Print

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015 παρουσίασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το λόγο πήραν ο Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ε.α. Πολεμικού Ναυτικού, συνεργαζόμενος, ο Γιώργος Μαργαρίτης, ιστορικός, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, συνεργαζόμενος, ο Κώστας Πετρόπουλος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ, ο Γιάννης Κασσίδας, δημοτικός σύμβουλος Αγιάς Λάρισας, συνεργαζόμενος, ο Θοδωρής Σάββας, αρχιπύραρχος ε.α. και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος και ο Παύλος Ορκόπουλος, ηθοποιός.

Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ:

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Ευχόμαστε σε όλους και όλες, στο λαό και τη νεολαία της πατρίδας μας καλή δύναμη και υγεία.
Για μια χρονιά γεμάτη νέες αγωνιστικές περγαμηνές, με πιο ελπιδοφόρα μηνύματα, αλλά και συγκεκριμένες πράξεις που θα επιβραβεύουν τις σταθερές αρχές, τη σίγουρη εγγύηση, τη σωστή αξιοποίηση της πείρας, την εμπιστοσύνη σε θέσεις και τη συνεπή αγωνιστική δράση για τα συμφέροντα του λαού μας, στο πρόσωπο της μοναδικής δύναμης που σίγουρα και την επόμενη μέρα από τις εκλογές θα βρεθεί στις επάλξεις του αγώνα και μέσα στη Βουλή και παντού.
Όχι απλά για να συμμετάσχει στη μοιρασιά κάποιων ψίχουλων ελεημοσύνης, όπως άλλοι, αλλά για να υπάρξει πραγματική ανακούφιση του λαού, με ανάκτηση των απωλειών του εισοδήματός του, με απαλλαγή του από τα δυσβάστακτα φορολογικά βάρη, με εξασφάλιση κοινωνικών παροχών σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η υγεία και περίθαλψή του, τα φάρμακά του, η κοινωνική του ασφάλιση και σύνταξη, η εκπαίδευση των παιδιών του από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο, η αναβάθμιση του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, για όλο τον πληθυσμό, ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες.
Κυρίως όμως να ανοίξει για όλα αυτά και τα υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα του λαού και της χώρας ο δρόμος μιας διαφορετικής ανάπτυξης για την εργατική τάξη, το λαό και όχι όπως μέχρι σήμερα για τα μονοπώλια και το αδηφάγο κεφάλαιο.
Η αλλαγή συσχετισμών παντού, μέσα στο λαό, μέσα στη Βουλή, υπέρ του ΚΚΕ, θα δώσει ώθηση στο να βγει η εργατική τάξη, ο λαός στο προσκήνιο, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
Οικοδομώντας τη συμμαχία του ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Για μια διακυβέρνηση η οποία σήμερα -κι όχι για το απώτερο μέλλον- είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία και επίκαιρη και η οποία θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο που παράγει ο λαός μας.
Θα αξιοποιήσει όλες τις μεγάλες πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας.
Θα δρομολογήσει τη λύτρωση από τις αλυσίδες της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών που μόνο δεινά έχουν επιφυλάξει για το λαό και τη χώρα μας.
Μια κυβέρνηση των εργατών, του λαού, που θα πει προς όλες τις κατευθύνσεις καθαρά και παστρικά, χωρίς "ναι μεν αλλά", ότι το κρατικό χρέος που πληρώνει ο λαός δεν το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, αλλά ως χρέος που δημιούργησαν οι κηφήνες της εγχώριας και διεθνούς πλουτοκρατίας, για να θησαυρίζουν οι ίδιοι και να υποφέρει ο λαός.
Μια κυβέρνηση που θα έχει συγκεκριμένο σχέδιο πανεθνικό, επιστημονικά επεξεργασμένο για την ανάπτυξη της οικονομίας, για την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους και όλες.
Αυτή είναι η πρόταση του ΚΚΕ.

Μόνο αν ακολουθήσουμε το δρόμο που προτείνει το ΚΚΕ, θα βγούμε στις φωτεινές λεωφόρους του μέλλοντος, στο ξέφωτο της απαλλαγής από δυνάστες του εργατικού λαϊκού μόχθου, της πραγματικής αλλαγής και όχι της κάθε φορά εναλλαγής που από κάτι καλύτερο που επιδιώκει πάντα ο λαός προεκλογικά, μετά τον ρίχνουν στο χειρότερο, στα Τάρταρα της ανέχειας και της φτώχειας.
Εμείς λέμε και ζητάμε από τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να τα σκεφτεί πολύ σοβαρά αυτές τις 17 μέρες που απομένουν μέχρι την Κυριακή της κάλπης, ότι τελικά δεν μπορούν να τους προσφέρουν τίποτα δυνάμεις που κινούνται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που έφερε το λαό εδώ που είναι σήμερα, δυνάμεις που προσκυνούν την ΕΕ, η οποία εγγυάται την πάση θυσία υλοποίηση της στρατηγικής που ισοπεδώνει τα δικαιώματά τους.

Αν ο λαός θέλει ανακοπή της επίθεσης εναντίον του, χρειάζεται "ασπίδα", κίνημα ικανό να οργανώσει και να "κρατήσει" τη γραμμή άμυνας.
Αν λαχταρά ανάκτηση των απωλειών του, χρειάζεται όπλα αντεπίθεσης, κίνημα πιο δυνατό, ικανό να την οργανώσει και να την υλοποιήσει.
Αν θέλει ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, τότε χρειάζεται λαϊκή συμμαχία που θα τη διεκδικήσει και θα την επιβάλει, μια και οι δυνατότητες υπάρχουν, μόνο που τις πνίγει το κεφάλαιο.
Αν τα θέλει όλα αυτά, δεν μπορεί παρά να εμπιστευτεί το μπόι του, τη δυνατότητά του να παλέψει ενωμένος και να επιβάλει τα "θέλω" του. Να γίνει σωτήρας του εαυτού του και των παιδιών του.
Δεν έχει παρά να εμπιστευτεί τη μόνη δύναμη που τον προειδοποίησε, δίχως να χαϊδεύει αφτιά, που του είπε πάντα την αλήθεια, όπως του την λέει και τώρα, που "ματώνει" για τα συμφέροντά του κι αυτή είναι το ΚΚΕ.

Την επόμενη μέρα των εκλογών θα του χρειαστεί ένα ισχυρό ΚΚΕ, όπως του χρειάζεται και σήμερα που αποτελεί τη μόνη σταθερά για να ακουμπήσει πάνω της.
Με σαφή διάκριση από τις δυνάμεις της αστικής διαχείρισης που συνθέτουν ένα παρακμιακό σκηνικό κινούμενης άμμου, με τις συναλλαγές, μετεγγραφές και βρώμικα αλισβερίσια και όλες τις παρασκηνιακές διαβουλεύσεις να οργιάζουν.
Ένα κόμμα με γερά πόδια σε χώρους δουλειάς και τόπους κατοικίας, ικανό να μετουσιώσει τις λαϊκές προσδοκίες σε υλική δύναμη ρήξης με τις αιτίες που στέκονται εμπόδιο για την εκπλήρωσή τους, ανατροπής τους και διάνοιξης ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, που στο κέντρο του θα έχει ακριβώς τις λαϊκές ανάγκες.
Στη δυσωδία που αναδίδει ένα σάπιο σύστημα ως το μεδούλι, και στο πνιγηρό περιβάλλον που διαμορφώνει, η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι όρος για να πνεύσει άνεμος αισιοδοξίας, αγωνιστικής ανάτασης, καθώς την επιπλέον δύναμη του ΚΚΕ θα την καταθέσει στην προσπάθεια ανασύνταξης του κινήματος.

Οι προσδοκίες του λαού κουμπώνουν σήμερα μόνο με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ.
Πρέπει να τον οδηγήσουν σε συμμετοχή στις διαδικασίες ανασύνταξης του κινήματος, συγκρότησης της λαϊκής συμμαχίας, που θα παλέψει για πραγματικά φιλολαϊκές αλλαγές και όχι επιφανειακές εντός του αστικού συστήματος, που δεν πειράζει καθόλου το ίδιο το εκμεταλλευτικό και σάπιο, διεφθαρμένο σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων.
Ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι όρος για να ανοίξουμε περπατησιά προς μια άλλη κοινωνία. Στις εκλογές δίνεται μία ευκαιρία στο λαό. Αυτή την ευκαιρία να αξιοποιήσει.
Με δυνατό ΚΚΕ και απόφαση συμμετοχής στο κίνημα, στους αγώνες, μπορεί να είναι ο ίδιος ο λαός ο ρυθμιστής των εξελίξεων που αφορούν τη ζωή του και να πάψει να εκχωρεί στους αντιπάλους του αυτό το δικαίωμα.

Φίλες και φίλοι,
Αυτές τις θέσεις του ΚΚΕ μπορούν να εκφράσουν και να φέρουν κοντά στο λαό, να τις κάνουν πράξη και στη Βουλή, με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις, οι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.
Στα ψηφοδέλτια που σας παρουσιάζουμε σήμερα, βρίσκονται αγωνιστές και αγωνίστριες της ζωής, των λαϊκών αγώνων, κοντά στο λαό, στη νεολαία, αγωνιστές της δουλειάς, της επιστήμης, της τέχνης, της μόρφωσης.
Ανάμεσά τους βρίσκονται μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και αγωνιστές και αγωνίστριες συνεργαζόμενοι μαζί του, με τις ιδιαίτερες απόψεις τους, αποφασισμένοι όμως να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις ερχόμενες μάχες για το καλό του λαού μας.
Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου.
Εργάτες στα εργοστάσια, υπάλληλοι σε μαγαζιά, στο Δημόσιο, επαγγελματίες, αγρότες, καλλιτέχνες, διανοούμενοι, επιστήμονες, καθηγητές Πανεπιστήμιου, ένστολοι.
Αγωνιστές που πριν μερικά χρόνια μπορεί να βρίσκονταν σε άλλα κόμματα ή ήταν ανένταχτοι.
Ανάμεσά τους είναι εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, πρόεδροι μεγάλων Ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, πρόεδροι κλαδικών συνδικάτων, Εργατικών Κέντρων, στελέχη του ΠΑΜΕ.
Επίσης στο ψηφοδέλτιο βρίσκονται αρκετοί από τον αγροτικό χώρο, εκλεγμένοι σε Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων από την ΠΑΣΥ.
Ακόμα επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι, πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων, άλλων σωματείων, στελέχη της ΠΑΣΕΒΕ.
Πολλές γυναίκες από γυναικείους συλλόγους, την ΟΓΕ, άλλους φορείς του κινήματος.
Στα ψηφοδέλτια βρίσκονται νέοι και νέες της ΚΝΕ και των νεολαιίστικων αγώνων, του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.
Τα ψηφοδέλτιά μας τιμούν με την παρουσία τους πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, καθηγητές από την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επίσης επιστήμονες από διάφορους άλλους κλάδους, από το χώρο της Υγείας, της Δικαιοσύνης, των Τεχνικών Επιμελητηρίων, από το χώρο της δημοσιογραφίας.
Μαζί μας δίνουν τη μάχη φίλοι και φίλες από το χώρο του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.
Τέλος, τιμούν το ψηφοδέλτιο απόστρατοι από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από τα Σώματα Ασφαλείας.

Υπάρχει μεγάλη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά δίνουν τη μάχη ως υποψήφιοι του Κόμματος στις βουλευτικές εκλογές το 43% των υποψηφίων.
Οι γυναίκες υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας ανέρχονται στο 35% του συνόλου.
Από άποψη φυσικής ηλικίας:
Από 25 έως 39 χρονών είναι το 34,3%.
Από 40 έως 49 χρονών είναι το 18,3%.
Από 50 έως 59 χρονών είναι το 34,8% και
από 60 έως 69 χρονών είναι το 12,4%.

Ήδη έχουμε μοιράσει σε όλα τα ΜΜΕ όλα τα ονόματα και τις ιδιότητες αυτών που στελεχώνουν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλη τη χώρα, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.
Απλά θέλω να κάνω μια ιδιαίτερη αναφορά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας:
- Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται η σ. Αλέκα Παπαρήγα.
- Επίσης ο καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, ιστορικός, συνεργαζόμενος με το Κόμμα, Γιώργος Μαργαρίτης.
- Ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Χιώνης.
- Ο Γιώργος Γκικόπουλος, στέλεχος της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς.
- Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός Παύλος Ορκόπουλος.
- Η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, εκπρόσωπος Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.
- Ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Κώστας Πετρόπουλος.
- Ο Γιάνννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, στέλεχος του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, του ΠΑΜΕ.
- Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας Μαιρήνη Στεφανίδη.
- Ο μηχανολόγος μηχανικός, υπεύθυνος του Τμήματος Ιδεολογίας και Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ Μάκης Παπαδόπουλος.
- Και το ψηφοδέλτιο ολοκληρώνεται με τη συμμετοχή 2 μελών του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, της Λουίζας Ράζου και του Νίκου Σοφιανού.
Με τη συμβολή όλων μπορούμε να φέρουμε το αισιόδοξο, ανατρεπτικό, ελπιδοφόρο μήνυμα του ΚΚΕ, απ' άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα.

Ψηφίζοντας, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, ακριβώς γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου