Print

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2015

Αξιοκρατικά κριτήρια και όχι ρουσφέτια στο ΝΠΔΔ απαιτεί η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου


Φωτό αρχείου - Δήμος Καισαριανής - πηγή: www.902.gr
Χίος, 24-11-2015
Ανακοίνωση
Αξιοκρατικά  κριτήρια  και όχι ρουσφέτια στο ΝΠΔΔ
Στο ίδιο έργο θεατές αλλά κάθε χρόνο και χειρότερο βρεθήκαμε καθώς είδαμε ότι στην επικείμενη συνεδρίαση του ΝΠΔΔ του Δήμου Χίου θα συζητηθούν προσλήψεις προσωπικού με εξωτερικούς συνεργάτες που θα προσληφθούν απευθείας από τον Πρόεδρο, «κόψε φάτσα» δηλαδή, χωρίς να καταγράφονται κριτήρια, χωρίς να δίνεται η αναγκαία και απαιτούμενη διαφάνεια, χωρίς καμιά αξιοκρατία.


Είναι γεγονός ότι το Νομικό Πρόσωπο λειτουργεί με υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση από της δημιουργίας του και μετά, αφού εξαρτάται από τον Δήμο για τη χρηματοδότησή του, η οποία μονίμως μειώνεται, λόγω συγκυβερνήσεων του ευρωμονόδρομου και των μνημονίων, το προσωπικό δεν επαρκεί για να ανταποκριθεί στις ανάγκες του και οι ανάγκες των δομών συνεχώς αυξάνονται τόσο στους βρεφονηπιακούς, όσο στα γήπεδα, και τους άλλους αθλητικούς χώρους. Κατανοούμε την ανάγκη να βρεθούν λύσεις για τη λειτουργία των δομών, όμως αυτό δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για προσλήψεις χωρίς δημοσιότητα, για προσλήψεις με ονοματεπώνυμο, τη στιγμή που η ανεργία μαστίζει τους νέους μας. Δεν μπορεί ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ να μπερδεύουν το Νομικό Πρόσωπο, με την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. Στις επιχειρήσεις ας παίρνουν όποιους θέλουν· στο δήμο θα ακολουθούν κανόνες!!!
Όλα αυτά τα χρόνια, οι Διοικήσεις -εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των συγκυβερνήσεων και των μνημονίων- ποτέ δεν αντέδρασαν δυναμικά για την διεκδίκηση πόρων ή προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στις απαιτούμενες ανάγκες, αφού και οι όποιες φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος δεν φτάνουν.
Όλα αυτά τα χρόνια η ΛΑΣ κατέθετε την άποψη για δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικήσεων, βάζοντας στο χορό όλους, τους ωφελούμενους, την Δημοτική αρχή και τις διοικήσεις, και πάντα κατηγορούμαστε από τις Διοικήσεις ότι δεν είμαστε ρεαλιστές. Ρεαλισμός όμως είναι να αντιδράς όταν διαφωνείς, να κινητοποιείς τον κόσμο που πλήττεται, αυτούς που βλέπουν πως χάνουν και τα στοιχειώδη δικαιώματά τους και όχι να μετατρέπεσαι σε λογιστή των Βρυξελλών.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε θέση ή πρόσληψη που διαφοροποιεί τους εργαζόμενους με ελαστικές και εξαρτώμενες σχέσεις εργασίας. Ο καθένας έχει ανάγκη σταθερής και μόνιμης δουλειάς. Παρόλα αυτά κατανοώντας τις ανάγκες συναινέσαμε κατά καιρούς σε προσλήψεις με πεντάμηνες και εντεκάμηνες συμβάσεις, κρίνοντας ότι πρέπει να λειτουργήσουν όσο καλύτερα γίνονται οι δομές προς όφελος των πολιτών και πάντα θεωρώντας ότι σε κάθε περίπτωση τα κριτήρια πρέπει να παραμένουν και ότι διεκδικούμε μόνιμες θέσεις για όλους που απασχολούνται στις δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις αφού καλύπτουν απαραίτητες και διαρκείς ανάγκες.
Αυτή η κατάσταση όμως της αυθαιρεσίας δεν μπορεί να συνεχιστεί με την ανοχή του Δημάρχου και της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής που παίζουν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου!! Απαιτούμε ο δήμος μαζί με τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για όλες τις δομές του δήμου και τα νομικά πρόσωπα με αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια, κοινωνικά και τυπικά, που θα εξασφαλίζουν την αξιοκρατία και όχι τη ρουσφετολογία. Απαιτούμε οι συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς να πάρουν θέση.-
Πληροφορίες για τη ΛΑΣ:  Κωστάλα Κλαίρη, τηλ. 6974029448

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου