Print

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη Βολισσό από την κακοκαιρία της 30ης-12-2019 και 6ης - 7ης-1-2020

Πηγή φωτό: astraparis.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου, καταθέσαμε την παρακάτω επιστολή  προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου  για να συζητηθεί το θέμα των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί   κατά την 30η Δεκεμβρίου 2019 και την 6η – 7η Ιανουαρίου 2020.
«Κύριε πρόεδρε, κύριε δήμαρχε.
Είναι γνωστό  ότι από την κακοκαιρία που έπληξε το νησί μας  κατά την 30η Δεκεμβρίου 2019 και κατά τις 6 & 7 Ιανουαρίου 2020 προκλήθηκαν ζημιές  σε πολλές περιοχές του Δήμου μας, μεταξύ δε αυτών  η περιοχή της Βολισσού επλήγη  σε μεγάλο βαθμό και με πρωτοφανή ένταση για τα δεδομένα  της περιοχής .
Όπως ενημερωθήκαμε από  την Κοινότητα Βολισσού ,(Συνεδρίαση Τ.Σ. 17/01/2020), υπήρξαν υπερχειλίσεις  χειμάρρων, καταστροφές παρόχθιων ιδιοκτησιών,  αγροτοκτηνοτροφικών επιχειρήσεων,  μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων φερτών υλικών, πλημμυρικά φαινόμενα στο Σχολείο,  απόφραξη γεφυριών,  κατολισθήσεις πρανών,  υποχώρηση οδοστρωμάτων,  καταστροφή δρόμων που επέφερε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, οι καταρρεύσεις τοίχων εντός και εκτός οικισμού κ.α.

Παρά το ότι  υπήρξαν επισκέψεις – αυτοψίες από  αρμοδίους  υπηρεσιακούς παράγοντες Δήμου και περιφέρειας, ζητούμε να τεθεί το θέμα προς συζήτηση ώστε:
1.      Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τα προβλήματα  που έχουν δημιουργηθεί και εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του Δήμου προς επίλυση-διευθέτηση.
2.      Να ενημερωθεί αν έχει  γίνει καταγραφή  των ζημιών  σε δημότες, επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες αυτών, και περαιτέρω για αποζημιώσεις που  θα απαιτηθούν.
3.      Τις προτάσεις της τεχνικής υπηρεσίας , κατά αρμοδιότητα, για την αποκατάσταση  των προβλημάτων, όπως αυτά του Σχολείου ή των δρόμων που έχουν υποστεί ζημιές (υποχώρηση οδοστρώματος, κατολισθήσεις πρανών).
4.      Να ζητηθεί η ενημέρωση  από την ΠΕ Χίου αρμοδίως σχετικά με την αποκατάσταση των χειμάρρων  και  η επίλυση  σε βάθος χρόνου  των προβλημάτων  αυτών, ώστε να μην παρατηρούνται  υπερχειλίσεις.
Η περιοχή της Αμανής και  ειδικότερα σήμερα η  Βολισσός  αντιμετωπίζει προβλήματα από την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε το νησί κατά τις παραπάνω   αναφερόμενες ημέρες, και στα πλαίσια της εφαρμογής της ρήτρας  Αμανής που έχει ψηφίσει το Δ.Σ. , ζητούμε  να τεθεί το θέμα άμεσα προς συζήτηση,  αφενός για την ενημέρωση του  Σώματος αλλά και  επί της ουσίας  να προταθούν οι  διαδικασίες  και εκείνα  τα χρονοδιαγράμματα  που θα  διευθετήσουν  και θα δώσουν λύσεις για αποκατάσταση όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει.» 
Χίος, 27/01/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου