Print

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Η ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου του 2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το 2020, τονίζοντας ότι το συζητούμενο πρόγραμμα για την τουριστική προβολή συντάχθηκε σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τις απαιτήσεις του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), που αντιμετωπίζει την αναψυχή ως εμπόρευμα, και μάλιστα ακριβό.
Γι’ αυτό και το πρόγραμμα ασχολείται αποκλειστικά με τον εισερχόμενο από το εξωτερικό τουρισμό «υψηλού εισοδήματος» που θα αφήνει πολλά έσοδα στους επιχειρηματικούς ομίλους, και όχι για το πώς θα ικανοποιηθεί η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών, ελληνικών και ξένων, για φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Αυτός είναι προφανώς ο λόγος που δεν γίνεται καμιά αναφορά στα πανάκριβα αεροπορικά και ακτοπλοϊκά εισιτήρια.
Αυτού του είδους η ανάπτυξη του τουρισμού πάει χέρι-χέρι με την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στον κλάδο, με εξαντλητικά ωράρια, χωρίς ΣΣΕ, μειωμένους μισθούς, συνήθως χωρίς ασφάλεια ή με περιορισμένα ένσημα. Και αυτά συμβαίνουν ενώ έχουμε ραγδαία εκτίναξη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στον τουρισμό.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση και ως ΚΚΕ αντιμετωπίζουμε τον τουρισμό με μια άλλη, διαμετρικά αντίθετη αντίληψη: Βασικός μας στόχος είναι η διασφάλιση του στοιχειώδους δικαιώματος στις διακοπές, στην ανάπαυση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, δικαίωμα που ήταν ιερό και κατοχυρωμένο στις συνθήκες του σοσιαλισμού, αλλά που στις συνθήκες του καπιταλισμού έχει γίνει άπιαστο όνειρο, ενώ για πολλούς, που δουλεύουν στον τουρισμό, έχει καταντήσει πραγματικός εφιάλτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου