Print

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την παραλία του Βροντάδου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ
Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πεπατημένη προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αφήνει εκατοντάδες βίλες και θέρετρα της ολιγαρχίας του πλούτου πάνω στο κύμα ή μέσα σε δασικές εκτάσεις στο απυρόβλητο, την ώρα που με παραθυράκια νόμων και διατάξεις νομιμοποιεί την αυθαιρεσία τους, την ίδια ώρα οι γραφειοκράτες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Β. Αιγαίου στοχοποιούν το παραλιακό μέτωπο του Βροντάδου και διατάσσουν την κατεδάφιση όλων των έργων που 30 χρόνια τώρα το έχουν αναδείξει και που αποτελούν αποκούμπι αναψυχής για τους Βρονταδούσους, αλλά και όλους τους Χιώτες.

Ο εγκλωβισμός της δημοτικής αρχής σε λογικές νομιμοποιήσεων και αντίστοιχου αγώνα δρόμου, είναι η μία όψη, αλλά αφήνει ανέγγιχτη την πολιτική ουσία του πράγματος, που είναι πως τα έργα του παραλιακού μετώπου του Βροντάδου για τα οποία γίνεται λόγος -πλην του λάκκου που τον ονόμαζαν υπόσκαφο έργο στο Γούβι- είναι νομιμοποιημένα στη συντριπτική πλειοψηφία του Βρονταδούσικου λαού και πρέπει να τα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο, ακόμα και με τη φυσική του παρουσία στο χώρο εάν τολμήσει ο οποιοσδήποτε να αγγίξει και να κατεδαφίσει αυτά που για 30 χρόνια απολαμβάνουν.
Αναφορικά με την επιστολή των πρώην δημάρχων Ομηρούπολης, Μεννή και Ζαννίκου, ορθώς έθεσαν ορισμένα ζητήματα, όχι όμως και να καλούν τους λύκους -τους βουλευτές που ψήφισαν το 3ο «αριστερό» μνημόνιο- να φυλάνε τα πρόβατα. Πάει πολύ οι τοπικοί βουλευτές να προσποιούνται τις μωρές παρθένες!
Επειδή δεν είναι ώρα για λόγια, αλλά για έργα καλούμε τη Δημοτική Αρχή άμεσα να θέσει το θέμα στο επικείμενο Δ.Σ. και να πάρει όλες τις αποφάσεις υπεράσπισης του χώρου στην πράξη.
Καλούμε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Βροντάδου να συγκληθεί άμεσα και να οργανώσει λαϊκή συνέλευση στο Βροντάδο στην κατεύθυνση της οργάνωσης του αγώνα των Βρονταδούσων, για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια.
Σε κάθε περίπτωση ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θα κάνουμε τα πάντα για να οργανώσουμε τον αγώνα, ώστε να μην περάσουν αυτές οι πολιτικές, αλλά τον τελευταίο λόγο έχουν και οι κάτοικοι του Βροντάδου, που ως ναυτεργάτες οι περισσότεροι γνωρίζουν πως «αν δε βρέξεις τα πόδια σου, ψάρι δεν πιάνεις».
Χίος, 21-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου