Print

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης-8-2016


Χίος, 25-8-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της 24ης-8-2016
Η ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου, δια του επικεφαλής της Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, στο Δ.Σ. της 24ης-8-2016, μεταξύ  άλλων θεμάτων, έλαβε θέση και για τα  παρακάτω:
·     Για την ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία και ως αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Χίου, τόνισε ότι υπάρχει μια σχετική εικόνα για το πώς οδηγούνται τα πράγματα, με δεδομένο ότι θεωρητικά  είμαστε χώρος ανάσχεσης με κύριο χαρακτηριστικό την προσωρινή διαμονή. Το ζήτημα είναι αν όντως θα οδηγηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση και αν θα υπάρξουν όλες εκείνες οι ενέργειες, που ουσιαστικά θα λύνουν το πρόβλημα και δε θα το περιπλέκουν ακόμη πιο πολύ. Επειδή προς το παρόν έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν μπορούμε να μιλάμε για μόνιμες δομές. Εφόσον έχουν λάβει άσυλο και δηλώσουν ότι επιθυμούν να μείνουν στη Χίο, ή με ευθύνη της κυβέρνησης παραμείνουν επί μακρόν, το εργαλείο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι οι τάξεις υποδοχής με αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και τις ανάλογες προσλήψεις σε διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επέστησε την προσοχή όλων στο φασιστικό δηλητήριο όσων επιθυμούν «καθαρά» σχολεία και «καθαρές» τάξεις, θεωρώντας τα προσφυγόπουλα ως μιάσματα.
·     Για την τροποποίηση Προγραμματικής Σύμβασης Δ. Χίου, ΔΗ.Κ.Ε.Χ., ΚΟΙΝΣΕΠ "ΘΕΡΜΑΙ ΑΓΙΑΣΜΑΤΩΝ”, ψηφίσαμε «λευκό» με το σκεπτικό ότι ναι μεν δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη Σύμβαση ΔΗΚΕΧ Δήμου, ούτε παραγνωρίζουμε τις προσπάθειές τους, αλλά είμαστε ιδεολογικά αντίθετοι με την πολιτική και τη λογική που διέπει τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, που μετατρέπει εργαζόμενους με μόνιμη απασχόληση σε δήθεν επιχειρηματίες με άλλου τύπου συμβάσεις.
·     Για τη συμμετοχή του Δ. Χίου στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2016-2017», ψηφίσαμε υπέρ της συμμετοχής, με την προϋπόθεση να τηρηθούν οι σε σωστή κατεύθυνση αποφάσεις και του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΧ και του Νομικού Προσώπου, ότι δε θα περάσουν σε αποκλεισμούς παιδιών με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή η λογική της κυβέρνησης με τα voucher, τα οποία έδωσε στους γονείς αντί να τα δώσει στις δημοτικές δομές, υπονομεύει στην ουσία αυτές τις δομές.
·     Για τη μίσθωση χώρου στάθμευσης στην Δ.Κ. Χίου, ψηφίσαμε «λευκό», υποστηρίζοντας την αναγκαιότητα της εξεύρεσης δημοτικών χώρων, προκειμένου να υλοποιηθούν κάποια στιγμή οι σχεδιασμοί για δημοτικούς χώρους μέσα στην πόλη, απαλλαγμένοι από μισθώσεις.
·     Ψηφίσαμε υπέρ της παραχώρησης δωρεάν χρήσης του μύλου της Δ.Κ. Βροντάδου στον Όμιλο διατήρησης τοπικών εθίμων.
·     Καταψηφίσαμε την πρόταση του Δ. Χίου, όπως κάναμε και σε επίπεδο Περιφέρειας, για τροποποιήσεις του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων, (Π.Ε.Σ.Δ.Α.), Β. Αιγαίου με το σκεπτικό ότι τα νούμερα που χρησιμοποιούνται είναι όχι μόνο έξω από τα προβλήματα της Χίου, αλλά και τα υπόλοιπα νησιά του Β. Αιγαίου έχουν τα ίδια προβλήματα σε σχέση με το πώς συντάχθηκε και το τι παραμέτρους χρησιμοποιεί. Τα πράγματα δεν είναι μόνο τεχνοκρατικά, αλλά άπτονται και σε ζητήματα πολιτικής φιλοσοφίας.Το όλο εγχείρημα θα το πληρώσουν οι χρήστες τους, δηλαδή οι δημότες. Ο κρατικός Π/Υ δεν ενισχύει τους δήμους για να ασκούν αυτές τις πολιτικές. Δεύτερο, η φιλοσοφία του «ο ρυπαίνων πληρώνει» είναι η πλέον αντιοικολογική φιλοσοφία και αφορά μόνο τις πολυεθνικές οι οποίες έχουν πολλαπλάσια κέρδη από τα πρόστιμα που τους επιβάλλονται. Παρόλα αυτά επειδή κάποιες προτάσεις του Δήμου βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση φοβόμαστε  ότι θα είναι φωνές εν τη ερήμω. Δε θα ληφθούν υπόψη από την άποψη ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.
·     Για την έκτακτη επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού-Αθλητισμού και Παιδείας για τη διοργάνωση συναυλιών με το Μουσικό Σχήμα «ΛΥΡΑΥΛΟΣ, ψηφίσαμε «λευκό» με το σκεπτικό ότι παρά το γεγονός ότι ο «ΛΥΡΑΥΛΟΣ» είναι ένα πάρα πολύ καλό σχήμα, είναι ένα μουσείο που πρέπει να το δει κανείς και να το ακούσει,από κει και πέρα επειδή υπάρχουν και άλλα ζητήματα επιχορηγήσεων από το παραπάνω Νομικό Πρόσωπο, ας τα δώσουμε στις δομές και να μείνουν οι άλλες δράσεις. Καλό είναι να μπει ένα εισιτήριο προκειμένου να παρακολουθήσουν το μουσικό σχήμα όσοι το επιθυμούν.
·     Για το αίτημα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου για διαγραφή οφειλής, ψηφίσαμε θετικά, εφόσον και τυπικά και ουσιαστικά ο Δήμος έχει αναλάβει την υποχρέωση πληρωμής.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου