Print

Σάββατο 25 Μαρτίου 2023

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου για το περιφερειακό συμβούλιο στις 22-3-2023

 Μυτιλήνη 24/03/23

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ....» δια στόματος Προέδρου του Π.Σ

Η «εκρηκτική» κατάσταση στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας του Β. Αιγαίου προτάθηκαν και πάλι για συζήτηση -εκτός ημερήσιας διάταξης στο Π.Σ της 22-03-23- από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, εισπράττοντας για πολλοστή φορά, την αδιαφορία  και την απαξία της διοικούσας αρχής.

Οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες γιατρών στους δημόσιους τομείς της υγείας των νησιών μας (παιδίατροι, αναισθησιολόγοι, κ.α) καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό, χαρακτηρίστηκε και μάλιστα από το στόμα γιατρού, τον πρόεδρο του Π.Σ, θέμα συζήτησης για... «νηπιαγωγείο», ενώ προς επίρρωση των λεγομένων του Προέδρου, υπήρξαν και τοποθετήσεις αιρετών σε θέσεις ευθύνης που έκαναν λόγο για πολιτική εκμετάλλευση του θέματος εν όψει εκλογών....

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κρίσιμα και επικίνδυνα για την ζωή των νησιωτών, θέματα της υγείας, θίγονται από τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά την γνώση ότι η όποια απόφαση του Π.Σ δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του. Ο αγώνας και η διεκδίκηση όμως να ζουν οι ακρίτες, πολίτες των νησιών μας με ασφάλεια για τη ζωή τους, είναι για την Λαϊκή Συσπείρωση, πολιτικό καθήκον του κάθε εκλεγμένου.

Για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα του τι θέσαμε για συζήτηση και δεχθήκαμε για πολλοστή φορά την επίπληξη του Προεδρείου σας αναφέρουμε τα εξης:

1)  Παιδί 6 χρόνων τετραπληγικό που σιτίζεται με γαστροστομία από την Σάμο  έχει να λάβει το προνοιακό επίδομα από τον περασμένο Ιούνιο και δεν λαμβάνει τίποτα άλλο, όπως επίδομα τετραπληγικού εφόσον χρειάζεται 24ωρες το 24ωρο αλλά και   όσα δικαιούται, όπως αμαξίδιο, εξοπλισμό και αναλώσιμα. 

Η απάντηση που πήραμε από τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου ήταν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί και ότι το επίδομα θα καταβάλλεται κανονικά και θα καταβληθούν αναδρομικά προηγούμενων μηνών.

2)   Εκτός ημερησίας διάταξης τέθηκε και το ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, αφού η Λήμνος συνεχίζει να παραμένει για μέρες ολόκληρες χωρίς αναισθησιολόγο και άλλες βασικές ειδικότητες γιατρών που η έλλειψή τους  βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

3)  Η ύπαρξη ενός μόνον παιδίατρου και στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική της Σάμου με ότι αυτό συνεπάγεται για την ίδια τη γιατρό, αλλά και για τους μικρούς ασθενείς. Η λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής κρίνεται επισφαλής.  Βέβαια και από το νοσοκομείο της Σάμου λείπουν πολλές βασικές ιατρικές ειδικότητες, όπως οφθαλμίατροι, ΟΡΛ, παιδοψυχίατροι, παιδοαναισθησιολόγοι , γαστρεντερολόγοι, ογκολόγοι   κα.

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησης του κ. Σταμάτη Φιλιππή, περιφερειακού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο Πρόεδρος του Π.Σ. τον διέκοπτε συνεχώς με απαράδεκτο και υποτιμητικό ύφος λέγοντας ότι «δεν θα ασχοληθούμε πάλι με τα προβλήματα της υγείας και των νοσοκομείων και ότι με τέτοια θέματα που φέρνουμε στο Π.Σ. το έχουμε καταντήσει νηπιαγωγείο»....

Η ΛΑ.Σ. απο το 2019, επανειλημμένα έχει θέσει τα σοβαρά προβλήματα της υγείας που υπάρχουν στα νησιά μας και ζητεί να συζητηθούν ως τακτικά θέματα, προκειμένου να υπάρξει άμεση παρέμβαση. Απο το 2019 εκκρεμεί απόφαση του Π.Σ. για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Ωστοσο η περιφερειακή αρχή αρκείται μόνο στο να βγάζει ψηφίσματα, τα οποία ποτέ δεν κοινοποιούνται ούτε στο σώμα των αιρετών πολλώ δε μάλλον στους ανθρώπους που τους έχουν εκλέξει.

 Η ΛΑ.Σ θα συνεχίσει από όποιο μετερίζι και με την δύναμη που θα της δώσουν οι πολίτες των νησιών μας να διεκδικεί το δίκιο κι αυτονόητο.

Να ενημερώνει και να καταγγέλλει στους άμεσα ενδιαφερόμενους, ποιοι επιβουλεύονται την δύναμή τους για να εφαρμόζουν τις απάνθρωπες και αντιλαϊκές πολιτικές τους. Για να καταλάβει ο ίδιος ο λαός τη δύναμή του.

Το γραφείο τύπου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου