Print

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ για τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη Χίο

Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στο νησί επιβεβαιώνουν κι ενισχύουν τις ανησυχίες και τους φόβους του λαού μας.

Η κυβέρνηση παρά τους πανηγυρισμούς και τις διακηρύξεις εφησυχασμού, επί της ουσίας έχει αφήσει απροστάτευτο και το νησί μας. Όπως είχαμε επισημάνει με πρόσφατη ανακοίνωσή μας, οι δομές υγείας και το νοσοκομείο του νησιού παραμένουν υποστελεχωμένες με μεγάλα κενά και ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και μέσα ατομικής προστασίας. Αυτό επιβεβαιώθηκε και με πρόσφατη ανακοίνωση των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο.

Η επίκληση και πάλι της «ατομικής ευθύνης» από την κυβέρνηση την ώρα που δεν προχωρά σε μαζικά τέστ σε όλους τους ταξιδιώτες από και προς το νησί, εντείνουν την ανησυχία.  Προσπαθεί να ρίξει και πάλι την ευθύνη στο λαό τη στιγμή που αφήνει τα αεροπλάνα να ταξιδεύουν σχεδόν γεμάτα, που αυξάνει την πληρότητα των πλοίων προκειμένου να εξασφαλιστούν τα κέρδη των εφοπλιστών εις βάρος της ασφάλειας και της υγείας επιβατών κι εργαζομένων.

Καλούμε το λαό του νησιού να κινητοποιηθεί και να διεκδικήσει:

-  Ουσιαστικό προληπτικό έλεγχο στις χώρες προέλευσης, στις εισόδους της χώρας, στις μεγάλες τουριστικές μονάδες, στις τουριστικές ζώνες, στα χωριά (με μαζικά τεστ - θερμομετρήσεις σε τουρίστες και εργαζόμενους, μόνιμους κατοίκους) από γιατρούς και το αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό ενταγμένους στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-  Εξασφάλιση προληπτικού ελέγχου όσων φτάνουν στα νησιά με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

-  Να καλυφθούν τώρα, με διορισμούς μόνιμου προσωπικού, όλα τα κενά που υπάρχουν σε ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, με όλες τις απαιτούμενες ειδικότητες, το Νοσοκομείο τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Ιατρεία, τα αγροτικά ιατρεία στο νησί, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο. Να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ.

-  Να προχωρήσει, εδώ και τώρα, ο μαζικός απεγκλωβισμός των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες στο ΚΥΤ προς την ηπειρωτική Ελλάδα κι από εκεί στις χώρες που επιθυμούν. Να κλείσουν όλα τα hotspot - Κανένα νέο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά να δημιουργηθεί και να στελεχωθεί Κέντρο Υγείας στο ΚΥΤ, να υπάρχουν σταθεροί προληπτικοί έλεγχοι, να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης με την παροχή επαρκούς νερού και των αναγκαίων μέσων για καθαριότητα και προστασία. Άμεσος έλεγχος όλων των εργαζόμενων μέσα στο ΚΥΤ στη Χίο μετά και την εμφάνιση κρούσματος.

Χίος, 13/8/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου