Print

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου για τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου στις 7-12-2015


Χίος, 8-12-2015

Δελτίο Τύπου
 
Για τη συνεδρίαση της Δ.Κ. Βροντάδου στις 7-12-2015

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου, πάντα παρούσα, στις συνεδριάσεις της Δημοτικής Κοινότητας Βροντάδου, παραβρέθηκε δια των εκπροσώπων της και σ’ αυτή τη συνεδρίαση και κατέθεσε τις απόψεις της επί όλων των θεμάτων που τέθηκαν σ’ αυτήν.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι:
·     Στο προ ημερήσιας διάταξης θέμα που αφορούσε τη δημιουργία χώρου ταφής αλλοδαπών, στο Δημοτικό Νεκροταφείο Βροντάδου, τονίσαμε ότι αυτό εκ των πραγμάτων αποτελεί χρέος κάθε λαού, να σέβεται και να τιμά όχι μόνο τους ομοεθνείς του, αλλά κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος  και θρησκεύματος. Βεβαίως θα πρέπει να ενημερωθεί δεόντως και ο κανονισμός λειτουργίας κοιμητηρίων του Δήμου.
·     Όσον αφορά τα θέματα μίσθωσης στεγάστρων (ποιμνιοστασίων) και δημοτικών ακινήτων γι’ αυτή τη χρήση, από συνδημότες κτηνοτρόφους, δηλώσαμε την αντίθεσή μας για τη νομιμοποίηση των ποιμνιοστασίων από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους. Πρόκειται για κατασκευές  του Δήμου με επιχορήγηση της Διεύθυνσης Γεωργίας, που προκειμένου να εισπράξουν, βάζουν στη διαδικασία νομιμοποίησής τους, τους κτηνοτρόφους και μετά τα δημοπρατούν ή τα ενοικιάζουν.
       Ζητήσαμε να τα νομιμοποιήσει ο Δήμος   και να δίνονται δωρεάν όπως μέχρι τώρα, ως ελάχιστη  συνεισφορά στον αγροτικό τομέα. Η Δημοτική Αρχή να  πάψει να θεωρεί «επιχειρηματίες» τους κτηνοτρόφους μας, ως προπομπό των κτηνοτροφικών πάρκων, που οσονούπω επιβάλλονται, για να τους μετατρέψουν αύριο σε υπαλλήλους πολυεθνικών.
     Υπό αυτή την έννοια, απαιτήσαμε από το Τοπικό Συμβούλιο να στηρίξει τους κτηνοτρόφους, όπως  κάνουμε  κι εμείς και να απαιτήσει από τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω τέτοιες πολιτικές.
·     Στις «Ανακοινώσεις» θέσαμε ζητήματα καθημερινότητας που αφορούν τη ζωή των συνδημοτών μας, όπως:
1. Την παραβίαση λωρίδας μονής κατεύθυνσης στην παραλιακή του Βροντάδου από οχήματα που αναστρέφουν στην περιοχή Παντελάκη (επισημάναμε την ακριβή θέση), προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ατυχήματος. Παρά το γεγονός ότι η σήμανση της παραλιακής αφορά την Περιφέρεια, ζητήσαμε να τεθεί υπόψη της Επιτροπής Κυκλοφορίας του Δήμου, προκειμένου  να τοποθετηθεί κατάλληλο σήμα.
2. Τη λανθασμένη αριθμοθεσία σπιτιών ορισμένων οδών του Βροντάδου (τις οποίες αναφέραμε αναλυτικά), που  προκαλεί  παρεξηγήσεις  όσον αφορά την εξυπηρέτηση των συνδημοτών μας από υπηρεσίες αστυνομικές, ταχυδρομικές, μεταφορών, delivery κ.λπ.
3. Την τύχη των παιδικών χαρών του Βροντάδου, οι οποίες, παρά το ότι είναι εγκαταλειμμένες και απαιτούν συντήρηση, συνεχίζουν να έχουν υψηλή επισκεψιμότητα από παιδιά  και συνοδούς όλες τις εποχές. Από το σύνολο των παιδικών χαρών του Δήμου βρέθηκαν ελάχιστες να τηρούν τις προϋποθέσεις νομιμότητας, και οι υπόλοιπες οφείλουν να σφραγιστούν ή να αποξηλώθούν. Επειδή το ποσό που προϋπολογίζεται (100.000 €) στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για τις παιδικές χαρές το 2016, δεν είναι ικανό να τις αποκαταστήσει στο σύνολό τους, ζητήσαμε από το τοπικό συμβούλιο να απαιτήσει κονδύλι  για  όλες τις παιδικές χαρές του Βροντάδου.
4. Την πρόληψη των πλημμυρικών φαινομένων – καθαρισμό και χαρτογράφηση καταπατημένων ρεμάτων. Επισημάναμε την αναγκαιότητα καθαρισμού του χειμάρρου στο Σπάσμα, που δεν έχει καθαριστεί ποτέ και το θέμα αντιπλημμυρικής μελέτης σε Κουφό, Αρμένη και γενικά στο Βροντάδο.
      Επειδή δε είναι γνωστό ότι κάθε επέμβαση σε χειμάρρους απαιτεί και μελέτη περιβαλλοντικών όρων, ζητήσαμε να εκπονηθεί και για τους χειμάρρους του Βροντάδου. 
5. Τέλος, όσον αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα Βροντάδου – Εσωτερική και Αγροτική Οδοποιία, θέσαμε το ερώτημα στο Τ.Σ.  κατά πόσο λήφθηκαν υπόψη οι αποφάσεις για έργα στο Βροντάδο. Αν έχει γίνει καταγραφή των δρόμων (αναφέραμε σχετικούς) με προβλήματα και αν έχει δοθεί στην Τεχνική Υπηρεσία για προγραμματισμό.
 
Απ’ όλα αυτά που προτείναμε και εισηγηθήκαμε –πλην του προ ημερήσιας διάταξης θέματος- τίποτα δεν έγινε δεκτό. Το Τοπικό Συμβούλιο, όχι για πρώτη φορά, κωφεύει σε κάθε μας πρόταση, σε  κάθε ζήτημα που θέτουμε. Λειτουργεί σαν παράρτημα και ιμάντας μεταφοράς των φοροεισπρακτικών πολιτικών της Δημοτικής Αρχής, χωρίς να απαιτεί και να διεκδικεί τα απαραίτητα, με βάση τις ανάγκες των δημοτών, εκτός από τα εντελλόμενα από αυτήν.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου