Print

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου με αφορμή την απάντηση του προέδρου της Συκιάδας για το δρόμο "γεφύρι της Άρτας"


Πηγή φωτό: politischios.gr
Χίος, 23-8-2016
Με αφορμή την απάντηση του προέδρου της Συκιάδας για το δρόμο "γεφύρι της Άρτας" έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Η Λαϊκή Συσπείρωση δε λαϊκίζει, αλλά μιλά με γεγονότα  αναντίρρητα, γι’ αυτό αλλού να ψάξει ο φίλος πρόεδρος λαϊκιστές, στο χώρο του!
2. Σαφώς και γνωρίζουμε το  φορέα υλοποίησης, αλλά γνωρίζουμε κι αυτούς που έχουν ευθύνη να παλέψουν και να πιέσουν στην υλοποίηση, γι αυτό και απευθύναμε  την επιστολή στον ίδιο και στο δήμαρχο.
3. Το θέμα της αγανάκτησης και πίεσης στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου, τέθηκε σε συνεδρίαση του πολιτιστικού συλλόγου της Συκιάδας από τον Κώστα  Μαυρέλο και το Νίκο Λεοντάρα, οι οποίοι έβαλαν και το ζήτημα συντονισμού με τη Λαγκάδα μέσω του Τσίγκου και με τα άλλα χωριά. Δύο μέρες μετά έγιναν οι όποιες ενέργειες του προέδρου και αφού είχε βγει και η ανακοίνωσή μας, ακριβώς για να μας ενημερώσουν και να πιέσουμε κι εμείς. Στα χέρια μας όμως δεν έφτασε καμιά σχετική απόφαση του τοπικού συμβουλίου για το θέμα ή αναφορά του προέδρου ούτε στο πριν διάστημα που πέρασε το καλοκαίρι ούτε μετά. Άρα, όπως λέει ο λαός,  «χαρτί μιλήσει, καρδιά ραγίσει».
4. Αν ο φίλος πρόεδρος παρακολουθούσε τα δημοτικά συμβούλια όπως αρκετές φορές πράττει ο Τσίγκος για θέματα του χώρου του και όχι μόνο, θα διαπίστωνε ότι σε ανύποπτο χρόνο είχε βάλει το θέμα, ώστε  να επισπευστούν οι εργασίες πριν τη θερινή περίοδο, αλλά εμπεριέχεται και σε πλείστες αποφάσεις λαϊκών συνελεύσεων και τοπικών συμβουλίων που προκαλεί πρόεδρος της Λαϊκής Συσπείρωσης, γι αυτό και έχει κάνει και παράσταση για το θέμα στον αντιπεριφερειάρχη, εξουσιοδοτημένος  από το τοπικό του συμβούλιο. Πρόσφατα μάλιστα, στη Μυτιλήνη, συναντήθηκε προσωπικά με τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη  κ. Βαλσαμίδη  και του έθεσε το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της Λαγκάδας. Πράγματι λοιπόν έχουμε δύο μέτρα, γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
5. Εμείς, τα  ερωτήματα αυτά θα θέσουμε και στο δημοτικό συμβούλιο μιας και τελικά οι κύριοι υπεύθυνοι του έργου, η Περιφέρεια, σιωπούν ένοχα, ως προς το τελείωμα επιτέλους του έργου, αλλά και η Δημοτική αρχή, στο ίδιο μήκος κύματος με τον φίλο πρόεδρο, κάνει  ως συνήθως τον Πόντιο Πιλάτο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου