Print

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016


Χίος, 23-11-2015
Ανακοίνωση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2016

Μπούσουλας οι ανάγκες των κατοίκων μας και όχι του Παρατηρητήριου της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και των δανειστών
Στη συνεδρίαση της 20ης-11-2015 συζητήθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2016. Η δημοτική αρχή, για δεύτερη χρονιά έρχεται να διαχειριστεί τη φτώχεια που της επιβάλλει η κεντρική διοίκηση. Έτσι αποδεικνύεται αυτό που πάντα θεωρούσαμε ως ΛΑ.Σ.: Πως οι Δήμοι, οι Περιφέρειες αποτελούν το μακρύ χέρι του κράτους. Οι δήμοι έχουν καταντήσει ζητιάνοι, προκειμένου να λειτουργούν και να ανθούν τράπεζες, επιχειρηματίες, μεγάλο κεφάλαιο.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα μετατρέπει τη Δημοτική Αρχή σε συνένοχο σ' αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, στην πολιτική φτωχοποίησης μέσω της εξεύρεσης πόρων από τους δημότες υπό μορφή φόρων, τελών, δικαιωμάτων.
Πέταξε στα άχρηστα, για δεύτερη χρονιά, όλες τις προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων, προκειμένου να είναι προσαρμοσμένο στις οδηγίες και υποδείξεις των Παρατηρητηρίων, αλλά  όχι στις ανάγκες των δημοτών. Δεν είναι τυχαίο ότι η αποτύπωση του προγράμματος δεν γίνεται ανά Διαμέρισμα, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκριση μεταξύ των κατά τόπους κοινοτήτων.
Ενώ τα συνεχιζόμενα έργα πέρσι ήταν τα 3/4 των νέων έργων, φέτος σχεδόν εξισώθηκαν, αποδεικνύοντας έναν φαύλο κύκλο έργων, ώστε από χρονιά σε χρονιά να εγγράφονται ξανά και ξανά τα έργα και μάλιστα τα υπόλοιπά τους να παρουσιάζονται και ως νέα έργα.
Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου χαρακτήρισε το συζητούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα ως «επέκταση του 3 μνημονίου», «προάγγελο του επερχόμενου προϋπολογισμού», «παιδί της φτώχειας του λαού προς δόξα της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου» και διεκδίκησε:
Ÿ την πάγια και γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Ÿ τα παρακρατημένα χρήματα στο Δήμο μας, που είναι πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ.
Ÿ τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου με 45%, ώστε ο δημόσιος κορβανάς να έχει χρήματα.
Ÿ τα λεφτά που μας αρπάζουν μέσα από διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ και λοιπά, ώστε οι δημόσιοι πόροι να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Έδειξε τους άξονες που θα έπρεπε να στηριχτούν και δεν στηρίχτηκαν. Αυτοί είναι:
Αγροτική ανάπτυξη
Εκπαιδευτική πολιτική
Υγεία - Πρόνοια
Αντιπλημμυρική - αντισεισμική θωράκιση
Πρόγραμμα ενιαίας αντιμετώπισης της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, ενίσχυσης των πολιτιστικών υποδομών σε όλα τα διαμερίσματα, δίχως την ανακατανομή της φτώχειας 

Για τους παραπάνω λόγους, καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα, καλώντας όλους τους δημότες της Χίου, να οργανωθούν και να παλέψουν, προκειμένου να διεκδικήσουν από τη δημοτική αρχή και από τις συγκυβερνήσεις που τσακίζουν τη ζωή τους, τα δικαιώματά τους.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου