Print

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την αγωγή και μήνυση του δημάρχου στο Δ. Λαβατσή

 


          ΧΙΟΣ, 9/9/2020

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου, καταδικάζουμε απερίφραστα την ενέργεια του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη να καταθέσει αγωγή κατά του συμπολίτη μας και στελέχους της Χιακής Συμπολιτείας Δημήτρη Λαβατσή, ζητώντας το «συμβολικό» (!) ποσό των 100.000 ευρώ, με αφορμή την οξεία  πολιτική κριτική που του άσκησε ο τελευταίος μέσω facebook, για συγκεκριμένες ενέργειες και απόψεις που εξέφρασε ως Δήμαρχος, σε μια περίοδο που ήταν απούσα η δημοτική αρχή ως συνήθως από τα όσα υπό άθλιες συνθήκες  βίωνε ο προσφυγικός πληθυσμός. 

 Δυστυχώς ο δήμαρχος , αντί να απαντήσει πολιτικά, εκμεταλλεύεται τη θέση του  για να εκφοβίσει και να καταπνίξει κάθε διαφορετική φωνή. Η κατάθεση αγωγών και μηνύσεων με στόχο την εξόντωση ενός ενεργού πολίτη που εκφράζει απόψεις, ακόμα και με έντονο τρόπο, μη αρεστές στον Δήμαρχο, μεταφέρει την πολιτική αντιπαράθεση στα δικαστήρια, άλλο ένα δείγμα της πολιτικής παθογένειας της αστικής δημοκρατίας.

Αναρωτιόμαστε  πώς θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ο δήμαρχος για δικές του δημόσιες  δηλώσεις :

-    Η δήλωση «Καλός Τούρκος είναι μόνο ο νεκρός Τούρκος» τον είχε κάνει αρνητικά γνωστό στο πανελλήνιο ως αντιπεριφερειάρχη Χίου, οι πρόσφατες απαξιωτικές δηλώσεις για τα Άτομα με Αναπηρία «τα ερπετά ανήκουν στην λάσπη» ήταν η «απάντησή» του στη θεμιτή κριτική που άσκησε ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ για την καθυστέρηση στην αποκατάσταση του συστήματος seatrack και τέλος, σε ένα κρεσέντο κατά εργαζομένων, μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ως αντιπεριφερειάρχης Χίου, μίλησε για «αφιλότιμους υπαλλήλους που έχουν λευκή απεργία».

Καλό θα είναι να καταλάβει ότι, όπως όλοι κρινόμαστε όταν εκφραζόμαστε δημόσια, έτσι κι ο ίδιος, και όντας Δήμαρχος Χίου, θα κρίνεται στην βάση των πολιτικών του αποφάσεων και πράξεων, και να μην ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου  όταν δεν αντέχει την πολιτική κριτική,  όσο έντονη και να είναι.

Οι αγωγές  για ένα πολιτικό πρόσωπο, είναι ένα εργαλείο τρομοκρατίας, με το οποίο προφανώς επιδιώκει να πνίξει κάθε  φωνή που με συνέπεια υπερασπίζεται τους αδύναμους,  κάτι το οποίο είναι συνυφασμένο με την πολιτική ζωή του  Δημήτρη Λαβατσή.

Από το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου