Print

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Πάρε θέση ευθύνης στον αγώνα και στη δράση ενάντια στις προβοκάτσιες και τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών και κατοίκων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η αλήθεια είναι πως τα γεγονότα  στην περιοχή συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στη Σούδα, ξεκίνησαν από επίθεση φασιστικών και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων.
Την Τετάρτη 16/11/16, ύστερα από την πρώτη επίθεση ακροδεξιών με πέτρες, ακολούθησε απάντηση και συμπλοκές με ζημιές στη γύρω περιοχή, ενώ υπήρξε και εισβολή των ΜΑΤ στον καταυλισμό. Από τις συμπλοκές υπήρξαν τραυματισμοί και προσαγωγές προσφύγων. Το σχέδιό τους εμπεριείχε τις καταστροφές περιουσιών και τον τραυματισμό κατοίκων. Την Πέμπτη 17/11/16 ξαναέγινε επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότωφ.
Αποτελεί ερώτημα το γιατί οι δυνάμεις καταστολής δεν σταμάτησαν τους φασίστες, δεν απέτρεψαν τα επικίνδυνα γεγονότα.
Τα νέα αυτά επεισόδια αποκαλύπτουν και πάλι τις τεράστιες ευθύνες που έχει η κυβέρνηση, που με την πολιτική της κρατά εγκλωβισμένους αυτούς τους ανθρώπους στο νησί και τη χώρα, σε απαράδεκτες συνθήκες κράτησης.  Ευθύνες, που προκύπτουν από τις επίσημες συμφωνίες της ελληνικής κυβέρνησης με την ΕΕ και την Τουρκία.
Η επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Μπαλάφα επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αμετακίνητη στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.
Είναι τυχαίο που τα επεισόδια εξελίχτηκαν μόλις μια μέρα μετά την άφιξη των υπόδικων Χρυσαυγιτών, Κασιδιάρη και Λαγού, στο νησί;
Πρέπει οι εργαζόμενοι και ο λαός της Χίου να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν μέσα από τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς:
- Άμεση μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από το νησί και απεγκλωβισμός τους από τη χώρα.
- Ανοικτά κέντρα προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής. Να κλείσει η Σούδα και όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθούν νέα.
- Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην περιοχή με αποκλειστικά κρατική ευθύνη και ευθύνη του Δήμου. 
- Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. ‘Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Απεγκλωβισμός από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΕΕ και ΝΑΤΟ).
Οι εργαζόμενοι πρέπει να απομονώσουν και να καταδικάσουν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και άλλων αντιδραστικών δυνάμεων, που εκμεταλλεύονται τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων - πρόσφυγες - για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο λαό μας, για να κρύψουν τους πραγματικούς υπαίτιους. Δηλαδή, το σύστημα που υπηρετεί με συνέπεια και η ελληνική κυβέρνηση της "αριστεράς", βάζοντας τη χώρα ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, με ορατό το ενδεχόμενο ενός πιο γενικευμένο πολέμου.
                                                     Χίος, 18/11/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου