Print

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κανένας αποκλεισμός στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου

Πηγή φωτό: www.alithia.gr

Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου μπροστά στη διαδικασία επιλογής των ΔΣ των νομικών προσώπων του δήμου ξεκαθαρίζει τα παρακάτω.
1.    Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο, αλλά και εκμεταλλευόμενη επιλεκτικά το αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να πετύχει τον  πλήρη έλεγχο των διοικήσεων των νομικών προσώπων στις φιλικές προς εκείνη δημοτικές αρχές και όχι μόνο, με αποτέλεσμα αυτήν την επιλογή προς το παρόν να βλέπουμε και στο δήμο της Χίου.
2.    Το εκλογικό αποτέλεσμα στο δήμο της Χίου, είναι τέτοιο που σε καμιά περίπτωση δε δικαιολογεί λογικές, της απόλυτης μονοκρατορίας της δημοτικής αρχής, υπό το πρόσχημα των 3/5 στα νομικά πρόσωπα να πρόσκεινται στη συμπολίτευση και 2/5 στην αντιπολίτευση. Αυτά τα εκτρωματικά έγιναν με το κυβερνητικό πραξικόπημα της ΝΔ στην οικονομική επιτροπή και ποιότητας ζωής, δε θα δεχθούμε να γίνουν και στα νομικά πρόσωπα του Δήμου.
3.    Απαιτούμε, πέρα από τις αντιδραστικές μεθοδεύσεις των νόμων, την αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στα νομικά πρόσωπα, χωρίς κανέναν αποκλεισμό.
4.    Διεκδικούμε τουλάχιστον τις θέσεις που εδώ και 8 χρόνια έχουμε στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου και στη ΔΕΥΑ, για να εκπροσωπούμε και να αγωνιζόμαστε για τα λαϊκά συμφέροντα, όπως και να ενημερώνουμε για τα τεκταινόμενα σε αυτά τα νομικά πρόσωπα.
5.    Σε αυτή την κατεύθυνση θα οδηγηθεί η ψήφος μας και δεν πρόκειται να ψηφίσουμε οποιαδήποτε άλλη πρόταση που φαλκιδεύει το δικαίωμα των δημοτικών παρατάξεων να μετέχουν στα νομικά πρόσωπα και εν τέλει δε συνάδει και με τη λαϊκή ψήφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου