Print

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σταύρου Τάσσου για την Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα.


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ *
Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού  

Θέμα: Ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα.
 
Τρία δρομολόγια συνδέουν μεταξύ τους τα νησιά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, τρεις φορές την εβδομάδα, με Καβάλα και καμιά με Θεσσαλονίκη, όπως γινόταν παλιότερα.
Τα δρομολόγια αυτά, μπορεί να βολεύουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες αλλά δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους επιβάτες, δεδομένου ότι πολλές εκατοντάδες παιδιά από το Β. Αιγαίο σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία τόσο τα ίδια όταν θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, όσο και οι δικοί τους όταν τα επισκέπτονται στη Θεσσαλονίκη. Είναι όλοι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ταλαιπωρία της επιπλέον μεταφοράς από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη.
Για τον ίδιο λόγο, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και στους επισκέπτες των νησιών από Θεσσαλονίκη καθώς και στις αυξημένες εμπορικές συναλλαγές των νησιών με τη Β. Ελλάδα.

Τα δρομολόγια αυτά πραγματοποιούνται από το πλοίο "Μύκονος" της “Hellenic Seaways” και από το "Ρόδος" της "Blue Star". Και οι δύο εταιρίες εισπράττουν, εκτός από τα πανάκριβα εισιτήρια των επιβατών, των αυτοκινήτων και των εμπορευμάτων και σημαντική κρατική επιχορήγηση.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει για να δρομολογηθούν πλοία ασφαλή και σύγχρονα με φθηνό εισιτήριο, που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη, τακτική, σταθερή και μόνιμη σύνδεση, τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο, των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκομμένα.

O Βουλευτής

Σταύρος Τάσσος
 
* (Η ερώτηση θα συζητηθεί στη Βουλή στις 13 Ιουλίου.)






 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου