμα κάθε πολιτικά υγιούς στοιχείου, στην κατατρόπωση της δημοκρατικής συμμετοχής στα κοινά και στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η αριστοκρατία του πλούτου και οι υπηρέτες της να σε παραμερίσουν. Να σε κάνουν  άβουλο, παραιτημένο από τα προβλήματα που αφορούν εσένα και τους συνανθρώπους σου, να σε στρέψουν εναντίον όλων που έχουν τα ίδια προβλήματα με σένα. Δε θέλουν και πολύ για να κυριαρχήσουν εντελώς. Καταλαβαίνω τη δυσθυμία και την αγανάκτησή σου και για τους τοπικούς άρχοντες. Όσων από αυτούς έγιναν καρμπόν των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, αυτών που πέταξαν τα όνειρά σου στα σκουπίδια με τη διγλωσσία τους, με τους ασήκωτους φόρους που σου επέβαλαν ακόμα και στο κακής ποιότητας νερό, με την ιδιωτικοποίηση δημοτικών υπηρεσιών και τη στυγνή παράδοσή τους στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Άκου, συμπολίτη μου! Εμείς – η Λαϊκή  Συσπείρωση- σου λέμε πως αγωνιστήκαμε χρόνια και χρόνια, άλλος με την πένα του, άλλος πάνω στη σκαλωσιά, άλλος μέσα στο χωράφι, άλλος μέσα στο σχολειό, για να διαμορφώσουμε ανθρώπους ελεύθερους, ανθρώπους, που λόγω  και έργω, αύριο θα τιμήσουν με τον ιδρώτα τους την κοινωνία μέσα στην οποία θα ζήσουν. Προπάντων όμως θα τιμήσουν τον εαυτό τους με τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον τους για τα  κοινά∙ γιατί, συμπολίτη μου, αυτός είναι ο προορισμός του ανθρώπου και αλίμονό του αν τον χάσει.
Μην προσπαθήσεις με την αποχή σου από το δικαίωμα της ψήφου να αυτοφυλακιστείς. Μην αποποιηθείς το δικαίωμα αυτό. Είναι σαν να παραδίνεις τον εαυτό σου σε κείνους που σε έφεραν στην κατάσταση που βρίσκεσαι. Είναι σαν να λες «μπράβο» σε κείνους που διέλυσαν την κοινωνική σου πρόνοια, για να σου προσφέρουν τώρα –ως προεκλογικό μπουναμά- ψίχουλα προνοιακών επιδομάτων και ψίχουλα από την τροφή που σου στέρησαν.
 Κανείς από τους σταυρωτήδες σου δε θα στενοχωρηθεί με την εκλογική αποχή σου, αυτήν τη δήθεν παρορμητική διαμαρτυρία, που δεν πιστεύεις ούτε εσύ πως είναι διαμαρτυρία μια και μόνο εσένα θα βλάψει. Πύκνωσε τις τάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης, που δε σε θυμάται μόνο προεκλογικά, αλλά στέκεται στο πλευρό σου πάντα.
 Η Λαϊκή Συσπείρωση δε θυμήθηκε τώρα τη φτώχεια σου, δεν διαπίστωσε σήμερα τον τρισάθλιο μισθό σου ή την πετσοκομμένη σου σύνταξη, την ανεργία σου, το κλειστό σου μαγαζί, την ανύπαρκτη υγειονομική σου περίθαλψή, την υποβαθμισμένη ποιότητα της ζωής σου. Δεν μπορείς, λοιπόν, να την εξομοιώσεις με τους άλλους παραταξιακούς χώρους, που σε θυμήθηκαν σήμερα για να σε ξεχάσουν αύριο.
Άκου, συμπολίτη μου! Αν ως τώρα δεν ένιωσες την ανάγκη να κάνεις μια υπέρβαση στη ζωή σου, κάνε την τώρα. Έλα κοντά μας. Χωρίς μεμψιμοιρίες, αγωνίσου μαζί μας∙ με τη Λαϊκή Συσπείρωση του ξωμάχου, του βιοπαλαιστή, του χειρώνακτα εργάτη και του εργάτη του πνεύματος, του ανέργου, του αστέγου, του υπαλλήλου. Δώσε την απάντησή σου σε εκείνους που ισοπεδώνουν τα πάντα, προκειμένου την επομένη των εκλογών να σε τοποθετήσουν στο μουσειακό ράφι τους και να σε κατεβάσουν όποτε σε ξαναχρειαστούν. Έλα στη Λαϊκή Συσπείρωση και πάλεψε με την ψήφο σου να τσακίσεις το σύστημα που σε τσακίζει.-

Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Χίου με τη ΛΑ.Σ
Μέλος του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Χίου

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου