Print

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023

Η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στη Χίο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η εγκληματική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ συνεχίζεται.

Και στην υγεία, ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

         Το χθεσινό περιστατικό στη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου (ΔΣ) με την ξαφνική αδιαθεσία του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μ. Σκούφαλου, εντός της πόλης (!), που από τύχη δεν εξελίχθηκε σε κάτι σοβαρότερο, δείχνει για ακόμα μια φορά τις τραγικές ελλείψεις σε ασθενοφόρα και προσωπικό. Το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο της βάρδιας, που βρισκόταν σε έκτακτα περιστατικά σε χωριά του νησιού, οδήγησε σε μεταφορά στο νοσοκομείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Συνεχίζεται η εγκληματική υποστελέχωση στο νησί μας στο ΕΚΑΒ όπως και σε όλη τη χώρα.

         Ο θάνατος της 64χρονης στην Κω που άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα, επειδή το μοναδικό ασθενοφόρο σε έναν από τους τουριστικούς "παραδείσους" της χώρας μας ήταν σε άλλο περιστατικό και ο πρόσφατος θάνατος μιας 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη Αττικής, που πέθανε αβοήθητη επειδή το ασθενοφόρο δεν έφτασε έγκαιρα, θυμίζουν τις τραγικές στιγμές δύο των θανάτων στη Χίο εντός εξαμήνου το 2022. Τότε, το ΚΚΕ είχε χαρακτηρίσει τα περιστατικά αυτά προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

         Καθημερινά επιβεβαιώνεται με τραγικό τρόπο αυτό που βροντοφωνάζουν εδώ και καιρό ο λαός και οι εργαζόμενοι της Χίου, "ή τα κέρδη τους, ή οι ζωές μας", μέσα από τα σωματεία τους. Για τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΚΑΒ στο νησί, που αυτή τη στιγμή, στη Χίο, στο ΕΚΑΒ έχουμε 11 μόνιμους, 2 σε μετακίνηση και 5 συμβασιούχους εργαζόμενους. Χρειάζονται τουλάχιστον 22 για την επάνδρωση 2 ασθενοφόρων ανά βάρδια ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ένα όχημα παροπλισμένο στα Καρδάμυλα λόγω έλλειψης οδηγού!

         Δεν πρόκειται για τυχαία περιστατικά, ή για «ανικανότητα» και «κακοδιαχείριση». Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, είναι δεσμευμένοι στην εγκληματική, διαχρονική πολιτική της ΕΕ, λογαριάζουν την υγεία και τη ζωή μας ως κόστος, προσκυνώντας την επιχειρηματική λειτουργία του ιδιωτικού τομέα Υγείας, που για να θησαυρίζει προϋπόθεση είναι να είναι υποβαθμισμένο το δημόσιο σύστημα. Προωθούν όμως και την επιχειρηματική λειτουργία του ίδιου του δημόσιου συστήματος Υγείας χωρίς το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, με εξαντλητικές υπερωρίες που είναι επικίνδυνες για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς. Για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι στα "κοστολογημένα" προγράμματά τους, που μετρούν υπερκέρδη δεν χωράνε οι ζωές μας.

         Όχι άλλη κοροϊδία και υποσχέσεις. Απαιτούμε άμεσα να προχωρήσει η πλήρης στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Χίο, η ανάπτυξη, ανανέωση και πλήρης τεχνική υποστήριξη του στόλου με τον αναγκαίο αριθμό σύγχρονων επίγειων - πλωτών - εναέριων ασθενοφόρων μέσων!

         Την επόμενη των εκλογών θα οξυνθεί το πρόβλημα στην υγεία. Απέναντι σ’ όλους αυτούς που θυσιάζουν τις ζωές μας στο ζύγι του κέρδους, μόνη ουσιαστική, λαϊκή και μαχητική αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση θα είναι το ΚΚΕ, στήριγμα και δύναμη στους αγώνες του λαού, για να επιβάλλουμε λύσεις.

         Γι’ αυτό χρειάζεται να δυναμώσει ακόμα περισσότερο στη Χίο το ΚΚΕ, με την ψήφο στις 25 Ιούνη. Και στην υγεία, μόνο ο λαός σώζει το λαό!

Χίος 8/6/2023


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου