Print

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τις απαράδεκτες, ρατσιστικές και προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου και το τμήμα του οδικού άξονα Συκιάδας-Λαγκάδας


Χίος, 24-8-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

·     Πάρτε θέση για τις απαράδεκτες, ρατσιστικές και προκλητικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου.
·     Επιτέλους να τελειώσει το «Γεφύρι της Άρτας»

    Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου δια του επικεφαλής της Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου έθεσε στις 24-8-2016, στο Δημοτικό Συμβούλιο τις εξής δύο ερωτήσεις: α. για την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου των απαράδεκτων  δηλώσεων του Μητροπολίτη και β. για το έργο στο δρόμο Συκιάδας – Λαγκάδας, τις  οποίες παραθέτουμε:

       α. «Ως ΛΑ.Σ. μπορεί να διαφωνούμε με τη Δημοτική Αρχή για τον τρόπο διαχείρισης του προσφυγικού, συμφωνούμε όμως με το γεγονός ότι εμπλέκεται στο προσφυγικό, δεν αρνείται το ρόλο της όπως άλλοι, ασχέτως αν συμφωνούμε – επαναλαμβάνω- ή όχι.
»Την ίδια στιγμή που γίνονται αυτά είχαμε τις προκλητικές, ρατσιστικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου, που υπονομεύουν αυτή την πολιτική, ρίχνουν νερό στο μύλο του "αυγού του φιδιού" –του φασισμού- που δηλητηριάζει καθημερινά τη χιώτικη κοινωνία.
»Γιατί λοιπόν η Δημοτική Αρχή ανάρτησε τη δήλωση του Μητροπολίτη –απολογία λέμε εμείς- η οποία είχε τη λογική "όργανο ο χωροφύλακας, όργανο το μπουζούκι, άρα ο χωροφύλακας είναι μπουζούκι";

»Μάθαμε να βάζουμε το συνθετικό "λάθρα" οπουδήποτε και να νομίζουμε ότι η σημειολογία κατοχυρώνεται από αυτό και όχι από την ίδια τη ζωή, που δημιουργεί τη γλώσσα.
»Επομένως συμφωνείτε με αυτά του Μητροπολίτη –επαναλαμβάνω ρατσιστικά- και κάνατε αυτή την ανάρτηση; Συμφωνείτε με όσα είπε για τον πολιτικό γάμο, ένα θεσμό που καλύπτει άθρησκους, άνεργους, άμοιρους, ανθρώπους που παντρεύονται από πολιτική επιλογή ή γιατί αρχικά αποτελεί διέξοδο, να ονομάζει "σκουπιδιάρηδες" –με όλη την τιμή που έχουμε προς τον κλάδο- τους αντιδημάρχους;
»Για μας η ανάρτηση αυτή έχει, δυστυχώς, την έννοια της συμφωνίας σας ή της ανοχής σας.»

     β. Η δεύτερη ερώτηση αφορά το "γεφύρι της Άρτας", δηλαδή το τμήμα Συκιάδας – Λαγκάδας, που πέρασε ένα καλοκαίρι, με όλα τα προβλήματα του τουρισμού που είχαμε, τα αυτοκίνητα περνούσαν πλυμένα και γυρνούσαν αλευρωμένα. Η ερώτησή μας αφορά τις ενέργειές σας προς την Περιφέρεια, ώστε να τελειώσει επιτέλους το έργο.

Η απάντηση του Δημάρχου στις παραπάνω ερωτήσεις ήταν χλιαρή, γενικόλογη και αποστασιοποιημένη από την ουσία των θεμάτων, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
 
Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το γεγονός ότι η δημοτική αρχή μέσα σε ένα κλίμα που οι φασίστες προσπαθούν να δηλητηριάσουν την πολιτική ζωή του τόπου, σε ένα κλίμα που οι ταγοί της αστικής τάξης, πολιτικοί και θρησκευτικοί, ακροβατούν σε ακροδεξιές ατζέντες, δίνοντας εξετάσεις στο σύστημα, δε θέλει να βγάλει τα σωστά συμπεράσματα, αρκείται στο ρόλο Πόντιου Πιλάτου.
 
Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά: Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι, υπάρχουν όμως φασίστες και μισάνθρωποι. Η επιλογή της απομόνωσης τους παντού είναι ανθρωπιστικό μας καθήκον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου