Print

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ηλίας Βουλβούλης: Η Χρυσή αυγή και το σύστημα (Με αφορμή την έφοδο των χρυσαυγιτών σε σχολείο του Περάματος)


Η Χρυσή αυγή και το σύστημα
Με αφορμή την έφοδο των χρυσαυγιτών σε σχολείο του Περάματος
Το ΚΚΕ, στις θέσεις της ΚΕ για το 20ο Συνέδριο που θα γίνει από τις 30 Μάρτη έως και τις 2 Απρίλη, ανάμεσα στ’ άλλα, σημειώνει για την Χρυσή Αυγή: «Η φαινομενική αντίφαση από τη μία να διώκεται ποινικά όλη η ηγεσία της “Χρυσής Αυγής” και από την άλλη να γίνεται αποδεκτή σαν ευυπόληπτο αστικό κοινοβουλευτικό κόμμα, επιβεβαιώνει ότι η αστική τάξη θέλει μια εφεδρεία με τα χαρακτηριστικά της “Χρυσής Αυγής”, αλλά πιο μετριοπαθή, για να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά στο χτύπημα του κινήματος και στον αντικομμουνισμό».
Για να δούμε στέκουν αυτά;
Πως αντιμετώπισε το σύστημα - κόμματα και μηχανισμοί διαχείρισης του - την φασιστική-ναζιστική Χρυσή αυγή τα τελευταία χρόνια;

Άλλοι στηρίχτηκαν στις ψήφους της για να βγάλουν δημάρχους, όπως στην Β΄ Πειραιά, άλλοι καλούσαν εκπροσώπους της σε διάφορες εκδηλώσεις της, ακόμα και σε εκδηλώσεις ενάντια στην εισβολή των φασιστών της Ιταλίας και των ναζιστών του Χίτλερ, άλλοι κατέβαιναν στις εκλογές στον εργατικό συνδικαλιστικό χώρο σε κοινό ψηφοδέλτιο με αυτούς! Κι άλλοι προσφέροντάς τους διευκολύνσεις, χώρους για να πραγματοποιούν τις φασιστικές-ναζιστικές τους εκδηλώσεις όπως ο δήμος της Αθήνας στο όνομα του πλουραλισμού! Κι ας διώκεται η Χρυσή Αυγή για ναζιστική εγκληματική δραστηριότητα, για δεκάδες κακουργηματικές πράξεις.  
Στις περίφημες πλατείες με τους «αγανακτισμένους», όπως στο Σύνταγμα, από τη μια ήταν οι Συριζαίοι, από την άλλη οι Χρυσαυγίτεςκαι στη μέση οι «Καμμένοι» παίζοντάς το επαναστάτες!
Η ΝΔ ως κυβέρνηση διατυμπάνιζε ότι καθάριζε τα κέντρα των πόλεων από τους μετανάστες ανάβοντας έτσι το πράσινο φως στους Χρυσαυγίτες να πέφτουν με τα ρόπαλα πάνω τους.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ΕΕ αποφασίζει ότι ο ναζισμός και ο φασισμός μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τον σοσιαλισμό. Τάσσονται, στα λόγια, ενάντια στο φασισμό, βγάζουν όμως παράνομο το κομμουνιστικό κόμμα σε μια σειρά χώρες της ΕΕ. Για να φανεί ποιος είναι ο εχθρός τους.
Η πρόεδρος της βουλής Ζ. Κωσταντοπούλου - σήμερα αρχηγός νέου κόμματος - στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν λειτουργούσε “το ναό της δημοκρατίας” χωρίς τους Χρυσαυγίτες βουλευτές. Απανωτές οι προσπάθειες ξεπλύματος της Χρυσής Αυγής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραδείγματος χάριν οι κοινές επισκέψεις σε Ρω – Καστελόριζο φιγουράροντας μαζί φασιστικές και μνημονιακές - κατά τ’ άλλα δημοκρατικές - φάτσες. Καθώς και η περίπτωση του βουλευτή και πρώην υπουργού δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει με καλό μάτι μια μετριοπαθή Χρυσή Αυγή!! Κι όταν δουν πως ο λαός δε μπορεί ν’ αντέξει την αντιλαϊκή τους πολιτική κι αρχίζει ν’ αγριεύει τότε επισείουν τον «ακροδεξιό κίνδυνο» για να τον φοβίσουν.
Τα κεντρικά ΜΜΕ
Αβάντες όμως δεν έκαναν και τα κεντρικά ΜΜΕ, με συγκεκριμένες εκπομπές, που έβγαζαν λάδι τη Χρυσή Αυγή; Που έδιναν βήμα στους δολοφόνους ναζιστές; Που προπαγάνδιζαν με τις ώρες τα συσσίτια μίσους για τους φτωχούς με πιστοποιητικό ιθαγενείας; Την ίδια περίοδο που πρόβαλλαν τον ακροδεξιόΣώρρα ως σωτήρα. Τι σύμπτωση!  Για να σταλάζουν στις καρδιές του λαού και της νεολαίας το φαρμάκι του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στρέφοντας τους ενάντια στους πρόσφυγες – μετανάστες κι αποπροσανατολίζοντας τους από τους πραγματικούς αίτιους.
Η δικαιοσύνη
Αμ αυτή η δικαιοσύνη! Δεν έβρισκε χώρο, λέει να δικάσει τους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Πέρασε το δεκαοχτάμηνο κι αποφυλακίστηκαν! Σε χρόνο όμως ρεκόρ αποφάσισαν να δικάσουν τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας γιατί δεν υπάκουσε σε εντολές της κυβέρνησης που οδηγούσαν σε απόλυση εργαζομένων του δήμου του! Αστική δικαιοσύνη! Μηχανισμός στήριξης του αστικού κράτους. Στην υπηρεσία του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Μάλιστα το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης έστειλε ξανά σε δίκη το δήμαρχο γιατί δεν διευκόλυνε τη δράση των χρυσαυγιτών στην Πάτρα. Φυλάγονται, καμουφλάρονται μα έρχεται η στιγμή που ξεγυμνώνονται.
Στην υπηρεσία του Κεφαλαίου
Να ποιος τρέφει το φασισμό. Μα κι αυτοί δεν είναι αχάριστοι. Έφτιαξαν δουλεμπορικά γραφεία για να προμηθεύουν με φτηνούς και υπάκουους εργάτες τους μεγάλους επιχειρηματίες. Στη βουλή κατέθεσαν δεκάδες ερωτήσεις για περισσότερες φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές! Γι αυτό και η δολοφονική επίθεση στο Πέραμα ενάντια σε μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ καθώς και οι επανειλημμένες δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες. Απόγονοι των ταγματασφαλιτών, των χιτών και των μάυδων. Είναι με το μέρος των αφεντικών τους, του κεφαλαίου γι αυτό και τόσο μίσος στην εργατική τάξη και την πρωτοπορία της, το ΚΚΕ.
Φασιστική ιδεολογία με οργάνωση ναζί, με τάγματα εφόδου. Χτυπούν ανελέητα, δολοφονικά, φτάνει να μη θιγεί η τάξη πραγμάτων. Των αφεντάδων και των δούλων. Μισούν την αξιοπρέπεια, την περηφάνια, την αγωνιστική αντιμετώπιση της ζωής. Όλα του κόσμου τ’ άσχημα τάχουν μαζέψει απάνω τους.
Τα Σώματα Ασφαλείας
Η αποχουντοποίηση αποδείχτηκε κούφια λόγια. Φαίνεται και από τις εκλογές των τελευταίων χρόνων όπου στα εκλογικά τμήματα που ψήφιζαν σώματα ασφαλείας το ποσοστό της Χρυσής Αυγής ήταν εμφανέστατα ανεβασμένο. Τα περίφημα σταγονίδια πλήθυναν αντί να εξατμιστούν.
Όταν πριν λίγες μέρες, τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής έκαναν έφοδο σε σχολείο του Περάματος που θα φιλοξενούσε προσφυγόπουλα – θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου – αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί πήραν απροκάλυπτα το μέρος τους, προπηλακίζοντας μάλιστα γονείς και δασκάλους που διαμαρτύρονταν. Τελικά με την αποφασιστικότητα γονιών και δασκάλων έμειναν οι χρυσαυγίτες έξω από το σχολείο.
Χρειαζούμενη, λοιπόν, για το σύστημα η Χρυσή Αυγή.
Το φασισμό μόνο ο οργανωμένος λαός μπορεί να τον κάνει καλά. Να μην τον αφήνει σε χλωρό κλαρί όπως κάνουν οι κομμουνιστές, τα ταξικά συνδικάτα, οι πραγματικοί αντιφασίστες. «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον» λέει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ. Ο φασισμός είναι αδίστακτος. Χύνει αίμα, σκοτώνει. Τρανό παράδειγμα, η δολοφονία  στο Κερατσίνι του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Τέσσερα χρόνια πέρασαν κι οι δολοφόνοι του κυκλοφορούν ελεύθεροι!
Κι όσο συνειδητοποιείται ότι η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, τόσο θα κατανοείται ότι η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού, η πάλη για τη Λαϊκή Εξουσία, είναι μονόδρομος. Τσακίζεις τον φασισμό μαζί με το σύστημα που τον εκτρέφει.

Ηλίας Βουλβούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου