Print

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου:Το δράμα των μεταναστών απαιτεί την αλληλεγγύη μας

Φωτό αρχείου

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πρόσφατο ΔΣ έθεσε το θέμα των μεταναστών προσφύγων στο νησί μας και ιδιαίτερα τα προβλήματα αυτών που εκτός των άλλων ζουν το δράμα τους και στον Κήπο της Χίου, που είναι αναγκασμένοι να στερούνται βασικών αγαθών όπως στέγη, διαρκή ύδρευση, δυνατότητες καθαριότητας, ενώ τα μικρά παιδιά βιώνουν οξυμένα όλα τα παραπάνω.
Το πρόβλημα θα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν θα αρχίσουν να χειροτερεύουν οι καιρικές συνθήκες που σημαίνει ότι θα είναι πλήρως εκτεθειμένοι.
Σημειώσαμε ότι πέρα από τις βαριές ευθύνες των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΕΕ που ξεσπίτωσαν αυτούς τους ανθρώπους, ευθύνες έχουν και οι ελληνικές κυβερνήσεις που ως φερέφωνά τους συμμετέχουν και στις επεμβάσεις τους και υπακούν τυφλά σε συνθήκες όπως το Δουβλίνο 2 που μετατρέπουν τις χώρες υποδοχής σε αποθήκες ψυχών.

Ζητήσαμε ο Δήμος, παρόλο που δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή, να φροντίζει συνεχώς για τα στοιχειώδη-ύδρευση, καθαριότητα, περίθαλψη- με ειδική μνεία για να βρεθεί χώρος στέγασης για τα παιδιά. Ταυτόχρονα να ασχοληθεί με τα φαινόμενα «μαυραγοριτισμού», που αρχίζουν να εμφανίζονται από διαχρονικούς ασυνείδητους.
Στα ίδια πλαίσια ενημερώσαμε το Δήμαρχο για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς συμπολίτη μας που ζει και εργάζεται στη Γαλλία και ήρθε σε επαφή μαζί μας μέσω του περιφερειακού μας συμβούλου Στρατή Κόρακα, ο οποίος έχοντας σηματοδοτήσει τη ζωή του να αγωνίζεται για το δίκιο, προτίθεται να παραχωρήσει την περιουσία του αρκετών στρεμμάτων, προκειμένου να αποτελέσει -εάν πληροί τους όρους- χώρο πρώτης υποδοχής. Στα πλαίσια μάλιστα αυτά μαζί με το Δήμαρχο, τον αστυνομικό δ/ντη, εκπρόσωπο πολιτικό μηχανικό του ίδιου και το δ/ντη τεχνικών υπηρεσιών επισκεφθήκαμε το χώρο για μια πρώτη εκτίμηση και δέουσες ενέργειες.
Σε κάθε περίπτωση αγωνιζόμαστε για:
α. να τερματιστεί αμέσως η απάνθρωπη μεταχείρισή των μεταναστών και προσφύγων.
β. να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε όλη την Ελλάδα.
γ. να δημιουργηθούν ανθρώπινοι χώροι ανοικτών κέντρων φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.
δ. να χορηγηθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώτος για τους πρόσφυγες.
ε. να νομιμοποιηθούν όσοι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα.
στ. να δοθούν νομιμοποιητικά έγγραφα σε όσους επιθυμούν να μεταβούν σε άλλες χώρες της ΕΕ.
ζ. να καταργηθούν οι Κανονισμοί «Δουβλίνο ΙΙ και ΙΙΙ».
Κλείνοντας, θεωρούμε ότι ο χιώτικος λαός που έχει ζήσει πολέμους, προσφυγιά και διώξεις πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος απέναντι σ’ αυτούς τους ανθρώπους, να μην αφήσει το ρατσιστικό, φασιστικό δηλητήριο να τον αγγίξει, να βγάλει τα σωστά πολιτικά συμπεράσματα ώστε να απαλλαγεί από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, από τα δεσμά των ευρώδουλων κυβερνήσεων ανεξαρτήτως δεξιών ή αριστερών αποχρώσεων, που με μαθηματική ακρίβεια τον οδηγούν μαζί με όλο τον ελληνικό λαό σε νέες περιπέτειες με θύμα τον ίδιο.
 
Χίος, 3-9-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου