Print

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.


 


Αθήνα 07.01.2021

Αριθμ. Πρωτ: 4

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στη συνεδρίαση της 7ης Ιανουαρίου 2021, ύστερα από αίτημα του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου και κάνοντας χρήση της εξουσιοδότησης του Γ.Σ,

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ

στάση εργασίας, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. της Χίου την Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021 από τις 10:00πμ έως τις 12:00πμ, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ                          ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΡΑΤΗΣ

--------

Εξάλλου σε ανακοίνωσή της η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ, μετά τις καταγγελίες και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα παράδοσης σε εργολάβους της καθαριότητας του Νοσοκομείου, τονίζει τα ακόλουθα:

Χίος, 12/1/2021

Προς: Μέλη Ε.Γ., Πρωτοβάθμια Σωματεία.

                 Κοιν: ΜΜΕ


ΔΕ ΣΥΜΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ

Να απαντήσει υποτίθεται στις καταγγελίες της ΑΔΕΔΥ και του ΣΕΣΝΟΧ, προσπαθεί η διοίκηση του νοσοκομείου για την παράδοση σε εργολάβους της καθαριότητας, αλλά περισσότερο εκτίθεται και η ίδια και η διοικήτρια που εφαρμόζει την κυβερνητική πολιτική της ΝΔ, όπως πριν εφάρμοζε του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε τα εντελώς αντίθετα, άλλα και πάλι στα πλαίσια της ομηρίας των συμβασιούχων εργαζομένων του νοσοκομείου.

Αναγκάστηκε μετά τις καταγγελίες και τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα να αναρτήσει στη διαύγεια την οικονομικοτεχνική μελέτη που αδυνατεί να κρύψει τις προδιαγεγραμμένες αποφάσεις της κ. Κανταράκη και τη διοίκησης του νοσοκομείου.

Δεν είναι μόνοι το έωλο επιχείρημα του ΦΠΑ, τον οποίο θα επιβαρυνθεί το νοσοκομείο κατά 68000 ευρώ ως παροχή υπηρεσίας, όπως ορθά καταγγέλλεται από την ιστοσελίδα «Αστραπάρης», είναι και το νεφελώδες επιχείρημα περί αναρμοδιότητας των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και της «Επιθεώρησης εργασίας» να αποφανθούν για το νοσοκομειακό επίδομα, αν θα περιλαμβάνεται στη σύμβαση με τον ιδιώτη, για να αποκρύψουν όμως την ουσία του πράγματος που είναι γνωστή στον εργατικό και δημοσιοϋπαλληλικό χώρο.

Ότι οι εργολάβοι είναι ασύδοτοι, ότι επικρατεί τις περισσότερες φορές ο νόμος της ζούγκλας, ότι παίρνονται πίσω τα δώρα, δεν τηρούνται οι συμβάσεις, τα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, πόσο μάλλον το νοσοκομειακό επίδομα, που σε κάθε σύμβαση του δημοσίου αυτό είναι υποχρεωτικό να δίνεται.

Με άλλα λόγια μας λέει η διοικήτρια και η κυβέρνηση της ΝΔ που εκπροσωπεί, η αγοραία λογική μας, η λογική κόστος-όφελος, που αφορά σε ανθρώπινες ζωές, για μας μεταφράζεται σε εξοικονόμηση χρημάτων, σε βάρος φυσικά των εργασιακών δικαιωμάτων και των δυνατοτήτων επιβίωσης αυτών των ανθρώπων.

Άξιος ο μισθός τους, ωστόσο δεν θα κάνουμε πίσω. Μαζί με το σωματείο του ΣΕΣΝΟΧ, απαιτούμε να σταματήσει κάθε διαδικασία παράδοσης της καθαριότητας σε εργολαβικά συμφέροντα.

Απαιτούμε τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Απαιτούμε την κάλυψη των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στηρίζουμε την κινητοποίηση του ΣΕΣΝΟΧ την Πέμπτη και συμμετέχουμε ως ΕΓ σε αυτήν καλώντας και τα πρωτοβάθμιας ΔΣ της δύναμής μας.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Γ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ                     ΓΑΤΑΝΑ ΣΟΦΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου